Agoda


Tuesday, March 1, 2016

Resipi : Sup Kimchi Mudah dan Sedap

Haaaaa
2 3 menjak ni kita up entry resipi dulu la yaaaaa...
Hari tu ada upload kt fb gambau sup kimchi yang aku wat. Ada yang tanya2 macam mana nak wat...
Senang ke susah ke
Mcm mana nak wat kimchi...
Ehh kimchi beli mana dam maciam2 lagi....

Pfffttt ponek makjem nk jawab...
Haa nin dia rupa sup kimchi tu...
Rasa mcm mana weiii???
Rasa dia macam sup masam2 pedas...
Mcam asam pedas tpi version x pekat pun ada..

Apa pun jom tengok kat bawah ni

Bahan-bahan:
- paste ibu sambal ( tengok SINI )
- kimchi ( tengok SINI)
- Cendawan enoki kecik halus
- tokua org keyell panggil tauhu
- cendawan hitam telinga kera tu.

Cara-cara nya:

1. Amik 2 sudu paste ibu sambal masukkan air skit and then panaskan.
2. Then masukkan kimchi, cendawan dua2 jenis tu and then last sekali tokua.
3. Panaskan sat and then da siappppp.

Tadaaa senang gilo kan.
Bagi yang malas nak wat kimchi tu...nak order kat aku pun boleh. Sebab aku memang selalu wat stock kimchi ni. Laki yang tak makan kimchi pun bila wat sup mcm ni makan pulak kan dia tuuu.
Gedik nauuu kan acah2 tak makan kimchi. Bini wat mcm ni makan pulak kennn.

Oklah sekian update utk hari ni.
Mak jem nak p bungkuih barang cust sat naaa.

See yaa

9 comments:

  1. sedapnya..tak pernah makan kimchi ni sebenarnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap sebab dia masam2 pedas...sapa suka rasa ni mesti akan suka

      Delete
  2. samalah x nah makan pun..nti nk try buat

    ReplyDelete
  3. amboi.. dia buat kimchi pulak.. hehehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png