Agoda


Tuesday, April 25, 2017

Travelog Perth : Tempat Makan Halal di Perth, Charcoal Chicken Express Dianella Plaza

Hai macam biasa, kali ni nak cerita pasal Travelog Perth dulu bagi tinggal sikit-sikit ja. Kalau boleh nak buat entry lumpsum tapi nanti pikir-pikir haihhh rugi la takda kenangan pulak kan nak ingat pasal Perth tua-tua nanti (tapi harap-harap tua-tua nanti pencen laki ajak migrate duk sana..huahuahua)

Ok untuk pengetahuan korang, setelah travel berbatu-batu dari Albany ke Perth, bila nak sampai ja ke Perth tu haihhh kiri kanan ada kedai Hungry Jack tau. Hungry Jack ni mac kedai fast food McD and Burger King gitu. Oiii gila menggoda oiiii! Dah la lapar...sejuk pulak tu! 11degree C. Mereput!

Sampai ja kat area Perth tu memang da set gps untuk ke Charcoal Chicken Express ni. Yes it's  a halal restaurant ok.Untuk pengetahuan Charcoal Chicken Express ni terletak dekat luar Perth and berhampiran dengan Daniella Plaza Mall. Waktu kami nak ke CCE ni time orang balik office but still jalan lancar and tak jem hokey! Cuba kalau Msia memang hakuuu elak kalau time orang balik kerja ni.


Pic credit to Mr Google!


Pic credit Mr Google.
Serius time ni memang tak pikir nak tangkap gambar ka apa ka. Pikiaq nak makan ja sebab lapaqqq oiii.


Pic credit to Mr Google!
Sedap dan murah oiii. Kat Malaysia pun tak dapat harga half lamb rack macam ni kalau convert pun!




Pic credit to Mr Google!
Aku tunjuk gambaq ni kat husband..terus mood dia swing....haku ni haku niiii...lagi la swing berganda2...benci oii.


Haaa ni gambaq dari kami. Serius sedap gila! Bukan sebab kami lapaq kami cakap ni tau tapi serius memang sedap dah la big portion plak tu. Tengok nasi and salad tu, kami order untuk sorang punya portion kot. Memang sangat banyak ok!



Ni ayam kami amik, half cut. Sama jugak lamb rack tu half jugak!


Ayam sedap! Kambing pun sedapppl...


Saja kasi upload gambar ni banyak-banyak kali kot2 nanti pregnant ka boleh pi makan lagi kat sini. Ehhhhhh.

Lepas ja makan kat sini, kami pun gerak la cari hotel yang kami book thru Agoda. Kali ni kami book betul-betul dekat Perth CBD. Tak lain tak bukan Kings Perth Hotel. Kings Perth Hotel ni memang terletak betul-betul dekat Hay Street yang fames amos di Perth ni.

Nanti kita cerita lagi ya pasal Kings Perth Hotel ni ya. Stay tune




4 comments:

  1. mcm ayam tandori kat kapitan tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hat ni sedap lagiiiiπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
      Menangis rsa kalau ingat balik rasa dia tu...
      Myesal tak pi makan lagi sekali sblum blik tu

      Delete
  2. Replies
    1. Aah mmg nama dia charcoal chicken...signature dish kat kedai ni...
      Mmg famous among Muslim kt Perth tu

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png