Agoda


Friday, February 26, 2016

PEMENANG GIVEAWAY MBO CINEMA VOUCHER














kepada hampa-hampa yang menang silakan email mak jem naaaaa


aliafarhansaid@gmail.com


kepada yang tak berjaya boleh join GA dari team @Projek Blogger Utara


tenkiu naa kepada yang join and tahniah kepada yang berjaya naaa

Tazkirah Jumaat #3


YANG MANA SATU KITA????

SUMBER

Thursday, February 25, 2016

Wednesday, February 24, 2016

GIVEAWAY MBO CINEMA VOUCHER

wewit hampa semua....
Kali ni untuk menghargai pembaca2 budiman Vanilla Freak ni makjem dengan berbesaq hati dan berbesaq badan nak bagi hampa MBO CINEMA VOUCHER.....




Untuk pengetahuan hampa semua..voucher ni bukan terhad untuk tiket wayang ja tau...
hampa boleh gak guna untuk beli pop corn ayaq bagai tau...
mak jem nak bagi voucher ni untuk EMPAT PEMBACA MAKJEM YANG BERTUAH!!!
Means setiap dari hampa akan dapat 1 voucher tau.

Dan yang PALING PENTINGGGGGG, HAMPA KENA PASTIKAN AREA TEMPAT HAMPA ADA LA MBO CINEMA...

SYARAT PENYERTAAN:

1. MESTILAH WARGANEGARA MALAYSIA.
2. FOLLOW BLOG NI.
3. LIKE PAGE BLOG NI
4. FOLLOW IG MAK JEM : ALIAFARHAN
5. LIKE PAGE PROJEK BLOGGER UTARA
6. FOLLOW IG PROJEKBLOGGERUTARA
7. COPY N PASTE ENTRY ni dekat blog korang.
8. KOMEN N MASUKKAN LINK entry korang kat sini ya.

***TARIKH TUTUP PENYERTAAN 24/2/16***


GOOD LUCK HAMPA SEMUAAAAA.....

GOOD LUCK UNTUK HAMPA SEMUA NAAA

Monday, February 22, 2016

Product review: Honey Bee Venom

hai hampaaaaaa semuaaa

kali ni aku nak cerita pasal satu produk yang tengah meletop kat pasaran...
tak lain tak bukan HONEY BEE VENOM yang menjadi kegilaan para MUA2 yang terkenal.

ini lah dia IS BARANG BAIK... IS BARANG BAIK HEYYYY

Untuk pengetahuan hampa, aku ni kulit jenis combination oily skin...Oily kat Tzone n quite dry kat V zone...da sebenaqnya kan biasa kalau orang-orang yang ada oily skin ni..tendecy kita nak skip moisturiser ni amatlak tinngi (aku lew tew..bukan orang lain pun...malas gila nak pakai moisturiser!!!) and sebenaqnya PEMAHAMAN NI SALAH HAMPA TAU DAK!!!!
Sebenaqnya one of the factro yang boleh trigger untuk skin kita keluaqkan lebih banyak minyak adalah disebabkan kulit kita dehydration..means kulit kita kat situ actually kekurangan air....sebab tu skin akan hantaq signal ke otak n pastu otak akan baca ohh kulit ni tak cukup ayaq..so kena la keluaqkan minyak...pastu nahhh haaaiii amik muka minyak sebelanga....

Sebab tu la pentingnya untuk kita pilih moisturiser yang sesuai dengan skin kita. And aku telah menemui chenta hatiku ini...HONEY BEE VENOM.
Bila moisturiser tu suits ngan skin kita..maka kulit kita pun akan balance... (ehhh maka gitewww) ...kulit pun akan jadi moist sajaaaa...

jom kita check kandungan dalam HONEY BEE VENOM ni

Krim Honey Bee Venom

Sapuan Krim Khas mengandungi racun lebah, propolis dan royal jelly untuk melegakan masalah kulit

Mengandungi 5 % racun lebah racun , ekstrak madu , ekstrak propolis dan ekstrak jeli diraja yang meremajakan kulit , krim ini melembabkan kulit yang kusam dan kurang bermaya

Semua dalam satu krim menjaga kebimbangan kulit yang kompleks dan bermasalah jerawat dan kekeringan

Penjagaan untuk pelbagai masalah kulit seperti kekeringan daripada rangsangan udara kotor, kekurangan air dan perbagai masalah jerawat.

Ia menjadikan kulit licin , berdaya tahan dan berseri kulit dan penuh dengan kelembapan. Asid hyaluronik meningkatan kolagen dan kandungan kelembapan pada kulit untuk kulit terus lembut dan tegas ringan , preskripsi untuk melegakan kulit jerawat.

Ia adalah selamat untuk digunakan kerana ia tidak mengandungi paraben , minyak mineral atau benzophenone - 4.
http://nafura.my/

hampa jangan risau...racun lebah tu la nama dia venom...omputih panggil venom...it's actually good for our skin.

