Agoda


Tuesday, May 31, 2016

Pemenang Wedding Anniversary Giveaway

Hai memandangkan Wedding Anniversary Giveaway da tamat maka dengan ini harus lah diumum kan segera pemenang-pemenangnya.
Cabutan dibuat secara randomly tau.


PEMENANG-PEMENANGNYA ADALAH:







NUR RAIHANAH






SHAHIDA DZULKAFLI




pemenang sila la email details anda kepada:
aliafarhansaid@gmail.com

Food Review : Warna Warni Ramdhan Buffet di Ixora Hotel.

Hai hampa semua. Sat ja hari ni dah 1st June dah, kagi 5 hari dah nak sambut kedatangan Ramadhan Al Mubarak. Hai tiap kali nak sambut Ramadhan akan ada satu feeling heppy dan sayu. Susah nak describe perasaan tu kadang-kadang. Hai. Lagi-lagi bila nak masuk bulan posa ni eksaited gila la nak beli barang-barang masak untuk berbuka. TAPI KADANG-KADANG TU BOLEH BUNTU JUGAK LA NAK MASAK APA KAN....sapa ada masalah macam ni sila angkat tangan....kita serupaaaa

TAPIIIIIII hampa-hampa takyah nak risau sangat la sebab lani macam-macam hotel buat buffet sempena Ramadhan ni. Salah satunya Hotel Ixora yang terletak di Perai ni. Pilihan makanan pun memang sangat-sangat banyak dan berbaloi sangat dengan harga.

Untuk pengetahuan, tema Buffet Ramdahan di Ixora Hotel kali ni adalah Warna Warni Ramadhan Buffet. Memang warna-warni sangat-sangat lah. Pilihan makanan pun bermacam-macam yang pastinya disediakan oleh Chef-chef di Ixora hotel ni.

Jom kita tengok menu-menu yang disediakan oleh pihak Ixora Hotel sempena ramdhan yang bakal tiba ni.

Nasi Rampai Aidilfitri

Gulai Lemak Kualt Sisir dan Pucuk Paku.

Bayam tumis Isi Udang

Daging Rendang Maharani

Siput Lala Masak Tauchu

Ikan patin Masak Tempoyak

Penang Char Kuey Tiaw

Kambing golek pun ada uolls

Pelbagai jenis sambal.

Ulam-ulaman yang of course memang pilihan hati (dasar orang kampungdotcomdotmy)

Pelbagai jenis pencuci mulut.

Pelbagai jenis kurma turut disediakan.

Shawarma ayam.

Aneka jenis buah-buahan.

Siap ada choc fountain lagi.

Comel kan.


Kuih raya pun dah ada.

Banyak kan pilihan makanan dan hidangan yang disediakan pihak Ixora Hotel ni.

Kambing golek yang super sedap siap pilihan gravy yang best.

Makan time. Memamg masakan dia semua sedap-sedap.

Sup ekor bersama roti. (memang marvellous sangat rasanya)

Dessert pilihan hati.


Untuk pengetahuan hampa semua,




Waktu Buffet Ramadhan
13 Jun - 4 Julai 2016
7.00pm - 10.00pm


Harga
RM 72 nett Dewasa
RM 45 nett Kanak-kanak (ketinggian antara 0.9 - 1.2 m)

*Early bird voucher at RM 68 nett each, first come first serve, limited only
Special at Buy 9 GET 1 FREE (equivalence RM61.20 nett each)

Untuk Tempahan
info@ixorahotel.com
04-382 8888


LOKASI:
Ixora Hotel
Jalan Baru,
Bandar Perai Jaya,
13600 Perai,
Pulau Pinang







Wedding Anniversary Giveaway

wehuuuuu.......

kali ni makjem nak buat satu GA sempena Wedding Anniversary mak jem yang ke 4

kali ni kepada hampa yang bertuah,

AKAN DAPAT:







PURSE PERFUME ORIGINAL PERFUME YA



ATAU


COVO LIP MATTE YANG SUPER BEST!!!


SYARAT-SYARAT:

SYARAT PENYERTAAN

1) Mestilah follow blog ini telebih dulu

2) Follow Instagram @aliafarhan
3) Like PAGE VANILLA FREAK

4) Follow Instagram @gilaperfume_gilamakeup
cari gambar ini dan tag 3 rakan anda



5) Buat 1 entry bertajuk 'Wedding Anniversary Giveaway By Alia'

6) Dalam entry tu, copy semua info dalam entry ini

7) Tinggalkan link penyertaan pada comment entry ini


TARIKH AKHIR 31 MAY INI....

