Agoda


Sunday, July 31, 2016

Birthday Give Away By Alia


Ehem2

Baru sempat nak wat GA sempena bulan kelahiran aku bulan ni.

Hadiah akan diberikan kepada 3 orang yang bertuah.

SYARAT-SYARAT:

SYARAT PENYERTAAN

1) Mestilah follow blog ini telebih dulu

2) Follow Instagram @aliafarhan
3) Like PAGE VANILLA FREAK

4) Follow Instagram @gilaperfume_gilamakeup


5) Buat 1 entry bertajuk 'Birthday Giveaway By Alia'

6) Dalam entry tu, copy semua info dalam entry ini

7) Tinggalkan link penyertaan dan email pada comment entry ini


TARIKH AKHIR 31 JULY INI....

GOOD LUCK SEMUA!


Saturday, July 30, 2016

Vacation Itinerary


The clock is ticking so fast.
My itinerary yet stil mix up!
In 2 weeks i will be away for our lil family getaway.

So excited at the same time and hopefully my lil one inside will be heppy too.


Tadaaaa

Monday, July 25, 2016

DIY : Make over work station

Sejak dua menjak ni workstation aku jadi messy gila. Pendek kata SOHO aku memang messy gila dengan raw material nak buat homemade soap aku nya. Dengan homemade soap yang tengah cure nya. Dengan Bubble wrap bagai, bila da start serabut tu mula la rabit sampai ke meja habih haa.

Dari meja Ikea yang agak kecik tu dah upgrade ke meja besaq skit pun jadi gak messy nya. Sebab too many things to put onto the top of the table kan. Mau nya tak messy. So SOHO pnya room terkunci rapat bila ada guest mai. hahahaha

Ni bila duk start karang post guna PC balik, mula la simpan balik workstation step by step. Mula la dapat idea dari group PS Penang Ikea tu. Ada yang letak rak LACK Ikea tu atas meja untuk organizekan workstation depa. So apa lagi, LACK pun tak pakai sangat kan. Dari duk biar berhabuk ja moh le kita letak n susunkan atas meja. Senang mak nak letak pc semua bagai secepuk atas tu haa. Actually kaki Ikea mesti tau yang rack LACK ni adalah rack tv yang kecik kat Ikea tu. Ala yang RM39,90 tu.  So marilah kita HACK kan LACK Ikea kita ni yaa.


so amacam?
ok tak letak gini???
so far rasa teratur skit la hidup aku ni....kalau tak Ya Allah menyampahnya nak masuk SOHO ni. part lain dalam SOHO belum siap lagi la. tunggu la, makyong kan cepat penat. Little by little nanti susun , sorting apa yang patut dan wat major 5S  kat dalam SOHO ni. nanti2 la ya kita share yang tu ya. 

Apa yang penting aku da tak serabut sangat dah bila masuk dalam SOHO ni walaupun ada part yang masih aku rasa jem bila nak tengok kan. So sabaq ya. Nanti-nanti kita wat slow-slow gitu haa.. nak speed aku tak larat la haaa.

oklah, tu ja la nak kongsi cerita hack n diy aku kali ni.


Lepas ni makin bersemangat la nak update blog bagaikan;)

Product Review : Haakaa Silicone Breastpump Review

Bila first-first tau pasal Haakaa Silicone breastpump ni rasa teruja sangat sebab one thing harga dia super cheap(RM76.90), and then silicone tu rasa macam bonus point sangat. Kompem selesa ni nak pump.

 Pastikan yang original dari Haakaa ya. 
Sebab yang ori guna silicone yang berkualiti tinggi. 
 Sebab paham-paham ja lah ya kalau yang tak ori tu nanti jadi isu pulak masa nak sterile kan nanti.



Ni dia haa Haaka kesayangan akak. 


So soft boleh squeeze-squeeze macam tu saja.


                                                       
Malu nak tunjuk hasil sebab ciput and currently duk wean off kenit kan lagi-lagi pulak tengah preggy ni. Sambil duk type-type and edit gambar ni dalam 15 minutes dapat la banyak ni. Nak expressed lebih-lebih takut pulak contraction lebih-lebih kang.

