Agoda


Wednesday, November 16, 2016

Short Getaway : Hotel Sentral Seaview Penang

Alhamdulillah, Isnin lepas bawak anak check in ke Hotel Sentral Seaview Penang. Ya lah, tak jauh pun. Main kat Penang ja jugak. Mama mana larat nk drive p jauh-jauh dengan perut nak masuk 38weeks ni.

Kebetulan kawan baik aku Sha dari zaman MICET bercuti ngn family dia ke Penang and check2 rate kat Agoda kebetulan murah ja hotel tu, cuma RM129 ja. Maybe sebab Isnin kan. Tapi ok la, terus booking. Lagipun nanti, nak berpantang pun dia pun terperap kat rumah maktok gak ngan mama dia.

Dalam pukul 4 kami sampai berdua kat hotel. Selesai check in semua, mama rehat sat. Papa as usual la bz tengok kerja2 dia. Lepas papa siap tengok keja kt Feringghi baru papa turun ke Tanjung Bungah mai ke hotel kat kami.

Dulu masa bujang2 pernah check in sini ngn kawan aku Si Lina, tapi time tu under Naza lagi. Nama Hotel Naza. Tapi bila da management baru ni tengok condition ok la not bad dah. Dulu masa under NAZA macam teruk n buruk la jugak.



Tengah landing sedap ja mek tu. Masuk2 hotel amik mood terus tau.


Toilet macam biasa ja. Takda bath tub pun. what to expect, bilik murah ja kot. Tapi ok la kan.


Wajib selfie kat toilet.


Okla dari balcony boleh nampak laut kan. Tenang la jugak hati ni boleh nampak laut kan.


Seperti biasa la, mesti tuntut nak mandi pool kan.


Mama layan ja lah angin tepi pantai tu.


Cantik jugak view kat sini.


Kaki mama pun da bengkak. Tak lama dah baby nak kuaq.



Malam tu kami layan western food kat Mizi Bistro kat Tesco Tanjung Bungah ja sebab lunch tu aku dah recommend Sha N Wan makan dekat Nasi Kandaq Raffee Pulau Tikus kan. So malam ber western pulak. Esok lunch bawak p nasik kandaq balik. hahahha


Me n my bff Sha. muka bahagia dapat makan nasik kandaq kat Tajuddin Hussain. Tak sempat ok nak selfie2 sangat mai ada anak ni. Kat Tajuddin Hussain pun x sempat tangkap gambaq sebab masing2 da terkam terus ja.

Apa pun, tenkiu Sha N Wan for coming. Nanti len kali mai kita p check in lagi mana2 yang best. Sorry second day tak dapek nak join korang dah.

Apapun kalau korang nak cari hotel kat Penang ni yang agak murah, Hotel Sentral Seaview Penang ni ok lah. Not bad. Harga pun masih ok. Cuma kalau weekend tu rasa2 nya pool dia mesti crowded sebab pool dia agak kecik la. Tapi boleh ja pi mandi laut kat bawah tu ha.

Oklah, tu ja nak cerita pasal my short getaway before nk deliver baby ni. Saja la nak bagi Adriana heppy sama kan. Cari duit pun untuk anak2. Tak salah jugak nak heppy kan anak2 dengan duit hasil titik peluh kita kan....






12 comments:

  1. sempat lagi makyong bercuti2 penang..hehehe

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Tu la psal..
      Sebab da janji ngn dia...
      Budak2 ni dia ingat kalau kita janji dengan dia

      Delete
  3. anak2 dapat mandi kat pool ok dah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btul kak eyda...
      Janji dpt mandi pool pun kemain seronok da depa

      Delete
  4. penah stay situ gak masa nama Hotel Naza...RM150 kot x salah.bilik luas gila

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lani da lawa zai...
      Depa wat baru...
      Kira lagi best la...
      Cuma bfast xtau best ka dak sebab kami xamik yg bfast

      Delete
  5. A great review ni.
    Tq... tepi laut plak.
    Memang terbaik :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq2..
      Kalau ke penang boleh stay kt sini nnt

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png