Agoda


Saturday, September 10, 2016

AFTERNOON TEA DI IXORA HOTEL SEBERANG PERAI PENANG

Bila weekend menjelma ja mulalah duk pikiaq punya pikiaq nak spend masa dengan the love one kat mana kan.
Kadang-kadang tu serius buntu betul tak?
Tak kata orang lain, tu selalu jadi masalah kami laki bini. Mai weekend ja mula la soalan nak pi mana tu keluaq. Haihhh. Stress rasa.

Tapi lepas ni kami da jumpa port menarik dah untuk lepak minum petang. Tertarik betul dengan afternoon tea yang dioffer oleh pihak Ixora Hotel. Konsep English Afternoon Tea ni memang tersangatlah best.


This set comes for two, cuma RM48 net.

Jom tengok apa yang ada dalam Afternoon Tea set ni.


Mixed fruits with macaron.


Panna cotta | Mango & Rasberry Cake with Fresh Cream


Tuna Croissants


Scones served warm with butter and jam



Strawberry Tart


Cheese Sandwich


Selain dari desserts and sandwiches kat atas, set ni jugak comes with beverages yang menarik. Antaranya boleh pilih nak Illy Coffee ke, tea ke or fresh orange. 


Illy coffee yang pure katanya. Aku bukan coffee person, so aku pilih la tea.


Aku pilih tea ja. Untuk Anena aku amikkan orange juice ja.


Overall, memang this set best la sebab korang boleh enjoy ja makan dengan your love one tanpa gangguan kan. Tak macam dalam mall kadang-kadang rimas pun ada nak lepak n chillex kt dalam cafe lama-lama.



Untuk Tempahan
info@ixorahotel.com
04-382 8888


LOKASI:
Ixora Hotel
Jalan Baru,
Bandar Perai Jaya,
13600 Perai,
Pulau Pinang



5 comments:

  1. seriously sedap kan alia
    msih teringat2 ni haha
    jom alia jom alia banjer k.el plak haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan...sedap kan...tpi nak semua tu croissant dgn sandwich boleh tak...
      Tekak ni manis2 seriau skit

      Delete
  2. best nyaaa.. nanti illy insya Allah gi penang hujung bulan 10 nanti kalau ada kesempatan boleh cuba tempat ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai illy...
      Boleh jumpa nnt๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png