Yang paling bestnya sebab guna pump ni tak payah nak attach banyak-banyak parts macam electric breastpump. Squeeze ja and letak kat kawasan aerola korang and biaq ja dia buat kerja. Perfect la untuk yang tandem nursing sebab bila kita duk menyusu anak normally yang sebelah lagi kan akan meleleh. So lekat ja ni biaq ja dia collect susu kat side sebelah lagi. Sebab tu la jugak Haaka Breastpump ni dikenali jugak sebagai milk collector. Dah takdak isu susu meleleh-leleh lagi kat sebelah and baju bau susu sebab duk meleleh.  Senang kan?

So bagi hampa-hampa yang kekurangan bajet or mencari breastpump yang berbajet rendah TAPI BERKUALITI,  boleh give a try to this brand. Jimat pun jimat, masa nak mencuci, assemble dan dissemble tu pun da jimat. Kan bagus gitu???




Ok boleh tengok sini ya macam mana Minah Salleh ni guna Haaka Silicone Breastpump ya. 

Korang boleh dapatkan Haakaa Silicone Breastpump di sini:


Harga: RM76.90 (without lid)

     RM99.90 (with lid)


*** In Sha Allah, nanti lepas deliver akan wat review susulan lagi pasal Haaka Silicone Breastpump yang ohsem ni.

Sunday, July 24, 2016

Lampin Pakai Buang apa yang terbaik untuk anak anda?

Bila jadi mak-mak ni selalu akan pening nak bagi anak minum susu apa la, makan apa la, pakai diapers/ pampers apa la kan?
Yeah welcome to MOTHERHOOD gitewww haa. Lumrah kot bila jadi mak2 ni kita nak bagi yang terbaik untuk anak kita. Ya lah kan, benda-benda yang sebut tadi tu bukan sebarangan ja boleh bagi lagu tu ja kan....satg kena pikiaq macam-macam jugak sebelum nak bagi apa-apa tu.

Sebab tu dalam pemilihan disposable diapers atau lampin pakai buang ni, kualiti juga memainkan peranan yang sangat penting. Satu yang paling penting untuk aku, mesti la keserasian lampin tu sendiri dengan anak aku. Maksudnya, NO RASHES at all bila da pakai lama-lama pun. Ya la, mungkin serasi kat anak hang, tapi tak serasi kat anak aku kan. Kedua, daya tahan diapers tu sendiri. Means dalam konteks, haa konteks kaaauuuu...kauuu hadeee? Ok2 maksud aku kat sini, berapa lama diapers/ lampin pakai buang tu tahan.Maksud tahan tu tak bocor la sayam-sayam ku. Bukan apa kan, kalau setakat 2 3 jam pakai da melorot pampers anak aku, tak pun dah lencun habis tu tak ke tension mama dia ni? Sebab tu la pentingnya daya ketahanan sesuatu lampin pakai buang tu kan.


And lately ni jugak la perasan Adriana selalu ja naik rashes especially bila lambt skit basuh poo poo ke bila pakai satu jenama yang femes amos ni. Bila jadi macam tu mula lah mama dia nak stress. Dah pulak tu cepat betoi la diapers dia melorot lately ni. Sat ja da berat n penuh. Ehhh geram kita wak! So hari tu ada la give a try to Mamy Poko, memang pejam mata jugak la beli pack kecik tu yang pants tu. Alhamdulillah dah tak naik rashes tu dah and daya serapan pun bagus and paling penting mak suka pants dia tu.


Harga memang pejam mata la membelinya. Tapi orang kata alah membeli menang memakai gitu haa. Kualiti memang bagus. No wonder harga dia pun memang boleh tahan.


TAPIIIIII....

hampa-hampa tak perlu risau lagi dah, sebabnya LAZADA akan buat LAZADA BIG BABY FAIR yang mana menawarkan diskaun untuk barangan baby sehingga 80% .

TARIKH BABY FAIR : BERMULA 27 JULAI HINGGA 31 JULAI 2016 ( 5 HARI SAHAJA)

Kod Baucer : 20LAP20 untuk pelanggan baru (20% OFF)

So apa lagi korang, jangan lupa tau dapat gaji ni terus p usha LAZADA BIG BABY FAIR naaa. Rugi woo kalau tak grab time-time cenggini haa.




Saturday, July 23, 2016

Resipi : Terung Goreng Berlada Sedap Dan Mudah

Abaikan plating yang comots itu ya, mak nak cepat time tu tak sompek la nak letak lemah gemalai bagai nak oi. Denagn si kenit memekik mama nak makan!!! lagi harus pantasss zasss gitewww.


