Agoda


Tuesday, January 12, 2016

Resipi : Grilled Chicken Mudah Dan Simple

Salam hampa semua.

hari ni masak apa kat rumah untuk dinner?
kalau takdak idea meh nak share satu resipi yang kacang gilaaa


amcam?
terliuq dak tengok grilled chicken ni
sebenaqnya simple ja resipi dia

jom tengok bahan-bahan n cara dia.

Bahan-bahan:
* chicken (aku guna bahagian peha n tights/ any parts pun boleh ikut korang suka parts mana la kan)
* BBQ sos
* kentang
* carrot
* brocolli- ni takdak so tak bubuh
* cherry tomatoes
* sos cili
* serbuk paprika
* kicap
* sos tiram
* gula merah
* cuka / perahan lemon


Cara-cara:
1. Perapkan ke semua bahan tadi sekali dalam 2 jam. lagi lama lagi best!
2. Panakan ovem pada suhu 220C selama 10 minit
3. Bakar ayam ni selama sejam.


tengok gambor ni terus rasa macam nak makan ayam ni malam ni. Tapi apa kan daya tak bawak keluaq lagi chicken tu ha. Ater balik nanti keras kejung la lagi haa.

ok lah.
tu ja lah update untuk hari na.
Jangan marah makjem.
Makjem bz tau...

12 comments:

  1. Tak ada nasi pun tak dah...hadap yang ini suami isteri winnnn sgt...kena beli oven lah wish list tahun ni...boleh masak mcm ni...guna pemanggang ajaib sgt limited juga sebab tak boleh bakar the whole ayam kan...x best plak

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2...
      guna oven puas...
      nak bakar mcm2 tu senang skit
      skrg da voleh dpt oven murah2

      Delete
  2. mencikkk..tgh lapar ni mak jem tayang2 plok

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alolo...jgn marah...
      Mokcik p buat kat anak2 n suami mokcik...
      Kompem deme suka

      Delete
  3. sedapnya alia... boleh cuba nanti

    ReplyDelete
  4. simple dan menarik utk di cuba..terliur sudah ...heehee..Sal singgah dan follow sini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi sal...
      Tq2...boleh cuba tau resipi ni...
      Simple ja tau

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png