Agoda


Saturday, July 22, 2017

Product Review : Nutri Brown Rice Intant Pack

Kalau cakap pasal brown rice mesti teringat nasik untuk orang sakit diabetes. Dat was what across my mind. Yalah kan, sinonim kot brown rice ni dengan orang kencing manis.

Selalu kita-kita ni memang nan hado la kan nak makan brown rice untuk replace white rice kita tu kan. Sebab selalu dimomokkam cerita brown rice ni tak sedap dan tak puas makan gitu. Honestly,  kalau tanya aku pernah makan or tak brown rice ni memang serius cakap la tak pernah.

Tapi, macam mana yang kita tau brown rice ni kandungan gula dia memang lebih rendah dari white rice biasa tu tau. Sebab tu la orang yang diabetic one of the way nak control gula adalah dengan consume brown rice. Yalah, kita kan orang Malaysia ni makanan ruji kita nasi kot. Kalau aku tak makan nasi, boleh mengigil kot.


Brown rice anatomy vs white rice anatomy.


Cliche kot orang cakap brown rice ni tak sedap kan???? Selalu kot duk dengaq macam ni. Hmm brown rice tu tak sedap la bla bla bla. TAPIIIII hampa tak try lagi satu produk yang berasakan brown rice ni. Kalau hampa nak tau, Nutri Brown Rice ni menyediakan a few selection of brown rice instant beverages.

Jom tengok antara kebaikkan Nutri Brown Rice ialah:

  • Mengurangkan kolestrol dalam darah.
  • Mengurangkan tekanan dalam darah.
  • Melindungi jantung
  • Membantu sistem penhadaman
  • Mengawal berat badan.



Antara selection Nutri Brown Rice.


Senang! In scahet saja. Koyak-koyak bancuh and minum.



Dah la rasa sedap, pastu of course la lagi sihat kan. Yang penting lagi pantas nak disediakan. Ya lah, zaman lani harus la semua nak pantas kan.

Jom kita tengok khasiat in every selection tu.


Nutri Brown Rice - Original (No sugar added)




Untuk selection ni, Nutri Brown Rice in Original ni disediakan tanpa gula tambahan tetapi diperkaya dengan INULIN yang bagus untuk mengawal kandungan gula di kalangan pesakit diabetic. Sesuai diminum begitu saja.


Nutri Brown Rice - Chocolate



Mengandungi zat besi dan kalsium yang penting untuk kesihatan tulang. Sesuai juga diambil oleh kanak-kanak kerana kandungan zat besi dan kalsium nya.



Nutri Brown Rice - Inulin



Made special for pregnant mommies. Ibu-ibu mengandung disyorkan untuk mengawal kandungan gula di dalam badan semasa mengandung. Kandungan inulin membantu untuk perkembangan good bacteria( prebiotic) di dalam colon. Antara kepentingan prebiotic adalah:

  • Help increase calcium dan mineral absorption dari pemakanan kita.
  • Healthy immune system.
  • Mengurangkan masalah usus.



Nutri Brown Rice - Honey



Didatangkan dengan 100% natural floral honey secara berasingan.

Madu berti dak sebagai natural sugar with low sugar ditambah berasingan. Madu dipercayai promotes better sleep dan meningkatkan memori.



Nutri Brown Rice - Oats & Soy Lecithin



Soy lecithin membantu improves brain function, lower cholesterol level dan essential for liver health. Orang yang tak suka telan oat, pasti suka telan yang ni tau!

Kami da try kelima-lima selection ni tau. Sedap wei. Macam kami yang kelam kabut forever ni memang sesuai sangat la ada product hat baguih lagu ni. Dah la on the go sangat, berkhasiat pulak tu!


Dijamin halal dan low sugar content!


Hampa kalau nak tau info lebih lanjut tentang produk-produk Nutri Brown Rice ni boleh la ke:

Website : 



Facebook:



Rugi betul rasa tak kenal produk Nutri Brown Rice ni masa preggy dulu. Kalau kenal mesti dapat elakkan GDM hari tu kan. Takpa lah, next pregnancy kalau ada rezeki lagi boleh la try kan ambil Nutri Brown Rice ni as one of the diet kan. Kata orang lebih baik dari mencegah. Seksa wo kena GDM masa pregnant. Tak larat ulang alik ke klinik tau. Apapun, memang suka sangat dengan produk-produk dari Nutri Brown Rice ni sebab berkhasiat.


2 comments:

  1. bagusnya nutri brown rice ni banyak manfaatnya.thanks kak alia for sharing

    ReplyDelete
  2. brown rice ni cara masak dia lain sikit kan..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png