Ni la selalunya 3 combo yang aku akan pakai kalau nak make up lani.. Honey Bee Venom by Hope Girl tu memang wajib sangat2 pakai. kadang kalau tak make up duk saja2 kat umah pakai. Pas cuci muka pakai. Sebelum tidoq tempek dulu. Bau pun best gila. Husben pun kata ehhh awat wangi sangat muka u ni... Blushing mak jem tauuu

Bila make up pun jadi best ja tak bercapuk sebab make up base tu dah power.

Ni hari tu aku make up si Moon...shantek tak dia????

Harga : RM78
Berat:55g



bagi hampa-hampa yang nak dapatkan Honey Bee Venom ni...

Boleh contact: 0133363775

Sunday, February 21, 2016

Food review : Chocolate Boss

haaa
untuk segmen food review kali ni..
aku nak share satu port ni khas untuk peminat dessert kan especially chocolat base!

untuk pengetahuan hmpa ahli familia Projek Blogger Utara yang lain semua da p dah ke sana untuk review hari tu...
aku ja yang tak dapat nak join hari tu.

oklah back to the topic...
kedai/ cafe ni terletak dekat Medan Suri near Masjid Sungai Nibong and Stesen Bas Sungai Nibong...
yeah port aku muda-mudi dulu duk makan mee pitchay lepas balik kerja n teh ais sedap nak mam tuuu....
cafe ni kat dalam medan selera ni jugak.

kita bagi big boss masuk dulu kat dalam




Port makan kat luaq.

ni aku punya..choc waffle...

Husband aku amik ice cream apa ntah..tak sompek nak snap...Adriana da jerit2 nak..haishhhh...

Dua beranak ni kemain lagi makan. Laki aku tu da sakit mata..tu jadi S Jibeng tu asyik ngn Rayban dia ja.


Rating:
3.5 / 5.0




Chocolate Boss
D9, Kompleks Medan Suri,
Sungai Nibong Besar,
11950 Pulau Pinang.
012 414 6407/ 019 512 1271

Saturday, February 20, 2016

Adele now and before

Adele ni dulu time gems pun segakk apa....

Soraaa dia xyah cakap laaa..memang power!!!

Adele pasaipa hang da kuruih????dulu hg kata hg nak stay the way u are...

Tengok...tipu ja kannnn..kata takmau kuruih...baru ja nk geng ngan hang adele oiiii

Makjem dulu2....hukhuk...
Walaupun xkuruih mana...tapi makjem dlu macam Adele lani...

Adoilah..nangis tgk gmbaq2 dulu...

Dah2 takyah request nak tengok gambaq lani...
Sebab kalau buh gmbaq lani penuh screen...
Adoiyaaaiii

Adele oo adele di mana kah janji manismu gemuk bersama2...u know gemuk is cantik kan??

Anak Che Ta yang comel lote

Adoiii duk bermain2 kt fb wall gmbaq anak Che Ta kita yang diva da vazzz sangat2 ni....
Aduhhh jom tengok gmbaq diva jr ni...
Sikit punya comey lotey aihhhh....






Food Review : Black Canyon Gurney Plaza

hai hampa..
kali ni nak cerita skit pasal satu lagi port makan yang mnarik..
actually port yang aku suka la of coz...
Kena la taste bud Siam aku ni...

Selalu kalau p ke Gurney Plaza kalau tengah lapaq, memang akan request kat boss nak membaham kat sini ja.
Tapi kalau tahap lapaq nak membaham sekoq lembu tu memang aku akan order nas dia ja...
Tapi kali ni sebab da makan sebelum tu maka marilah kita amik yang biasa-biasa ja

Pad thai yang husband request. Rasa dia ok la sedap. Tapi takleh lawan pad thai kt siam laaaa.

Ni aku order...macam larik konsep ja kan...ok la bedai sandwich ni...padahelll kat rumah leh ja wat...nak gak makan kt luaq kena charge semua RM10++ ..kat rumah suka sapu ngn lady choice ja kannnn..punya pemalas! hahahha

Sekian saja la laporan kaki makan yang gems ni....

Thursday, February 18, 2016

Tazkirah Jumaat 2

Tips menabung : Misi duit oren

Misi duit oren diteruskan lagi sehingga bulan 3 ni...
Separuh da siap masuk dalam tabung...
tips aku pasal duet oren ni...kalau aku pecah ja duit RM50 selalunya mesti akan dapat RM20 not oren ni kan...
so aku akn selit siap2 kat compartment duit oren ni...
hari tu dah keluarkan dah 30 keping note oren dr dalam compartment duit oren tu...
ni makjem tak kira lagi sekarang ada berapa keping...
kadang biaq ja banyak2 dalam tu...
memang duit note oren tu diharamkan la dari kegunaan harian..
kalau guna gak ke next time kena ganti triple....