Memandangkan ada yang bertanya pasal resipi terung goreng berlado yang kebabom ni, maka harus la kita share kat blog ni ya.

Actually ni memang favourite sangat-sangat ni. Biasanya masakan ni femes kat belah2 nogori sano haa...geng2 minang kan suko mkan lado-lado ni. Aku hat bukan minang ni pun suka masakan lado-lado gini ha. Jom kita cerita skit macam mana nak buat terung goreng berlado ni ya.

Bahan-bahan:
~terung panjang (aku guna sebatang jer,sebab suami aku tak makan terung..so aku bedai sorang-sorang je lah)
~ 3 biji cabai besar
~ 8 biji cabai melaka
~ 1 biji bawang besar
~ 4 ulas bawang putih
~ garam
~ kunyit
~ perasa
~ gula
~sekeping asam keping

Cara-cara:
1. Mula-mula potongkan terung ikut size korang suka, garam dan kunyitkan dia. Lepas tu goreng (minyak takmau banyak ye) agak-agak dah masak angkat ya.
2. Tumbuk cabai melaka, cabai besaq, bawang besar dan bawang putih dengan lesung batu. Kalau malas boleh ja blend kering tu, jangan halus sangat la tapinya, dats why la aku tumbuk dengan lesung batu ja sebab nak effect kasar2 gitew( setahun sekali ja la tumbuk guna lesung batu, selalu guna blender ja..preh2 senang).
3. Panaskan minyak yang guna untuk goreng terung tadi dan tumis bahan-bahan yang tumbuk tadi tu.
4. Jangan lupa masukkan asam keping ya, then tambah ayaq skit.
5. Agak cili tadi da masak, and air da kurang baru masukkan garam, perasa, dan gula.
6. Da siap kuah tu boleh la masukkan terung yang digoreng tadi.

TARAAAAA...DA SIAPPPP DAHHH

SELAMAT MENCUBA...
Makan ni sepinggan tak cukup, kena dua pinggan baru rasa puassss penangan berlado dia tu haa.

oklah, tata titi tutu.

Friday, July 22, 2016

Travelog Faghuzi/Kompilasi Travelog 7 Benua GIVEAWAY By Aku Seorang Traveler

Satu lagi GA menarik untuk disertai. Jom meriahkan GA yg julung kali dianjurkan oleh blogger Aku Seorang Traveller ni





Tag : Farah Glanz

Food Review : The Alley, churros sedap gila di Penang

hi actually nak cerita menda ni sebenarnya agak dah lama, few weeks before posa lagi kot pi. punya la mngidam nak makan churros kak oi!!! gugel punya gugel adoiiii susahnya la nak cari churros kat Penang ni. Nasib baik la ada jumpa blog kaki makan jugak kat Penang ni yang cerita kewujudan pasal churros sedap gils ni...

Actually cafe ni kat Stewart Lane, pusing merata la jugak mencari. Tu tara p dengan Penangite sangat tu. kahkahkah. Agak tricky nak cari sebab dia agak terlindung, memang located dekat area-area yang banggunan-banggunan lama so called heritage tu.

Kalau hampa jumpa rimau ni kira hampa di laluan yang betoi dah.

Eh suka pulak kita raea-area ni. Memang teringat betul kat Melaka, especially Jonker Walk tu. Bila la nak dapat p Melaka kan....
tahun depan pi bawak beby boo laaa...

Okay da sampai pun.

Masa untuk mengorder!






sambil-sambil nak tunggu churros dan ayaq siap..maka kita usha-usha la apa yang ada kat dalam cafe ni.
banyak yang suka sini lepak-lepak sambil dengaq music and baca novel, magazines n etc. Tapi serius best la kalau nak buat lepak-lepak weekend ni. Chill ja rasa.

Comel ja lukis-lukis macam ni.

Latte da sampai. Ni En Amir [unya..mak tak minum sangat kopi2 time preggy ni tapi ada la rasa 1 sip, bagi aku tak berapa best...

Kita minum ayaq masak sajaa....



taraaaaa.....


MELTINGGGGG...lapaq pulak tengok gambaq2 ni haaa..yang kat belakang tu CRONUTS..dia macam donuts la tapi garing macam churros... sedap gak..yang tu dia salut dengan cinnamon sugar. Moi fav jugak la.

Aku amik churros yang set besaq...set kecik mana ckup wei. So dapat la dua dip sauce, aku pilih caramel dengan hot choc...

