Agoda


Wednesday, September 28, 2016

Food Review: One Garage , M Mall Penang

Setelah banyak kali reschedule untuk p review ke One Garage ni, finally dapat jugak jejak kaki ke sini. Actually dapat invitation Ms Chloe ni sebelum berangkat ke Perth lagi tapi bila balik ke Malaysia , demam la morning sickness balik la apa bagai. Maka, last week aku pun da macam fit to go for food review, baru la reconfirm balik dengan Ms Chloe.

Actually dalam One Garage ni ada 3 konsep "makanan" yang berlainan iaitu western food di section Station One (rasanya semua orang familiar kot dengan kedai Station One ni kan) , steamboat section dan last but not least section Slappy Cakes ( kat sini la section yang aku review ya). Gabungan ketiga-tiga section di bawah satu bumbung ni lah dinamakan ONE GARAGE. Unik kan.

Untuk section Slappy Cakes, kat sini kita boleh DIY (do it yourself) pancake yang kita nak. Memang teruja jugak la nak buat pancake sendiri kan. Siap boleh lukis-lukis macam mana yang kita mau lagi kan. Teruja dan seronok, kalau bawak Adriana mesti lagi seronok ni!


So before we start benda yang paling penting of course la dia punya batter. Ada 4 pilihan ya korang, buttermilk , chocolate , pandan and peanut. Of coz la pilihan hati aku adalah buttermilk and chocolate batter. Fixin pun ada banyak jenis jugak ya, tapi kami pilih pecans saja and part topping sauce pun ada banyak choice gak, tapi kami tanya chef tu apa yang dia suggest untuk kami, kiranya signature topping sauce la kat situ kan. So dia suggest kat kami lemon curd, seriously memang sedap gila kot lemon curd dia, Tak manis and tak masam! Rasa dia just nice gitu.

Muka tak tahan. Apehal ntah sampai kena muka macam gitu.


Husband punya turn pulak.


I have no idea what flower got only 4 petals?


Ok this is funny. Husband's DIY pancake.

Selain dari DIY Pancakes, Slappy Cakes turut menyediakan pelbagai menu yang menarik yang terdiri daripada egg benedict, chicken chop, dessert dan sebagainya.







Slappy Benedicts


(Sauted baby spinach, muschroom, two poach egg, tomato and mix salad (signature dish)
As recommended by the chef that day.




Can you see the runny yolk?
Omg, why do i have to look at this photo again T___T



Overall for me, the foods are nice. Well cooked and seasoned. The ambient also nice and suitable for family to enjoy their meals. I would definitely come again with my hubs and kids in future to DIY our pancake or having steamboat there. Oh, I forget to mention that they also have unplugged performing during weekend. So if you happen to look for a warm and cosy space to chill on your weekend, you guys should come here.



Address:

One Garage
Ground Floor MM020 
Penang Times Square
Jalan Dato Keramat
Tel : 04-296 9580
Open: 10am-10pm


10 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png