Agoda


Wednesday, April 29, 2015

Urban gardener kata nya





Hasil harvest di kebun urban ku...
Ewahhhh...
Seronok kemain lagi kan..
Ya lah...dapat makan hasil yang kita tanam...kita jaga n belai lain woo feel dia..

Nak daun kari...nak daun ketumbar jawa..nak daun limau purut...nak daun bawang...daun selasih...semua main petik ja kt balcony n kat corridor rumah tu....

Cuba bayangkan..menda2 alah ni...busuk2 kalau aku amik kt kedai skit2 pun mau tak mau 2 3 hingget gak ni...

At least dapat berjimat...
Dapat sahut seruan Ahmad Maslan dan Ismail Sabri...dan tak lupa jugak Hassan Malek....



Ni pulak daun mulberry yg aku wat masak lemak...guna bahan2 yang aku petik kat rumah ni ja...

Alhamdulillah..dapat gak satu hidangan kan...

Nanti aku update resipi masak lemak daun mulberry ni ya...
Bagi yang bertanya..sedap ka daun mulberry ni..ok la...sedap..macam pucuk manis/asin2 tu....



Ni kat corridor luaq rumah...
Bertani kat tingkat 6 beb!



Ni pulak kt balcony



Masih di balcony yg sekangkang tikus....

Takpa lah...janji bercucuk tanam ni..bagi aku ketenangan...like seriously...

Aku pernah terbaca kat mana ntah..sesapa yang bercucuk tanam ni..bila ada binatang tumpang makan ka apa ka...kita akan dapat pahala dari apa yang depa ni makan...belum lagi kalau jadi tempat perlindungan depa kan...
Wallahualam....

Ok till then...

posted from Bloggeroid

Monday, April 27, 2015

Adriana first trip to Zoo Negara

Salam n hi korang,

Apa khabar semua?
Korang sehat ka?
Haku ni ok mcm biasa ja....cuma kadang2 stress duk try n error nk wean off Adriana ni...

Korang pernah g Zoo Negara tak?kalau nak tau....aku ni nak masuk umoq 30 ni la baru jejak kaki ke Zoo Negara...konon post Adriana first trip to Zoo Negara kunun...padahal mama dia pun sama ja!
Kahkahkah...padahal dulu masa prektikel kt IMR tu ...duk kt Taman Melawati sebelah tu ja..tp hello...takkan org muda remaja time tu nak p zoo kot?of coz la tak kan....aku tengok semua yang p pun semua stok mcm aku...bawak anak kecik...p tengok cat besaq Adriana kata (tiger la tewww)...boleh dia meowww meowww kan kat si tiger tu....semua jnis tiger plak tu...

Utk trip ni...ktorg amik pakej yg sekali dengan Panda tu...RM54 utk dewasa...utk budak 3 tahun-12 tahun RM32 klau tak silap kot...klau ada kat AEON...dapat la 10%...oklah tu...sapa nak bagi kan???dah la ktorg p 2 family(family aku ngn adik ipaq aku.,4 dewasa,1 kanak2 & Adriana free entrance)

Kat dalam tu pun kitaorang amik tram...sbb gila baloq nak berjalankan...dah pulak tu yg jual tiket tram tu kata nk p ke Panda..dalam 45 minit jalan kaki....perghhhh....tapi aku tengok...takdak maknanya 45 minit...gila menipu!tak terasa kot..sebab sepanjang perjalanan tengok flamingo la apa la...


Muka roarrr dalam tram....


Tengok flamingo....


Adriana kata...papa meowww....
Meowww la sangat nak oiii...tu lioness la...





Shanteknya leopard ni...

And finally panda house...
Cantiknya panda house ni...dah la sejuk..ionizer merata...rumah aku...ionizer pun ada satu ja.....wakakak...


Ni Fu Wa...asyik mencekik ja keja dia...jantan kan...aunty tu kata dia makan 12 jam shari.....