Sedap nya hoiiii tengok balik!!!!
ahhh menciiii...tunggu makan churros kat tempat lain pulak nanti ya Alia.

Overall, puas hati sangat-sangat dengan churros and cronuts dia tu! sedap!
Cuma air tu a bit pricey balik and rasa SO SO ja bagi aku...
boleh dijadikan port untuk lepak, membaca novel..layan jugak sebab time tu mendung-mendung nak hujan gitu. So tempat ni pun macam cosy ja...

Ni dia masa beroperasi. Katup hari apa aku tak sure.

5, Stewart Lane
George Town
04-261 3879
operated Hours: 12:00 - 00:00

Thursday, July 21, 2016

Resipi : Sandwich Sedap dan Mudah


Kali ni nak share resipi sandwich yang pakat trending n menjadi kegilaan orang ramai tu.

tengok gambaq atas rasa nak buat lagi ja. Memang sedap and puas makan. Untuk sandwich ni aku buat dua inti, egg mayo +sardines. Dua-dua ni simple gila ja kot. Tapi outcome dia perghhh gitu haaa.

Ok bahan-bahan yang diperlukan:
* roti Gardenina(sukati la korang nk pakai jenis apa pun)
* butter / planta (biar kat suhu bilik, senang nak sapu)
* mayo
* teloq 3 bijik
* sardines 1 tin kecik
* salad
* tomato( hiris bulat n nipis)
* bawang potong dadu
* garam
* gula
* cuka

Untuk inti teloq:
1. Rebuskan 3 bijik telur tu sehingga masak.
2. Tak payah la gigih sangat nak kopek time panas tu, tunggu sejuk or rendam ayaq sejuk sat dulu ok baru kopek kulit dia.
3. Lenyekkan telur-telur tu dan campur 3 sudu mayonis dalam mangkuk.
4. Letak skit lada sulah/ lada hitam.

Untuk inti sardin:
1. Tumiskan bawang dan masukkan sardine. Jangan lupa lenyekkan tau.
2. Then masukkan cuka, gula dan garam and da boleh tutup api.

Untuk sandwich preparation:

1. Sapu butter dekat roti then sapu mayo, pastu letakkan sald dan tomato n and letakkan egg mayo untuk lapisan first.
2. Ulang step 1 tapi inti gantikan dengan sardine pulak.
3. Nak lagi best, letak jap dalam chiller (guna cling wrap ya untuk balut dia)
4. Pastu sedia untuk dimakan. Perghhh meleleh bhai...meleleh ok!



***ada org suka potong tepi2 tu, tapi aku suka menda tu so aku tak potong. Feel makan sandwich sejuk2 ni. Prektis London gitewww haaa.

Ok la tu sajiaaa perkongsian resipi untuk kali ni

Tuesday, July 19, 2016

#AltheaTurns1 celebration

Wewit..
Kaki shopping online especially barang-barang make up mesti tau kewujudan Althea ni.
Kalau hampa nak tau Althea ni macam portal online untuk make up dari Korea. Memang kalau nak bajet KPop...harus shopping kt Althea tau.

Untuk pengetahuan hampa semua, hari ni genap setahun usia Althea. HEPPY BIRTHDAY ALTHEA!!!kita share birthday month la Althea!

Bestnya banyak hadiah wei.


Heppy Birthday Althea!
Seronok pulak selfie dengan goodies2 and props dari Althea ni. Comel sangat-sangat!

Because one selfie is never enough!
Hahahahahha....evil laugh!

Tenkiu Althea for this lovely beauty goodies! Rasa macam dapat hadiah birthday pulak from Althea, ye lah birthday sama bulan kan. Ehh terbalik pulak ya. Janji Althea memang best sebab bagi beauty goodies yang best gila ni.

Nanti kita unboxing semua beauty goodies ni n review one by one, ok?

Masa dapat-dapat parcel pink ni dah alahai sweet nya lahai. Tu belum bukak lagi haaa. (Awat dalam gambaq nampak macam rona merah pulak dah)
Bila da bukak tu lagi la melting habis. Fuhhhh sweet sangat.

Perghhh hampa...rugi la kalau tak pi grab ni. Jom2 jadi yang bertuah tu. Takmau ka limited goodies bag tu???



