Agoda


Wednesday, May 17, 2017

DIY : Baju lama kepada tote bag tanpa menjahit

Kali ni nak share satu school project Adriana. Tapi ni kiranya family project tau, sebab everyone in the family kena get involve kecuali Aishah la khenn.

Baca punya baca cara-cara buat. Oh senang je!

Korang cuma perlu:
* baju lama
* gunting

Jom tengok cara-caranya:


An old shirt.


Gunting bahagian lengan.


Then gunting pulak bagi luas bahagian neck tu.


Then decide panjang mana korang nak bag korang and gunting rambu-ramba macam ni.


Ikat sudeh. Lepas ikat alihkan.


Dah siap!



Boleh la habuan nak simpan barang-barang. Lepas ni old shirt boleh transform into tote bag sebab Penang kan everyday No plastic bag. Eh and no plastic n fake person too!


Haa ni yang Adriana punya school project. Da siap submit da kat teacher pun. Dia pun sayang ja bag dia buat ni.

Korang boleh la lepas ni transform old shirts into tote bags ya. Tak payah susah-susah nak jahit pun. And paling penting, save duit korang!


1 comment:

  1. Menarik juga. Sekarang Selangor pun xde.Kalau nak buat banyak2 bolehla..kotor basuh aja :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png