Agoda


Thursday, July 20, 2017

Palace Of The Golden Horses , "Hotel Luar Biasa"

Dulu masa study dekat Melaka, everytime nak masuk Tol Sg Besi tu akan lalu kat area Mines and memang akan selalu nampak la kan Tasik Mines ni. Dan dari jauh boleh nampak kot tersergam indah sebuah "istana" hotel kat situ.

Dalam hati, alahai bila lah nak dapat duduk kat dalam "Istana" tu. Nak duduk istana betul memang takla kan. Hatta kalau anak raja meminang aku pun akan ku tolak demi cintaku kepada papa dua orang princess aku ni haa ( coi sangat kan).


Pic courtesy to http://www.palaceofthegoldenhorses.com.my

Dari jauh dah tesergam indah.


Hotel yang persis istana ni dari jauh tesergam indah kot. Kalau dari hiway tu memang boleh nampak cantik and bersinar-sinar ja. Dalam hati  In Sha Allah satu hari nanti mesti nak jugak duduk dalam "Istana" ni.


Pic courtesy to http://www.palaceofthegoldenhorses.com.my

Gah sangat interior dia



Pic courtesy to http://www.palaceofthegoldenhorses.com.my

Gah sangat dengan horses nya.


Apa yang menarik pasal Palace of the Golden Horses ni, hotel ni telah mendapat gelaran " Asia Most Extraordinary Hotel" dan yang paling menariknya hotel persis istana ni terletak di Mines Wellness City. Dengan berlatar belakangkan Tasik Mines yang indah tu, romantik sangat kalau dapat bercuti dengan si suami kat sini kanπŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹. Anak jangan dilupakan. Setiap masa pun kena kilik anak untuk moment2 bahagia macam ni.


Pic courtesy to Google

Cantik sangat boleh ferfeeling naik bot kat tasik menikmati pemandangan tasik dan istana tesergam indah ni kan.



Apa yang bestnya tentang Palace Of The Golden Horses ni, hotel ni terletak kira-kira:

  • 15 minutes from KL center.
  • 35 minutes from KLIA.
  • 1.97km from Sungai Besi LRT station.
  • 2.12km from The Mines Wonderland.
  • 2.33km from Bukit Jalil LRT station.
  • 3.00km from Seri Petaling LRT station.
So memang easy acess sangat la kalau nak ke hotel ni menggunakan public transport pun.


Bilik dia pulak tak payah cakap la memang cantik nak matiiii dah. Terasa macam Queen Alia sangat kalau duduk kat dalam tu.

Mengumumkan ketibaan King Amir & Queen Alia...troott trootttt....

Berangan sangat kan.

Jom cuci mata dengan gambar-gambar pilihan bilik yang ada di Palace Of The Golden Horses ni.


Pic courtesy to Google.



Pic courtesy to Google.

Cantik kan. Macam kat England pulak rasa. Ke kat Buckingham Palace niπŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹




Pic courtesy to Isaactan.

Dining area. Eh ni hotel ke istana ni???



Pic courtesy to Isaactan.

Katil tu katil tu. Memang macan kat istana sangat kot.



Pic courtesy to Isaactan.

Siap ada tub mandi macam ni lagi.  Ferfeeling Queen2 sangat. Kahkah.


Harga????

Gulp telan air liur wei kompem mahal ni. Kompem!!!

TAPIIIIII.....

Hampa jangan takut...sebab dengan TRAVELOKA,  yang mahal pun boleh jadi mampu diduduki gituuu haaa.

Tak percaya?????

Meh check it out dekat traveloka meh....

Meh la book Palace of The Golden Horses online dekat Traveloka. 

In Sha Allah, harga yang ditawarkan di Traveloka adalah antara yang berbaloi dan murah yang ditawarkan di laman sesawang.

Jom hampa kita pakat booking kat Traveloka ni, boleh ferfeeling duk dalam palace and ferfeeling jadi Queen sat walaupun hanya untuk sehari. 😘😘😘


7 comments:

  1. selalu je lalu hotel ni sbb dkt dgn rumah,tp xsangka pulak cantik nau dlman diaa

    ReplyDelete
  2. Hari tu nak booking kat sini, tp last2 x jadi. Tp still hotel ni dalam pilihan akan datang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. La ya ka...ni msuk dlm wishlist saya ni😎😎😎

      Delete
  3. tu laa.. selalu tengok kot tepi jalan ja, doa dalam hati moga ada rezeki nak stay kat sni

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png