Agoda


Saturday, April 16, 2016

Travelog Koh Lipe : Part III

Fuhhhh...
Baru berkesempatan untuk meneruskan Part III kan..it's better late than never ya dak???

So hari kedua di Koh Lipe, pagi yang best. Aku bangun awal untuk subuh and then sorang2 jalan ke Sunrise Beach. Walking disrtnce dalam 5 minit macam tu ja. Tak jauh pun. Laki aku lepas subuh layan tdoq balik, elok la dia temankan si kenit tu kan kt hotel.

Sepanjang perjalanan ke Sunrise Beach tu akan lalu stall2 kecik mcm kampung2 skit. Untung boleh survey breakfast murah sama kat situ.


Akan lalu resort ni sebab aku jalan ke hujung pulau ni. Kalau tak silap nama resort ni Mali Best something like that la. Memang betul2 menghadap ke Sunrise Beach.

Fuhhh breathtaking scenery.
Cantik gila kannnn.

Kasik chance la tuam blog nk selpie jap.

Cantik dia tu susah nak explain weh.

Along sunrise beach...
Sepanjang ni ada resorts.

Memang teruja habis aku tengok sunrise time tu. Jakun sangat.

Rindu pulak bila upload gmbaq ni....huwaa Koh Lipe...bila la nak pi lagi.

So lepas da layan sunrise kononnya. Jalan la balik ke hotel. Sepanjang jalan memang banyak betul anjing. Tapi anjing dia tak kacau orang pun. Anjing n kucing kt sini mak aih besar- besar wei.

On the way balik tu ada jumpa kedai runcit. Singgah la beli telur 5 bijik habuan nak wat sandwich teloq kan.

Berguna betul la lunchbox ni. Boleh masak sardines, rebus teloq and ada gak satu time tu kami panaskan tomyam dalam ni and topup seafood dalam tomyam. Sepppp bajet wei. Makanan kat pulau mahai kot.

So hampa takyah ka bawak baju banyak2. Beli ja serbuk detergent tu kat 7 e depa. Basuh ja. Kat hotel ni ada balcony. Sat ja jemoq da kering. Ya lah kan musim panas and kering sekarang. Ada lunch box macam ni bawak ja. Boleh gak masak yang bodoh2 n sepp bajet. Bajet traveller sangat oiii.

So pagi tu kami breakfast sandwich sardines/ teloq ja. Sardines pun belu ja kt 7e depa. Murah ja dalam 220B gitu. Lagi murah banyak dari rega sardines hampa beli kt Malaysia.

So lepas ja breakfast kamk terus gerak ke Pataya Beach untuk sesi snokerling kami.
Macam yang da cerita kat Part II hari tu kami amek sewa boat kan untuk snokerling kat lima buah pulau kan. So disebabkan kena naik 2 bot so kami pun kena divided into two groups.

Resit. Kena bawak ya.

Ni la dia company yang uruskan snokerling kat Koh Lipe ni.

Sementara nak tunggu turn untuk naik bot. Kita layan dulu la keindahan pantai kt Koh lipe ni.

Ni semua pakat duk tunggu turn nak naik bot.

Subhanallah. Lawakan alam ciptaan Allah ni.

Lawa sangat....

The Jemah semua duk melepak kat sini. Panas sangat wei....

Lama jugak la tunggu. Kami punya group yang last-last pulak tu.
Kalau letak teloq atas pasiaq rasa mau masak gak teloq tu.

Ok la bersambung len kali pulak.

Panjang2 nanti hampa boring pulakkk.

3 comments:

  1. cantiknya pantai ctu...tapi hangat laa kannnn??

    ReplyDelete
  2. Cantiknya pantai itu

    Luchbox tu beli dekat mana berkenan gak la tengok Hihihihihi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png