Sempena #AltheaTurns1, Althea Korea bagi seprais untuk hampa tau, dengan pembelian mana-mana produk dalam Althea Korea hari ini pada tarikh 20 Julai 2016 ni hampa layak dapat limited edition birthday box, join contest dan mana tahu dapat free goodies...while stocks last tau(1500 orang terawai sahaja tau)...sapa cepat dia dapat ya! Jom kita pakat p usha ramai and purchase yang mana berkenan tau....


Althea's Birthday Celebration 20th - 31st July, 2016
*Limited Edition Birthday Box + DIY Party Kit
-For orders placed on 20/7 onwards. While stocks last.

*Free Goodies for first 1,500 shoppers
-Full size beauty products. While stocks last.

*Birthday Giveaway. Pick 3 Top Sellers for 100% REBATE!
Rebate will be credited into your account.

#AltheaTurns1 Instagram Contest
- Got your Althea party kit? Wish us a happy birthday with #altheaturns1 and stand a chance to win amazing prizes such as Macbook Air, Ipad Air 2, iPhone 6S, Galaxy S6 Edge, Canon EOS M10 Selfie Camera, Althea credits and beauty hampers from Althea!
- Prizes total worth KRW10,000,000 to be won.
- Contest starts from 20th July - 15th August, 2016.

So jangan tunggu lama-lama tau, nanti lama2 habih laaaa goodies tu. Jom click Althea untuk nyopping!

Once again...HEPPY BIRTHDAY ALTHEA!!!

Monday, July 18, 2016

Product Review: Good Virtues Co. Shampoo & Conditioner

Kali ni segmen product review nak cerita pasal satu produk yang best sangat!

Familiar tak dengan produk Good Virtues Co. ni??? Packaging dia kaa-chinggg betul!


Kalau sapa yang kaki lepak berejam-jam kat dalam Watson mesti akan familiar dengan brand ni. Good Virtues Co. Ni banyak di jual dekat Watson tau.

Yang paling best produk Good Virtues Co. ni berasaskan Habbatus Sauda Organik atau Organic Black Seed yang mana memang sangat-sangat terkenal dengan kebaikkannya.

Satu shampoo satu conditioner. Both for oily hair. Sebenarnya aku ni ada masalah yang kronik jugak dengan scalp aku which is Oily. Bila oily ni paham-paham la ya rambut cepat gugur and once a month memang kena buat scalp treatment. Yang best nya bila start pakai shampoo & conditioner daru Good Virtues Co. ni kan, scalp memang kurang berminyak and rambut pun da kurang gugur. Orang yang ada masalah oily scalp macam aku ni memang selalu kena shampoo kepala supaya kulit kepala tak berminyak sangat. Sebab bila berminyak sangat mula la scalp pores tersumbat n start leading to dandruff and then rambut pun mula la start gugur.

So sebab ni jugak aku kena shampoo rambut aku once every two days. Dan oleh sebab itu jugak la kena pilih shampoo yang baik dan bagus kan. Kena tengok betul-betul chemicals content dia (u'r talking with retired chemical engineer...huhuhu). Harmful ke idok. Ada bahan-bahan yang aku allergik ke idok kan. So far it's claimed as FREE FROM MINERAL OILS, PARABENS, SLE, N SLES. which is good and bonus point to this product!

Also NOT TESTED ON ANIMALS. yeayyy bonusss point!!! Somemore its HALAL!!!+ LAGI LA MAKJEM KASIK A PLUS PLUS OK!

Bau pun wangi. Lepas pakai rasa fresh sangat kulit kepala ni. Rambut pun rasa terurus orang cakap and tak cepat berminyak balik.


Product Info;

Name : Happy&Heavenly Clarifying Hair & Scalp Shampoo for Oily Hair / Helpful & Delightful Clarifying Hair & Scalp Conditioner For Oily Hair
Brand : Good Virtues Co.
Country of Origin : Malaysia
Content : 300ml / 10.1 fl oz
Limited Edition : No
Price : RM12.80


Availability (Malaysia) :
In Store: Watsons pharmacist, Tesco & Giant
Online : Good Virtues Online Store [link], Watsons Online [link], Zalora [link], FashionValet [link]
Link : http://www.goodvirtuesco.com/


Hope this post will help those yang nak cari a "GREEN" shampoo and conditioner for your hair.

Resipi : Kari Mamak Ikan Bawal Emas


Kali ni nak cerita pasal resipi kari mamak ikan bawal emas yang buat baru2 ni masa Raya ke 2 kat Jitra.