Ni pulak Feng Yi...
Hat ni betina...
Asik tidoq ja!!!
Pastu golek sana golek sini



Tengok dia bergolek...Adriana kata omeyyyy nyaaa



Bergambar ngan Fu Wa sat...


Haha cute kan dia golek2?

Overall, okla puas hati...boleh tengok Panda kesayangan rakyat Malaysia ni ...dapat jugak kami rsa ekon...keti da becak time ni..dpt ekon legaaaa la

Tapi kalau nak lagi best...aku suggest korang p ke A Famosa Resort Safari....situ memang thorrrrbaekkkk bai!mmg thorrrbaekkk gila...tu yang aku p masa dip dulu la(kes derma darah dapat free tickets..student kalau nk beli mmg tak la..tiket mahai berdenggung)...U aku kan dulu dekat dengan A Famosa Resort...kawan2 aku pun ada yg sewa apartment kat situ msa belajaq...aku ja tak...

Ohhh yang A Famosa Safari tu memang luas gila2...n utk tour setiap pelusuk safari tu kena naik diorang punya jeep...akan lalu kawasan macam hutan tropika la kat dalam tu ada harimau bintang la apa la..tapi dunt worry jeep tu macam fully ada cage giteww...pas keluaq hutan belantara lalu ke kawasan padang pasiaq la...ada ostrich..ada camel la...banyak gak binatang2 rare yang depa letak kat dalam Safari tu...bab2 safety memang depa jaga la....kat padang pasiaq tu rsa mcm kat Africa da skit...xdapat p safari kat Africa...p kat A Famosa pun jadik lah kan...

Ok lah..da melalut bagai dari Zoo Negara masuk ke A Famosa punya Safari pulak...
Bila p ni...yang penting nak tengok anak heppy ja...bila anak heppy..kita pun jadik heppy...

Ok lah....
Nak p masak ni...
Babai

posted from Bloggeroid

Sunday, April 19, 2015

Fashion fail

Fashion fail....
Ala hipster kata nya....








Kejadah weh....
Design da terlalu gayyyy sangat da kenapa...
Macam mana nk semayang...nk rukuk bgai...
Kang ada yg terkoyak...
Nampak apa yang terjuntai2....

Gelimat sangat lah...



Sebenaqnya aku rsa designer ni ter inspired dengan cita naruto ni kot....
Geng2 wak doyok konon stailo tu mst suka fesyen2 pelik ala gay ni dengan #akupakaikoyangpanaskenapa ....
Gila mereben punya hashtag...
Selalu yg hashtag pelik2 mcm ni...
Pompuan2 yang kuat senggugut ja....
So aku kompius sekarang ni....

Ehhhh
Ehhh

posted from Bloggeroid

Manusia

Dulu msa awal2 org bantah GST kau kata org tu memekak ja..tak matured la..tak tau apa tu GST..xpaham apa tu GST....

Tup2 Tun M declare secara tepat GST ni xsesuai n declare war dengan Najib n team..tetiba kau tukaq profile picture kau gambaq Tun M kan...

Hello cik kak...mana pendirian awak?kata sangat org ni kuat memekak la tak matured la...puiii sangat hoihhh...sendiri mau ingat la diri dah mcm lalang sangat....

At least ktorg ni ada pendirian dan bukan banggang macam kau dengan A.Maslan tu hoiiii....

Ok lah bai...
Sesi carutan aku dah selesaiiiii...

posted from Bloggeroid

Thursday, April 16, 2015

Breastfeeding journey and the wean off game

Aku sepatutnya heppy sebab aku da berjaya dengan bf journey aku...2 tahun menyusu Adriana dengan susu aku sendiri....

Ya bukan mudah...seriously mmg bukan mudah...lagi2 bila kat rumah..asyik nak mengempeng tak kira masa....even da besaq ni pun asyik..mama susu..mama susu....

