Agoda


Tuesday, April 19, 2016

Adriana First Komuter Ride

Semalam kami dua beranak saja balik ke Jitra. Nak drive berdua memang tak larat la dengan keadaan aku sekarang ni. So decide la nak naik komuter ja dari Butterworth ke Anak Bukit. Lega sekarang da ada komuter dari Butterworth ke Padang Besar.

Ada budak tu eksaited kemain nak naik kereta api. Tak abih2 mama nak naik ketapi...nak naik ketapiii.

Sementara nak tunggu komuter ke Padang Besar sampai.

Oh ya tiket dari Butterworth ke Anak Bukit cumalah RM7.60. and Adriana FREE ok. Murah hokey. Jimat oi.


Ni dia kadar tambang komuter dari Butterworth ke Padang Besar. Hampa boleh check la berapa tmbang hampa dari tempat hampa nak berlepas and destinasi hampa nak tuju.

Jadual perjalanan dari Butterworth ke Padang Besar.
Boleh refer sini untuk details.

Muka budak eksaited naik komuter.
Duk mama esok kita naik lagi ya ma.
Kesian pulak kat mek ni.
Len kali boleh la kita naik komuter ja balik Jitra kan. Suruh mak tok fetch kita kat Anak Bukit saja.

Oh masa perjalanan pun tak lama. Dari Butterworth Ke Anak Bukit pukul 7.40malam da sampai. Sat ja kan. Takdak la terasa lama ka apa ka.

Apa lagi. Next time boleh la balik berdua dengan mek ni guna komuter ja.

Korang-korang pun kalau dari Butterworth nak shopping kat Padang Besar ka apa ka, boleh la naik komuter ni ja. Jimat pun jimat. Cepat pun cepat.


2 comments:

  1. Bestnya..abe danish & kak Alysa blom pernah naik train..kesian depa

    ReplyDelete
  2. Ekin pernah naik keretapi masa nak g JB dulu2 lepas tu tak naik dah

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png