Memang terangkat habis lah.

Jom tengok bahan-bahan dan cara-caranya.

Bahan-bahan:
1. Seekor ikan bawal emas (anggaran dalam 1kg+..mntak peniaga potong untuk masak kari siap-siap)
2. 1 biji bawang besar ( hiris)
3. 4 ulas bawang putih. (Hiris)
4. Serbuk kari ikan babas (4 sudu makan)
5. Serbuk jintan manis (1 sudu kecil)
6. Serbuk cili (1 sudu kecil)
7. 2 tangkai daun kari
8. Satu sudu halba campur.
9. Sedikit minyak untuk menumis
10. Air asam jawa
11. Garam
12. Serbuk perasa
13. Tomato
14. Bendi
15. Cabai besar.


Cara-cara:
1. Panaskan minyak.
2. Tumis halba campur dan daun kari dan bawang besar &bawang putih.
3. Kemudian masukkan serbuk kari, jintan manis dan serbuk cili dan kacau.
4. Then tambah air asam jawa and tambah air.
5. Biar kari merenih dalam 15-20 minit supaya rempah masak dan pecah minyak.
6. Agak rempah kari da start masak dan mendidih masukkan ikan, garam dan serbuk perasa.
7. Lepas tu , masukkan la segala tomato, cabai besar dan bendi.
8. Jangan masak lama-lama sangat nanti hancoq ikan tu. Dah mendidih sekali terus tutup api tu.

Dahhh siap. Sedap gila oiii!!!

Makan dengan nasik buh sambai belacan skit. Memang terangkat abih. Oh ya kari mamak memang x letak santan tau. Kalau kari melayu ja letak santan bagai. Ni healthier giteewww.

Selamat mencuba!

Saturday, July 16, 2016

DIY : Rak make up

Sapa yang ada masalah barang-barang make up ka perfume banyak gilos ka diharap dapat la gunakan tips aku nak bagi ni.

Dulu semua aku main letak ja kat chest drawer. End up bila nak amik yang kat belakang tu susah gila. Lagi parah bila nak cepat main letak saja pastu mula la bersepah. Kemas2 tak sampai 3 hari jadi balik. Ya lah, takdak optimization budak2 engineering kata!

Haaa maka dengan ini otak selaju kilat la came with this idea. Sebenarnya masa p beli barang kt Mydin hari tu ada promo utk rack kasut yang kayu tu untuk member. Tinggal RM9 saja. Haruslah grab dulu baru pikiaq nanti nak hack jadi apa.

Bila balik rumah ada 2 spot memang aku nak letak menda alah ni. Either at kitchen or kat atas chest drawer ni.

Maka decide nak letak ja kat atas chest drawer dulu. Nanti utk kitchen len kali kita beli lagi rack tu.
Kemas 2 hari jadi balik. Sebabnya semua nk secepuk kat situ. Stress bila tengok! Perfume suami banyak...perfume bini banyak. Make up bini xcampoq lagi tau. Make up bini duk dalam make up bag and trolley Raskòg Ikea nu haa.

Bila asyik jadi maciam ni mula nak stress. Bila start stress mula la nak moody. NO NO NO..NOT GOOD OK!

Tapi bila otak da ligat nak hack n diy skit. Maka jadiklah gini....


Taraaa


Haaaa lega tengok!
More space...
Apa yang penting kena bijak hack dan be creative...bila creative ni macam2 menda kita leh hack and jadikan hidup kita senang.

Nanti kita tunjuk pulak kalau dah hack kt dapoq ya guna rack ni. Soon ok soon!

Babai.

Friday, July 15, 2016

Birthday celebration

Hahaha...
Cita ni actually maciam da lapuk dan basi. Tapi nak tulis gak dalam ni supaya nanti bila aku tua2 aku baca ohhh ada rupanya moment ni.

Memang la daya ingatan pompuan ni lagi kuat dari kaum lelaki. Tapi saja la nk ingat di hari tua moment2 terindah gitewww. Pangggg sedasss.

Actually bday aku 3rd July yg lepas! Tup2 masa p shopping brg raya Adriana kat Gurney entah time bila la husband aku p masuk Habib and belikan ni kat aku...