GOOD LUCK SEMUA

Bawak anak tengok Angry Bird The Movie

Khamis yang lepas husband balik kerja awai, kebetulan dia tengok kerja dia belah Nibong Tebal, so awal la dia balik. So considering Adriana asyik tengok ja iklan Angry Bird, papa nak tengok Angry Bird.

i have no idea macam mana la dia boleh minat dengan jartub ni since dia bukan pernah main or terjebak ka dengan GAME ANGRY BIRD ka kan...
tapi layan ja lah. Dah dia mintak kan, lagipun kesian pulak kadang-kadang tu bila dia asyik tunjuk cerita kartun apa-apa tapi kami wat BO LAYAN ja kan...

Mula-mula serius la aku boring la jugak..mcm wut d....
sebab aku ni bukan suka pun main-main game ni...
angry bird aku main 3 minit ja pastu aku tutup. HAHAHAHAH
punya la bosan main game!

tapi layan ja lah kan...
bila lama2 layan tu. ehhh macam best la pulak kan....

kelakau pun ada gak dengan tiga-tiga ekor bird ni.
Adriana pun bukan main lagi suka.

Benci betul aku dengan babi ni...hek hek ja rasaaa

lagi-lagi King of THE SWINE ni. benci and annoying!!!!

Tapi seriously comel la kartun ni, lawak pun ada gak. Comel j atengok anak-anak burung ni. Rasa mcm nak pegang-pegang n belai-belai ja.
Si Adriana pun bukan main lagi suka, siap nyanyi and nari-nari lagi. Nasib la kan. Tapi memang parents yang bawak anak-anak ni semua enjoy kot. Parents enjoy, anak-anak pun enjoy gak.

Kepada yang tak menonton lagi tu, boleh la bawak anak-anak hampa p tengok kan. Cerita pun cute-cute and lawak-lawak ja. Budak-budak umq Adriana pun paham cerita ni.

Lepas ni boleh la bawak kakak Adriana layan muvioe lagi sebelum adik dia keluaq kan. Klau baby da keluar susah la mama nak tengok wayang kat cinema lagi. Huhuhu.


Monday, May 30, 2016

Spa Review: Qiesya Healthcare & Spa

Hai hampa semua. kali nak review sikit pasal satu Spa ni. Memang kami selalu la jugak pi wat facial kat sini. So far Alhamdulillah layanan pun best. Effect after spa pun muka nampak glowing-glowing.

Ok untuk pengetahuan Qiesya Healthcare & Spa ni terletak kat area Bukit Mertajam.

Dari luar Qiesya Healthcare & Spa. Memang boleh nampak ja kat tepi jalan tu.



Antara pakej=pakej yang ditawarkan. Harga pun berbaloi dengan harga kan.

Selain dari tu, kat sini juga ada jual juga tau barangan-barangan kecantikan. So alang-alang datang berspa di sini, korang boleh la jugak lajak shopping kat sini kan.



Bilik untuk mengurut.

Ni pulak ruang untuk mandi susu, mandi bunga dan jenis-jenis mandi-manda yang lain.

Ni pulak bilik untuk facial.


Untuk pengetahuan, aku pilih pakej facial Vitamin C. Sebab time tu muka tengah teruk sangat naik jerawat. Almaklumlah perempuan mengandung kan hormone haywire habis. So untuk kurangkan sikit jerawat da parut jkat muka aku tu, seperti yang disarankan oleh Kak Lia maka aku pun bersetuju untuk wat pakej ni. Memang best la kan muka pun rasa soft ja lepas tu.

Amcam tengok muka ahkakkk tanpa make up lepas ber facial kat sini? Rasa macam kusam ni tak da hilang. And lepas buat ni automatik badan pun akan rasa fresh ja. Seronok kan sekali sekala manjakan diri dekat spa kan.

So bagi korang yang berhampiran dengan Bukit Mertajam , Seberang Jaya dan kawasan sekitar yang pening nak cari spa yang best dan berbaloi dengan harga, hampa boleh la check details kat bawah ni tau. Rugi tak cuba sebab pakej pun murah dan berbaloi dengan servis yang ditawarkan.



Untuk maklumat lanjut, sila hubungi :

Puan Lia : 0125182149
ATAU
Puan Tini: 0142424040

Alamat : 1604 Jalan Kebun Sireh, Taman Desa Damai,
14000 Bukit Mertajam, Penang.

Thursday, May 26, 2016

I love beaches & islands

Seperti yang sedia maklum aku ni memang pentegar dan suka sangat dengan pantai dan pulau. Tu la kot dari kecik-kecik dulu asyik cuti sem ja mai bercuti kat penang duduk rest house Penang kat Tanjung Bungah tu ( bila da besaq dapat bestpren merangkap boipren lani merangkap laki dan papa anak2 aku, jodoh kata kannnnn)

Terbalik kuang dengan laki aku, bila asal aku ajak mandi laut kat penang ni ja dia takmau.

