Agoda


Friday, January 20, 2017

Travelog Perth: Day 4 Albany - Pelicans Albany

Fuhhh lamanya tak update blog. Been busy with my newborn. Sory my dear blog
 for neglecting you.

Kali ni nak sambung balik cerita pasal Perth. Kalau boleh nak cepat-cepatkan abih pasal entry Perth ni. Asyik tertangguh ja.

Ok back to the topic, bersambung dari entry lepas. Dari Greenpool Denmark kami meneruskan perjalanan ke Albany. Perjalanan mengambil masa lebih kurang sejam.

Jarak lebih kurang 72km. Kalau kat Malaysia tak sampai sejam dah pecut kenn.


Petang yang damai di Albany. Pekan yang tenang.


Sampai ja Albany terus serang Coles. Macam tu la everyday kalau sampai last pit stop tu. Mesti nak cari bahan masak kat coles kan. Beli dekat Coles pun cepat-cepat ja sebab takut gelap and susah nak cari tempat yang kami sewa tu kan.


Ni gambar tangkap keesokkan paginya.

 Ni lah tempat kami bermalam. Waktu kami sampai tu lebih kurang pukul 6 petang and dah agak gelap la kan. Tengok-tengok office diorang dah tutup sekali ternampak notis sapa yang sampai lewat boleh ambil key dalam peti pos diorang. Walaweh. Tak pernah jumpa lagi resort kat Malaysia buat macam tu kan. Bila nampak sampul nama aku terus la amik key. Rupa-rupanya ada lagi 3 orang lain yang lambat check in macam aku jugak.


Jeng-jeng kunci da dapat pun.


Ni la tempat kami bermalam.


Masuk masuk ada hall yang selesa.




And paling best dapor dia yang sangat-sangat lengkap.


Siap ada washing machine. Sempat la mendobi baju kami malam tu. Sebabkan kami ON warmer malam tu, maka baju kami sempat la kering.


Bilik pun selesa gila. Lagi satu dekat hall ada satu katil single.



Toilet pun bersih and tip top ja.

Malam tu kami dinner bekal yang dimasak masa kat Augusta tu ja. Then dalam pukul 9 semua pakat lapaq balik maka pakat duk santap vinegar chips anak beranak. Tak cukup dengan tu meggi la jawabnya.

Overall, Pelicans Albany ni memang selesa la. Husband aku kata paling superb sepanjang kami kat WA sana.

So bagi korang yang nak ke Albany boleh consider Pelicans Albany as your accomodation sebab dari segi facility dia bagi aku memang sangat-sangat tip top. Lagi pulak dekat sangat-sangat dengan tarikan pelancong kat Albany ni, Middleton Beach yang agak terkenal dengan aktiviti surfing dia.

Area Middleton Beach ni agak tenang dan nyaman and residential area kat sini pun nampak sangat safe. Macam korang takda la rasa macam scary ka apa ka kalau nak jalan sorang-sorang tu kan.

Apapun, kalau korang ke Albany, wajib tau pusing-pusing Middleton Beach ni sebab lawa sangat kawasan sekitar ni.

Okla, nanti kita cerita pulak pasal Middleton Beach ya.



2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png