Ingat nak buat tabung note hijau pulak untuk bagi duit raya kt budak2 kan tahun ni. Takpun kita wat ja habuan simpan p jalan2 hujung tahun ni.

Hampa pulak macam mana??

Wednesday, February 17, 2016

Giveaway Sugarscarf by zeeralily




Seperti yang dijanjikan juga, here there goes... Second giveaway by zeera lily



SYARAT PENYERTAAN

1) Mestilah follow blog ini telebih dulu

2) Follow Instagram @zeeralily cari gambar ini dan tag rakan anda

3) Like Facebook :



4) Buat 1 entry bertajuk 'Giveaway Sugarscarf by zeeralily'

5) Copy banner diatas & back link pada entry ini

6) Dalam entry tu, copy semua info dalam entry ini

7) Lastly, tinggalkan link penyertaan pada comment entry ini



HADIAH UTAMA

Sugarscarf Lana Basic Premium Shawl - Lana Ash Pink
Hope By Sugarscarf - Hope Kate Ribbon Red



SAGUHATI
Skin Care Product

Bagi berlaku adil, Pemenang akan dipilih secara Top Referral & Lucky Draw

Wish u all the best!

Tuesday, February 16, 2016

Charity program feed the homeless by Projek Blogger Utara

Salam.

hai. Hai ni cerita pasal charity program yang Projek Blogger Utara anjurkan. Sebenarnya program nanti antara kami2 ja.

Lokasi kami malam tu sekitar kwasan Masjid Kapitan Keling. Dekat situ kadang-kadang malam malam memang port diorang bermalam kat situ.



Berjasa jugak stroller hijau Adriana dalam kejadian malam tu.

Aku macam p shopping pulak kan...

Keluarga kecil PBU.


Ada satu time tu aku jadi macam sebak bila kami bagi kat sorang pakcik tu dia siap bersungguh2 berterima kasih kat kami. Siap tadah tangan berdoa kami murah rezeki lagi . Allahu. Sebak wei sebak. Aku sebak bukan sebab apa, kalau ikutkan negara kita yang kutipan zakat tiap2 tahun yang dibanggakan tu patutnya takdak lagi golongan-golongan gelandangan. Okla taknak aku cakap bab ni..kang jadi menda lain pulak kang.

Misi Mencari dan menjejaki gelandangan diteruskan lagi.

Akhirnya habis jugak semua packs makanan yang disediakan.

Thank you to Kak Sha sebab sponser nasi lemak. Masak sendiri lagi haa.
Thank you jugak utk ahli2 PBU familia lain yang turut serta menderma dalam menjayakan program #FEEDTHEHOMELESS ini.
In Sha Allah there will be another charity program by PBU.

Kepada yang pm n tanya macam mana nak join as volunteer and nak bagi sumbangan, soon kita akan inform balik ya kat korang. Setakat lani kawasan yang kami akan cover hanya lah di sekitar Masjid Kapitan Keling, Georgetown Penang.

Monday, February 15, 2016

REZLLENE GIVEAWAY BY DYLLAREZAN

REZLLENE GIVEAWAY BY DYLLAREZAN

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.

Before dapat result haritu, Dylla memang ada niat kalau Dylla pass, Dylla nak beri 3 Tafsir Al-Quran kepada sesiapa and alhamdulillah Dylla pass hehe. Dan bersempena dengan REZLLENE punya 'comeback', Dylla nak anjurkan satu giveaway. By the way, REZLLENE ni Dylla punya Instagram online shop. Sesiapa pun boleh join asalkan warga Malaysia :)


Bagaimana caranya?
1. Follow blog DYLLAREZAN ini.
2. Buat satu entry bertajuk "REZLLENE GIVEAWAY BY DYLLAREZAN"
3. Copy paste gambar di atas dan link kan ke entry Dylla ini.
4. Komen dan sertakan URL entry blog anda di ruangan komen entry ini.
5. Follow Instagram @dyllarezan & @rezllene. Pilih satu daripada 2 gambar ini di Instagram REZLLENE dan comment "Nak (colour code)". Contohnya: "Nak keropok lekor"


NAK BUAH NAGA


Dylla akan update dari semasa ke semasa senarai blog dan Instagram yang menyertai segmen giveaway ini.

*Bagi sesiapa yang ada blog dan Instagram, anda boleh menyertai kedua-dua. Manakala, bagi yang mempunya blog sahaja, jangan risau, anda boleh join untuk bahagian blog.


4 orang pemenang akan dipilih secara cabutan bertuah.

Pemenang Instagram;
1 x shawl terbaru REZLLENE

Pemenang Blog;
3 x Tafsir Al-Quran

Tarikh tutup: 11.59pm pada 5/3/2016 (Sabtu)

Tunggu apa lagi? Jom lah join ramai-ramai hehe. Terima kasih!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png