Agoda


Saturday, September 17, 2016

Perempuan dan perhiasan/ aksessori.

Pernah dengar perempuan dengan barang perhiasan tak dapat dipisahkan???

Betul ke idok tu????

Yolah kot kan, aku memang kena jugak pakai any barang kemas/ perhiasan masa keluar. Paling ni pun cincin sebutir.


Giliran cik dora berehat. Hari tu kat Perth grab 3 butir je. Walaupun tak sebanyak collection orang lain, tetap every charms tu ada makna dia yang tersendiri.


Yang kt jari manis tu bow rose gold from Pandora, pesan kt PS kt Aus. Depa beli masa winter sale hari tu gila murah ok. Yang sebelah tu pulak mama bagi masa form 4 or form 4 macam tu. Actually ada banyak gak rings tapi kebanyakkan nya tak muat lani. Sob2. Jari mengembang dengan jayanya.


Yang bulat2 tu masa first time bonus Ibiden. Time tu tak kenal lagi kedai Emas Anwar. Rasa mcm bongok pun ada beli mahal2 kat Poh Kong. Cizzz sangat. Yang Cik Dora 916 (Masdora) tu En Amir belikan last year. Charms memang tak banyak sebab seketul charms boleh capai Rm400++...mati la mak nak. So kita selit2 la faceted murano charms dari Pandora pun kira halal la kan. Sekarang pakai Masdora balik. Pandora kasik rest dulu ya. Pakai sampai jemu nanti kita tukar balik pkai Pandora.

So macam mana namanya nak retired beli Pandora & Masdora cerita dia ni ya???

12 comments:

  1. Reen tak pandai berhias guna perhiasan gini.. Sejak kahwin hubby bagi cincin dan gelang, baru la pakai. Tidak dulu masa bujang susah nak nampak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dulu2 pun xsuka pkai gak..kalau pkai pun cincin silver ja...
      Dah tua2 ni silver ke emas ke semua suka...hihi

      Delete
    2. Uishhh mana ada tua. Kite muda lagi.. Ahaks. :p

      Delete
    3. Kan2...silappp..kita muda lagi haaa

      Delete
  2. Ldy xpnh pkai.. Rs xselesa.. Huhu.. Dlu lps kwin pkai yg hntrn tu.. Tp rs rimas.. Asyik tersangkut je time nk buat kje.. Lps tu simpn trs..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahhaah...time rimas simpan...time tak rimas kita pakai dia...
      Hihi

      Delete
  3. comel cicin tu, tapi templet ni lagi comel.. jeles la pulak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita mmg suka yg bow2 sebab tu template n rings pun nak bow2 gitu

      Delete
  4. tak jugak cik alia.. saya kalau keluar mana2 memang tak pernah pakai barang2 hiasan.
    pelik sikit perangai saya ni kan. tapi memang dah selesa begitu. dari kecik lagi. arwah mak dok pakaikan subang pon, saya dok tanggalkan. hihi..

    salam singgah dari blog diari dandelion.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi...
      Ya la..kena ikut keselesaan juga kan..kalau tak selesa, jgn pakai...sbb seetengah org jd allergik la apa kan

      Delete
  5. ekin zaman anak dara banyak koleksi gelang2 dan cincin nak g mana harus pakai... lepas kahwin ni pakai gelang kahwin n cincin kahwin setiap masa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagus ekin...
      Alia jrg pkai cincin kahwin sebab berbatu...
      Takut kena muka anak...dlu2 pkai gak..pastu pernah terkena anak..kesian dia

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png