Agoda


Saturday, January 9, 2016

Qu Puteh & Dato Vida


Ada ka orang tak kenai Dato Vida ni sapa? Yalah kalau tengok Gegar Vaganza tu mesti semua rata2 komen kat Fb nak muntah la apa la. hampa muntah hijau pun hampa tak kaya macam Dato Vida ni. seriously la aku kagum dengan dia sebab dia ni konpiden level dia tinggi nak mam. Sebab apa kata nak mam? sebab nya cuba hampa tengok Estee Lauder ka hat brand2 femes hat lain, xdak nya tepek muka pengasas, semua tepek muka2 retis yang terkenai nyah oi. Bukan Dato Vida ni tak mampu setakat nak bayaq Si Erra Fazira ka sapa jadi duta produk kecantikan dia. Tapi dia relax ja "QU PUTEH QU PUTEH BARU LAH PUTEH MUAHHH" jari kat pipi okey. Adriana pun sampai boleh follow la. kahkahkah. Trending oiiii.

Hari tu laki aku duk video Terlajak Puteh yang Paknil tu kan, tetiba aku pun join sekaki. Oiiiiii kaya nyaaaa oiiiiii. Kereta dia takyah cakap la bapak punya banyak and mewah. CRV bawak p merket ja...hang mampu bawak CRV p merket beli sayoq???


Gila kelass mak cik sorang ni. Yang bestnya most of kereta dia kaler puteh..bila paknil tanya kenapa banyak kereta kaler puteh...tau dia jawab apa? kan Qu Puteh...kena la puteh2.

Tu belum cerita beli crown diamond ada cert lagi bhai. Ada handbag beli tak pakai yang chanel ka apa ka ntah..malu nak pakai sebab takdak blink2..eshhhhh..Dato kalau malu..mai la bagi kat saiyaaaa Dato oiiii. Menangis tengok handbag dia ja. Baju hang takyah cerita la semua wajib kena BLINK BLINK.


Rumah dia ada berapa bijik pun aku tak hingat dah. tapi memang banyak la. Menangissss la mak jem.

Ni hall kat rumah 4 tingkat dia tu. Dalam rumah ada lift. haihhhhh seronok2 tengok life orang kaya ni noh. Tapi sebelum dia kaya pun macam2 kan dia pernah lalui...tu belum yang cerita 2 orang anak dia meninggal masa kebakaran kat rumah dia dulu.

Apa pun aku memang respek makcik sorang ni. Ya la kadang2 memang la agak annoying but at least marketing dia berkesan ka. Sapa tak kenal Dato Vida Pamoga Qu Puteh tu haa? cer habaq mai. Inspirasi aku untuk buat sabun homemade yang level2 LUSH COSMETICS gitewww haaaa.....
Bukan apa seronok bila kaya ni kita boleh tolong2 sedara2 kita yang susah2 kan. Aku teringin sangat kalau aku kaya, teringin sangat nak wat program weekly utk feed homeless. seronok kan perasaan dapat tolong orang2 yang memerlukan ni. Hrap2 la impian aku tu satu hari nanti boleh jadi kenyataan and kalaulah aku kaya satu hari nanti semoga aku tak lupa diri dan tak lupa kepada orang2 yang lebih memerlukan ni.

ok lah good nite semua.

12 comments:

  1. menangis tgk dato ni. xmampu nak kaya mcm dia. hahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn....
      Boleh nangis tgk dia punya harta....

      Delete
  2. Mula-mula dulu memang rasa cam annoying sangat..
    Tapikan bila kita tgk balik, dia antara pengasas yang sangat berani menggunakan diri dia sendiri untuk memasarkan produk dia.. Yang nie memang akak salute r.. Mana ada brand terkenal buat cam dia..
    anank akak pun duk qu puteh qu puteh... Sabar jelah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn...
      Org puteh pun x kompiden level mcm dia

      Delete
    2. Kannnn...
      Org puteh pun x kompiden level mcm dia

      Delete
    3. Tu la pasal.. Konfiden dia tu yg akak suka..

      Delete
  3. mmg kagum ngan dato seri ni
    mmg idola lah
    alhamdulilah rezeki dia melimpah2 dan share ngan org lain tu mmg respek

    ReplyDelete
  4. bangga ank kelate walaupun kelate celup hahahahs

    ReplyDelete
  5. rezeki dia... time dia susah, sama pun tak nampak.. bila dah senang, mulalah orang nak dengki... ishhh

    kak alia.. aminn for ur wish... may ur wish come true...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin zaff.....
      Mmg visi next kena kaya di dunia n akhirat

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png