Agoda


Monday, June 12, 2017

Deko Raya dan Persiapan Raya

Hai...sedar tak sedar sat ja da berapa hari kita posa kan...sat ja..tengok-tengok tinggai 5 hari lagi ja nak raya pulak. Tapiiii hampa da deko ka rumah hampa untuk raya nanti?

Kami preparation raya kami macam biasa ja. Takdak la wow sangat pun. Part baju anak-anak and mak da setel. Suami pula macam biasa tak buat-buat Baju Melayu da masuk 2 tahun sebab dia kata baju melayu raya yang lepas-lepas tu boleh pakai lagi kan. Ya lah, hari Jumaat, semayang jumaat pun pakai baju biasa ja sayang aku tu. Mana hado nak berbaju melayu bagaikan.

Macam aku da jumpa satu port baik utk shopping baju-baju untuk orang cun macam aku ni. So dari tahun lepas lagi aku beli baju raya yang konsep dia hari biasa pun aku boleh pakai2. Baju boleh pakai buat blouse pakai dengan jeans..kain boleh pakai dengan blouse2 lain untuk casual look bila keluar weekend. Memang aku pakai sampai lebam la kan. Sebab tu, tahun ni konsep aku pun sama. Beli baju and kain ala-ala macam tu gak. Tak baik membaziaq...nnt jadi setan!


Berbalik kepada cerita deko, aku takdak la spend gila-gila sangat untuk deko raya ni. Beli sikit-sikit every month gitu ha. Duit hasil blogging dengan hasil jual perabot Scandi Scandu kat ig : scandi_scandu tu la aku kumpul skit-skit untuk beli deco bagai.

Jom la cuci mata dulu deko-deko aku. Actually bukan deko raya sangat pun, more to everyday look deko ja pun konsepnya. Cuma tambah-tambah skit ja.


Wall of fame. Nanti tengah tunggu barang baik nak sampai.


Purposedly bought that rack in red! 


My all time fav spot!


Scandi ladder ni selain dari hiasan..guna untuk sidai kain semayang cap laki bini.




Gmabaq itin n frame tu hadiah masa kawen recetion belah laki den.


Haaa kat sini tengah tunggu cermin sampai!


Frame ni beli kt Mr Diy jek


Rack ni tengah kacau bilau lani. Nanti kumpul sikit kekuatan untuk susun balik


Haaa laki den buat kitchen cabinet sampai ke atap nu haaa


Orang Penang ada nak renovate rumah meh la roger laki den haa.




Yang nak membeli DSW chair ni dengan murah meh la membeli dekat Scandi_scandu naaa.

Hampa punya rumah macam mana?

10 comments:

  1. cantik deko rumah kak alia..kemas and sejuk mata memandang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq nadia...biasa2 ja ni..time dilanda todak malu nk buka aib diri sdri

      Delete
    2. Alaaaa...x dan nak deco rumah lagi la...sibuk kerja...

      Delete
    3. Xpa...kak SA...buat mana yg mampu ja...akk keja..lagi la penat bila balik tu kan

      Delete
  2. Lawa la alia..pandai alia match color bg nampak wow..i like..��

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hee..boleh la sikit2 kak farah...tak wow lgi ni...xbertaraf level2 pro lagi..kena byk refer mag lagi ni

      Delete
  3. cantiknya deko..suka area yang dekat rak merah tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq miera...tu pun fav spot akk gak tu😊

      Delete
  4. rumah nampak mcm lain masa mai hahaha camt wait to see deco umah kak lg 1

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa nina mai tu tunggang langgang dgn boyot nya..tak larar nk kemaih...huhu...
      Rumah lagi 1..xsabaq nk dpt kunci😊

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png