Agoda


Tuesday, October 11, 2016

Dari sekangkang kera kebun balkoni ke dalam kuali

Haaa tajuk nak gempak gitew haaaa.
Almaklumlah mak2 cheap skate ni memang keja dia nk jimats jeeee.
Lain lah kalau si rambut kembang tu. Ehhhh


Memang segaja kadang2 tu pilih bawang 2 3 ketol yang da tumbuh tunas tu and tujuan utama dia nak balik letak atas tanah habuan nak guna daun dia. Untung takyah nak beli daun bawang dah. Nak guna, p gunting ja kat balcony tu.


Nah cukup untuk buat rencah dalam masakan. Kalau beli daun bawang tu kompem akan beli banyak, last2 buruk macam tu ja.

 Ni pulak pokok yang tumbuh tanpa sengaja gitewww haaa. Pokok purslane, kaya dengan omega 3 kau. Orang2 putih selalu buh dalam salads. Orang melayu buat ulam. Katanya rasa masam2. Nanti leh teraiii laaa. Kasik banyiak dlu kan.


Daun bawang tadi selamat humban dalam kieytiaw goreng bodoh ni. Okla dari togel semata2 kan. Memang xdak stock sayoq dalam peti ais pun. Ni ja lah sayoq yang ada kat kebun secoet tu. Kahkah. Jadi la, dari takdak langsung kan.

Lepas pantang nanti nak kena start balik la berkebun secara serius. Kikiki. Konon lahhh.




10 comments:

  1. Seronok kan ada kebun.. Kaklong dah banyak tanam tapi takde yang menjadi.. Semua mati..
    Ni baru try tanam lengkuas. Harap2 jadi la kali ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lengkuas tu kategori ekstrim dah tu...tak ckup space kalau rumah kami...hahahah

      Delete
  2. Wahhh hebatnya! Kat balkoni pun boleh buat tanam2 pokok ye..ni lah yg dikatakan kalau nak 1000 daya! Tahniah jugak sebab tanaman tu menjadi..Cik Nad kalau tanam pokok tak pernahnya hidup..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala cik nad...ni senang je nk idup ni....
      Hihi

      Delete
  3. nti taun dpn kenalah jadi pekebun kecil di rumah kecil ku hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah...nk pindah rumah baru ke?jgn lupa ajak house warming nnt

      Delete
  4. seronoknya bila hasil tanaman subur macam tu.. eyda nih kalau menanam kebarangkalian nak hidup tu rendah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belasah ja ni kak eyda...
      Tanam yg senang2 ja

      Delete
  5. Seronok kan makan dari bahan yang kite tanam sendiri.. Hihihi jimat.. Berkualiti.. Dan dijamin bersih dari sebarang racun serangga. :)

    ReplyDelete
  6. rajinnya..tanaman kitorang dah mati huhu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png