Agoda


Saturday, July 16, 2016

DIY : Rak make up

Sapa yang ada masalah barang-barang make up ka perfume banyak gilos ka diharap dapat la gunakan tips aku nak bagi ni.

Dulu semua aku main letak ja kat chest drawer. End up bila nak amik yang kat belakang tu susah gila. Lagi parah bila nak cepat main letak saja pastu mula la bersepah. Kemas2 tak sampai 3 hari jadi balik. Ya lah, takdak optimization budak2 engineering kata!

Haaa maka dengan ini otak selaju kilat la came with this idea. Sebenarnya masa p beli barang kt Mydin hari tu ada promo utk rack kasut yang kayu tu untuk member. Tinggal RM9 saja. Haruslah grab dulu baru pikiaq nanti nak hack jadi apa.

Bila balik rumah ada 2 spot memang aku nak letak menda alah ni. Either at kitchen or kat atas chest drawer ni.

Maka decide nak letak ja kat atas chest drawer dulu. Nanti utk kitchen len kali kita beli lagi rack tu.
Kemas 2 hari jadi balik. Sebabnya semua nk secepuk kat situ. Stress bila tengok! Perfume suami banyak...perfume bini banyak. Make up bini xcampoq lagi tau. Make up bini duk dalam make up bag and trolley Raskòg Ikea nu haa.

Bila asyik jadi maciam ni mula nak stress. Bila start stress mula la nak moody. NO NO NO..NOT GOOD OK!

Tapi bila otak da ligat nak hack n diy skit. Maka jadiklah gini....


Taraaa


Haaaa lega tengok!
More space...
Apa yang penting kena bijak hack dan be creative...bila creative ni macam2 menda kita leh hack and jadikan hidup kita senang.

Nanti kita tunjuk pulak kalau dah hack kt dapoq ya guna rack ni. Soon ok soon!

Babai.

12 comments:

  1. Heheee nampak banyak space dah! 😉

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yer betul tu maman reen...
      Kalau tak serabut lahaiii

      Delete
  2. Nampak kemas dah..hehehe.. good job!

    ReplyDelete
  3. yeeeeaaaa dh kemassss! blh gne pakai idea ni nnti..
    ade jgk beli rak kasut mcm tu.. nt2 blh tiru.. hihi

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Terapi mata skit.
      Kalau tak asik stress ja nengok sni

      Delete
  5. pic sebelum memang kecamuk..pic selepas rasa tenang jer..pandai Alia make over..A+ akak bg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kecamuk gila...mnyampah tengok.kemas sat..2 hri jadi balik!
      Arggg stress dulu

      Delete
  6. k.el pun nak deko2 jugak lemari make up ni
    tapi wat ms skrg sabo sabo saboo dulu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png