Agoda


Thursday, August 4, 2016

Susun Atur Dapur : Re-organized rack Albert Ikea

Ruang dapur antara ruang kesukaan para wanita. Apa taknya kat situ la kita nak bersilat sediakan makanan untuk si suami dan anak-anak tersayang kan..
Tapi boleh jadi moody kalau ruang dapur tu tak memenuhi citarasa mata kita kan.
Ya aku la tu. Gigih! Selagi tak kena mata aku, selagi tu la aku akan sakit hati dan benci nak masuk dapur! Kalau masuk pun cepat2 masak n chowww. Hahahahah...hoverrr gilaaa.


Ni antara ruang yang menyesakkan pemandangan mata aku! Ni pakai rack ikea ja..Albert  kaa apa ntah nama dia. Rasa mcm bukan Albert sebab Albert tu macam kecik skit RM59 kan..yang ni RM99 ti..gigih beli hangkut dari Ikea Damansara masa mula-mula kawen dulu sampai senget-senget la kena letak dalam kereta. Ehh kenangan sangat kan! Da 4 tahun pakai stand still gitewww...nak buang???sory yer..sayang oii.

Disebabkan ruang ni antara ruang yang agak menyakitkan mata hatiku ini. Maka last week kan p KL antaq Angah bertugas lagi musim haji ni kt Mekah...harus la ke Ikea kan. Aku memang da target nak beli Variera yang macam shelves tu.

Tu haa yang warna putih tu. Yang buat additional shelving rack tu utk organize kan dalam almari ke rack ke hapa ke.

Haaa mcm-mcm kegunaan dia. Sebelum ni ada gak beli utk letak dalam kitchen cabibet n susun pinggan Kate Spade kesayangan aku tu. Ada pernah buat entry tu kat SINI

Haa okey da semenggah dah nengok nyaaa!
Penting boleh utilized and maximized kan  penggunaan ruang yang ada. Tak ke bijak skit namanya???



Da siap dah!!! Tak la sakit mata sangat nak nengoknnya kan. Kalau tak,sakit ja mata hati pankreas semua ada!

Korang pulak macam mana korang organize n maximize kan pengunaan ruang daput korang???

Oklah, nak p makan sat. Lapaq nyaa


6 comments:

  1. nice. warna putih memang fav warna sekalian alam kan. nasiblah sabah tak de ikea ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi..kan...
      Kita pun suka warna putih...
      Tapi kena rajin xtra skit bila guna kaler putih ni....
      Yatie..boleh cari personal shopper ikea...biasa diorg boleh pos kan kt seluruh malaysia

      Delete
  2. rak ni dlm list...next gaji plak...hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rak yg gedabak tu ke rack yg putih tu zai..
      Hihi..beli2 jgn xbeli

      Delete
  3. rak putih ngan hat kayu ni pun dlm list ntah bila nak beli pun haha

    ReplyDelete
  4. cemana nak pasang rak ni ye.. 2 3 kali pasang.. asik senget je..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png