Agoda


Tuesday, April 4, 2017

Memasak Lebih Mudah Dengan Philip Pressure Cooker

Ecewahhhh..menda baik harus sharing khennn.
So meh aku nak share gajet mak-mak aku yang macam doraemon ni.

Korang kalau nak tau almost everyday sekarang ni aku guna PPC ni tau sebab nak cepat and taknak kecahkan dapor..malas wei nak kemas dapor yang berminyak uwek2 tuuuu

 ini la dia si manis pilihan hati kami yang kami sayang muah2

Mula-mula si suami kita yo yo lah tu kejapnya...sekali haaa...tengok la hapa aku masak kat dia..terus ternganga



Menu first masak hari tu adalah nasi goreng from beras ye. No need nak masak2 nasi dulu dah. Tumis2, campak, tekan button, buat keja lain....beep2 after 14 minutes nasi goreng dah siap. Tapi boleh lagi kalau pandai adjust main function yang ada kat button tu untuk masak nasi goreng jadi 7 minit macam orang duk cakap. Aku first day takut2 lagi nak tekan itu ini bagai.


Pastu masak sup kambing, then masak lauk kesukaan suami daging masak merah. Serius sedap wei, daging lembut tapi juicy. Dalam 45minutes ja da siap, kalau tak ka berjam2 la nak menunggu kan.



Ni haa sebab kebetulan gas habis, telur pun guna ppc. Cantik ja kejadian. Nasi pun sama guna ppc ja sebab rice cooker phona kesayangan jap2 bidas pi ke warm. So masak ka lah nasik pun guna ppc gak.

Ayam goreng bbq. Crispy outside...juicy inside. Husband pun puji sedap😊😊😊

 Kari tenggiri ekspress for kakak


Daging goreng kunyit. Juicy wei daging ni😁😁😁


Macam lagi la actually da masak. Nanti la kita update resipi guna ppc ni ya. Harap-harap kerajinan tu memuncak la yer.


meh aku nak senaraikan Pro n Cons PPC ni ye:

PRO
  • memasak lebih mudah dan cepat
  • masakan lembut dan berjus
  • tak kecah dapor korang
  • tak payah nak duduk kat dapur lama-lama dah
  • gas lambat habis
CON

  • aku jadi makin pemalas nak duk dapur lama-lama
  • dari segi bil letrik, nanti aku compare ya sebab technically takleh nak compare lagi sebab baru ja guna kan, Win-win situation la letrik naik skit..sep dekat gas gituuu


Korang kalau nak beli boleh usha kat Lazada (jangan lupa click dekat  kat situ) ye. In Sha Allah servis bagus and tak diragui tau.

Check/ click kat bawah ni ye:


8 comments:

  1. wah menarik kak..macam best jer...tapi nadia dah ada noxxa..hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni adik beradik noxxa la...😁😁😁

      Delete
  2. menarik, memang mudah memasak guna pressure cooker

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sgt2 mudah guna ni...
      Texture pun lgi better dr masak biasa tu...
      Juicy gitu

      Delete
  3. huarghh need this. yg tak reti masak mcm saya confirm terus reti haha

    ReplyDelete
  4. CT xdak la rajin memasak tapi memang target lama dah benda ni.. hehe.. x dapat beli je lagi ngeh2..

    ReplyDelete
  5. Mmg berbaloi beli ni ct...sebab cepat gila😊😊😊

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png