Terkejut la jugak aku ni haa keluar2 dari Parkson tetiba Adriana mai bagi kat aku, nah mama papa bagi.... auuuuu gitewww. Sweet la pulok suruh anak mai bagi haaa. Apa lagi tersengih la aku maciam kerang busuk. Tersenyum bila ingat balik! Ya lah laki aku ni jenis type " MORE THAN WORDS" . Sebab tu aku memang selalu touching bila dia jenis ssh gila kot nak cakap sayang kat aku bagai. Walaupun gedik tau dia sayang kat aku kan! Tapi nak gak la dengaq dari mulut dia. Satgi mula la dia nyanyi lagu MORE THAN WORDS ni..pastu nanti aku melting! Ohh sora laki aku memang sedap...sebab tu kami suka p karok ke der!
Aku ja selalu bajet Beyoncè , Mariah Carey ngan Leona Lewis!
Pitching haram ke lautan paling dalam!
Ehhh tapi kami selalu duet karok LUCKY I'M IN LAF WITH MY BESTFRIEND!

Husband aku ni simple, kadang-kadang dia tau aku ni jenis ada ada..xdak xdak xkesah pun. Kalau aku ada duit lebih sendiri aku beli. Tapi being me super cheap skate nak mati...selalu ermmm beli baju anak dlu la best! Last2 kat diri sendiri nan hado. Itula emak namanya kannn. Sama macam purse Fossil hari tu. Dia tau aku memang dah lama aim nak purse tu sebab aku memang jenis leather person. Pakai sampai lenjan n lingkup baru tukaq. Duk aim punya aim tp tengok harga butik yg double dr hrga kt US aku cancel plan. So survey la dulu kt Ig bagai..murah tpi design aku nak takdak. Tup2 masa aku demam teruk, dia jaga Adriana n bwak Adriana kluaq. Balik-balik Adriana sua muka n bagi paper bag Fossil! Huwaaa tak nangis ka aku time tu...husband2 u'r more than words!

Ok berbalik pada cerita birthday celebration. So En Amir cakap la untuk my birthday dia da booked kan Ramadhan Buffet kat Eastern & Oriental Hotel. Mai God!!!fav aku kot Peking Duck kat situ!tau2 ja baby dalam perut teringin makan itik peking kan papa ni! Ni yang sayang papa kak nena n baby lebih ni!

Punya melahap sentai itik tu smp lupa nk snap foto. Aku suka buffet kt E&O ni sebab dia ada maciam-maciam. Char kuey tiaw best!sashimi best nak mati...banyak gak la aku bedai salmon sashimi hari tu dengan Fresh oyster! Makanan melayu??memang x la kan time tu!

The one n only photo i snapped masa kt E&O. Makjem lupa bila nampak CKT n itik peking hari tu. Nyum2.

Tenkiu en suami sebab belanja anak bini makan buffet sedap sempena bday i. I sentiasa doakan u murah rezeki dan sehat tubuh badan untuk jaga keluarga kecil kita ni. I love u more than words b...so glad that i'm married to you, my bestfriend!

Food delivery Penang ( Juru, Seberang Perai dan seangkatan)

Salam.

Dah lama stop buat food delivery sejak2 hari tu awal-awal ngandung alah skit. Time tu memang struggle betul la nak masak pun. Mau kata nk wat food delivery lagi la ke laut nanti. Sebab tu take a break sat.

Alhamdulillah la, sekarang ni ON OFF ja alah tu mai. So apa lagi harus la cepat-cepat start wat food delivery balik kan :)

Antara menu-menu yang disediakan;

Sambal ikan keli+sayur+nasi putih.

Ayam bali+sayur campur +nasi putih.

Bento set; nasi putih+tomyam+padprik+telor dadar

Ni pulak bento set untuk nasi putih+padprik +telor dadar.

Untuk hampa yang nak feel ala2 bento, kami ada jual sekali dengan bekas comel ni. Siaaa org kedah kata...org keyell kata mangkuk tingkat...kak mah kata tiffin je. Ehhhh...

So sesiapa yang duk kat area sini boleh la whatsapp kot2 berminat nak rsa food delivery kami. Harga bermula dari RM6.

WHATSAPP 0133363775 naa



Kepuasaan anda...kepuasan kami jugak hampa tau. Tak betoi orang tak kata kan...

***ehh lagi satu, kalau ada nak cari utk small catering untuk raya ni, kami ada provide jugak.In Sha Allah puas hati. Rendang ayam semua pun ada tau:)

Apa2 boleh whatsapp number kat ataih naa
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png