Agoda


Wednesday, May 11, 2016

4th Anniversary

Wehuuuu.....
Sedaq tak sedaq dah 4 tahun da kahwin dengan bestfriend sendiri.
Bestfriend yg selalu ada time susah da senang.



Thanks encik suami yang selalu paham up n down bini dia ni.



Once upon a time berdua.


Then bertiga dengan mek kenit kesayangan.



Jeng jeng jeng.



Soon berempat pulak ya.

Alhamdulillah. Expecting our second bundles of joy in December.

This first trisem ada la jugak muntah2 n loya. Memang kena amik supplement jugak untuk bagi badan tak lemah n tak loya sangat2. Pilihan kami of coz la Shaklee kan. Husband belanja kita supplement untuk anak yang dikandung ni. Bukan senang tau nak mengandung ni, lagi2 kalau yang jenis alah ni. Standby la ya supplement mana yang patut.

Antara supplement pilihan semasa 1st trisem ni:

Peppermint ginger plus.


Alhamdulillah serasi dengan badan. Sesuai untuk orang yang mempunyai alah2 sepanjang first trisem.


Vitamin B Complex


Apa yang bagus dengan vitamin B complex shaklee ni adalah dia mai sekali dengan folic acid yang mana sangat2 la wajib diambil oleh ibu-ibu mengandung di awal pregnancy untuk membantu perkembangan janin.


Vitamin C sustained released


Selain vitamin B, vitamin C pun penting through out the pregnancy journey. Once pregnant, kalsium di dalam badan kita akan diserap oleh bayi kita. So fungsi vitamin C ni adalah untuk memaksimakan penyerapan kalsium dari pemakanan kita. Sebab tu kadang-kadang bila pregnant ja ada yang sakit gigi la kejang kaki la apa semua. Sebab penyerapan kalsium tu kurang and mungkin si ibu pun kurang minum susu / ambil supplement kalsium.


Ostematrix


Selain sebagai sumber kalsium sepanjang pregnancy, ostematrix jugak boleh mencegah kita dari terkena pedih ulu hati sebab ada kandungan magnesium dalam ni. Dulu 1st pregnancy tak kenal lagi dengan Shaklee, so memang selalu kena pedih ulu hati. Tak lalu nak telan ubat magnesium ke apa tu.

Semoga pregnancy kali ni smooth and tak banyak ragam macam pregnancy sebelumnya. Dan semoga Allah pelihara kandungan dalam perutku ini. Amin


Yang nak dapatkan supplement SHAKLEE tu boleh2 la whatsapp 0133363775 ya.

Ada special untuk pembaca blog ni.

Wink wink.

posted from Bloggeroid

5 comments:

  1. tahniah alia..semoga dipermudahkan sepanjang preggy and bersalin nanti
    nti kakak kena tulun mama buat keje umah taw hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tenkiu kak el...
      Alhamdulillah boleh tlg2 da skit2

      Delete
  2. Tahniah alia.. Dapat family baru IBU nanti

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png