Eeeee melekit la apa la. Pastu bila aku kata eeeiii nama ja org pulau. I org orang pulau yg urban!!! I nak mandi kat laut2 macam kohlipe, phuket bla bla bla.

Heeeekkkk sebab tu la kat Penang ni sekarang aku jarang mandi laut. Ya lah kualiti air laut kat penang sekarang pun satu hal gak. Tak sama macam masa aku kecik-kecik dulu kot. Takpa-takpa. Kita layan ja lah. Dulu masa single and duk kerja kt pulau. Rajin gak la duk p piknik n mandi-mandi dengan kawan-kawan kat kilang. Lani masing-masing da duduk jauh-jauh.

Kat bawah ni list-list beaches & islands yang aku suka sangat and teringin gila nak pi.

Sempoerna


Sumpah aku teringin gila nak pi ke Sempoerna. Dah la cantik gila. Orang cakap tak pergi pulau dia, yang kat tepi-tepi tu da cantik gila kot!!!


3 kali p ke Kota Kinabalu, 3 kali jugak mai sini untuk snokerling. The last time tu p masa preknen ke Adriana 5 bulan. Fuhh best. Ni orang kata kategori pulau yang biasa-biasa kat Sabah. Bayangkan kalau pulau-pulau dia yang luar biasa tu. Serius kat pulau-pulau sekitar Taman Negara Tunku Abdul Rahman , KK ni coral dia paling cantik dalam banyak-banyak tempat aku p. Coral warna warni, ikan pun warna warni. Paling tak boleh lupa snokerling kat sino dengan budak-budak satu class aku masa tu ada National Chemical Engineering Symposium (NACES) kat Unimas. Pagi awai-awai keluar dari tempat kitaorang duk tu. Terus gerak ramai-ramai sewa bas mini kt KK tu kitaorang pnya satu class. Abihkan snokerling 3 3 pulau kt TAR ni before 1pm. Sebab kul 6 flight nak balik KL. Gila wei. We are young and had fun. Cuba sekarang buat mcm tu. Mau melepet aku rasa.

Phuket.


4 kali ke Phuket still rasa tak puas. Phuket ni ada attraction nya yang tersendiri.

Krabi


2 kali datang sini aku rasa pulau-pulau kat Krabi pun cukup-cukup menarik. Banyak jugak pulau yang berdekatan. Cuma cukup hari and duit nak cover ke tidak.

Koh lipe.


Salah satu pulau yang cantik gila dengan air birunya and pasir yang halus gilaaa tu and paling dekat dengan Malaysia. Omaigoddd i misss Koh Lipe. Sekali pi rasa tak puas. Maybe 2 kali pi baru rasa puas kot.

Mauritius.


Lawa nak mati Mauritius ni. Tapi tak tau la mampu ke tidak nak pi ke Mauritius ni. Dah la AA pun da wat flight ke sana. Marilah kita berhuhu. Now everybody can fly to Mauritius but not everybody can spend in Mauritius!

Maldives


Masuk jugak dalam wishlist!
Hai la cantiknya. Cantiknyaaa

Bora bora


Bora bora island yang terletak kat France ni. Haih la. Antara luxury island jugak la. Nak pegi France pun mcm nk meleleh air liur ini kan pulak nak sampai Bora Bora. Dapat tengok Eiffel Tower depan mata aku rasa boleh nangis ni kan pulak kalau aku sampai Bora Bora ni.

Pulau Kapas


Ada kawan cakap Pulau Kapas ni best and cantik. And paling besr sebab tak ramai orang. Tak tau la betul ke tak. Tapi dalam wishlist gak la ni. Cuma mengenangkan Tganu ngn Penang ni boleh makan 1 hari drive p blum lagi 1 hri drive balik, maka banyak plan ke Pantai Timur selalunya tak jadi.


Pulau Perhentian.


Serius aku memang teringin gila kot nak pi ke Pulau Perhentian ni. Duk tengok ja gamvar orang upload p sini. Aku bila ntah. Kes yang sama macam aku cakap, banyak plan ke Pantai Timur memang kitaorang hold sebab perjalanan tu. (mesti ada yang cakap Phuket ngn Krabi boleh ja kan.phuket ngn krabi tu lain. Tu da mcm kampung aku dah. Hahahah)

Apa pun aku ni memang suka sangat percutian ke pantai and pulau-pulau ni. Rasa tenang sangat bila nampak air laut yang biru, jalan-jalan atas pasiaa yang halusss tu. Aduhh rinduuu nyaaaa.

Tapi takpa lah. Lani pun duduk Pulau Pinang kan. Pulau jugekkkk


Elok ja Allah tetapkan jodoh aku dengan orang pulau jugakkan.

posted from Bloggeroid

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png