Agoda


Thursday, December 22, 2016

Pureen Baby Wipes

Kali ni nak sembang mak-mak santai-santai ja. Macam aku ni adalah golongan mak-mak yang konservatif, kalau anak kencing ka anak berak ka wajibul ghunnah kena pi basuh direct kat pili. Sebab ada aku tengok jenis celet-celet dengan baby wipes sudehhh.

Sebab tu aku ni jatuh kategori yang jenis susah gila nak beli baby wipes! Ni pun beli sebab nurse kat NICU mintak masa Aishah kena admit kat situ.

Laki mak beli cap Pureen ni. To be frank memang untuk pregnancy Adriana n Aishah ni memang aku tak beli pun baby2 wipes ni.

Satu sebab bila kau ni budak kejuruteraan kimia ni otak kau kadang-kadang jadi paranoid sikit when it comes to the main ingredients! Yes ingredients tu memang aku kelebet dulu kalau nak beli apa-apa.

Tapi bila tengok Pureen Baby Wipes ni FREE from Parabens, Alcohol. Terus muka jadi senyum tau. Siap ada aloevera extract lagi. Ok thumbs up! Ni yang mak cari ok. Bagus-bagus Pureen!

Lepas ni boleh la beli habuan spare kat dalam bag baby untuk lap-lap apa yang patut, meja ka, tangan ka, apa-apa la. Janji kalau berak memang teruk basuh kat pancoq ya. Tak main celet-celet ok!

Korang suka baby wipes apa?



10 comments:

  1. nadia pun dulu sekali sekala guna pureen baby wipes juga masa arsyad kecik lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagus kan pureen ni...mostly guna utk cleaning menda2 sekeliling ok kot...
      Lagipun free paraben n alcohol tu bagus utk skin kita

      Delete
  2. Lebih elok trus basuh eyak baby.. Kadang pelik juga yang ok je hanya dengan lap bontot baby menggunakan tisu basah tanpa basuh atau bilas bontot baby guna air bersih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hee tau xpa...xleh woo...
      Rasa mcm mna ntah

      Delete
  3. mmg dr dulu k.el beli wipes brand pureen

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kami jarang2 guna n beli..bila duk kelebet tgk mcm ok gak

      Delete
  4. dulu pakai brand nie jugak utk Emir.. tapi skrg guna lagi la..dah besaq dah dia..;p

    ReplyDelete
  5. Akak memang guna yang ni dari alysa sampai danish..kalau dia berak akak lap dengan ni dlu pastu baru bawa ke sinki utk basuh..mesti kena basuh ngn air mutlak tak main celet2 pakai wet tisu ni..tapi kalau poo poo dia jenis cair2 mencecer kalau sapu dlu ngn wet tisu ni senang nak basuh..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok la basuh jugak..
      Sebab ada yg jnis x basuh..
      Just pkai ni ja..
      Mmg xdapek la mcm tu😂😂😂

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png