Penat!perkataan yang paling sesuai...ya tipulah kalau aku kata aku tak penat kan sepanjang 2 tahun bf journey ngan mek kenit ni...sumpah penat! Sebab tu la Allah pun angkat darjat wanita yang menyusukan anak2 hingga 2 tahun ni...bukan mudah wei...banyak emosi kau nak kena hadap..tu belum lagi emosi masa keja dulu..stress gaban..nak pump susu lagi..nk hadap keja lagi...nak hadap bos ka hapa ka...heeeiiii.....malas lagi nak ingat semua tu....

Dan sekarang ni aku hadap plak dengam emosi nak kena wean off Adriana...serious ni part lagi sedih..sebab kau main ngan emosi diri kau sendiri n dengan emosi anak kau sendiri....perghhh...bayangkan tetiba anak kau mintak susu..kau dalih2 itu la ini la...pastu nanti mula la maktok dia pulak suruh letak pulak akar seruntun la apa la...

Oiiii...sedih oiiiii....
Ya aku penat...lagi2 sekarang ni aku migrainne..denyut2 kepala aku ni...then anak pulak nak susu...aku tau dia tak puas....ni pun tengah2 malam nangis2 sebab tak puas kot minum susu..tapi susu da kurang..maybe sebab aku penat or terlampau stress...lagi2 period pulak...memang merudum la kan...ni pun aku da bangun bancuhkan susu dutch lady coklat untuk dia minum....



Mula2 nampak la dia taknak minum susu tu..tapi aku pujuk2 letak kat mulut dia..last2 dia minum jugak..walaupun tak abih botol 5 oz tu..ada la setengah dia minum..ya anak aku mmg dr dulu lagi pkai botol 5 oz ja...dari zaman hantaq kat umah bonda dia lagi mmg 5oz tu ja...impian aku nak beli botoi besaq ntah bila ntah nak jadi kenyataan kan...

Pastu tepuk2 bontot dia..pujuk2..Adriana kena la minum susu ni...susu mama da kurang..lagipun Adriana kan da big girl sekarang ni....

Hoihhhh emosi okey...
Emosi hakak ni....
Nak lepaskan precious bonding ni...
Bukan mudah...but have to....

Nak wat macam mana kan...
Niat di hati memang nak bf selagi mampu...tapi rasanya da lepas tempoh wajib ni pun da kira ok la kan....
Memang bukan senang nak wat decision macam ni...tapi kadang2 kena jugak wat...
Walaupun hakak tengah berperang dalam hati..bermonolog dalaman bagai nak rak!
Lagi sedih wei kalau nak bg dia isap nenen yang letak akar seruntun kot...
Mama is tak sanggup!

Akhir kata....
To my precious Adriana....
Sorry sayang....
Mama have to ya
Bukan sebab mama tak sayang Adriana...
Mama tetap sayang Adriana...
Mama tetap akan rindu bonding kita dua..lagi2 bila tengah bf tu Adriana suka main2 mata dengan mama...tengok ja mama dengan kusyuknya...
Serious mama akan rindu gila nanti...

Takkan dapat satu moment pun dalam dunia ni akan ganti moment bonding kita yang kuat tu sayang.....




Even Adriana da jadi kakak ka nnt..Adriana tetap lil girl utk mama n papa...




Mama love u sayang!

posted from Bloggeroid

Tips jimat cermat

Tips ini asalnya diterbitkan di FB Wall Azizul Azli Ahmad, seorang pensyarah UiTM yang banyak berkongsi tentang pengurusan kewangan peribadi dan juga penulis buku Mudahnya Beli Rumah.

Tahun baru, harga barang banyak yang naik. Suka tak suka, ada barang yang terpaksa dibeli walaupun harganya lebih mahal dari tahun lepas.

Kali ini kamu mahu kongsikan pula 35 cara untuk anda kurangkan perbelanjaan. Semoga apa yang kami kongsikan ini dapat memberikan idea untuk anda berjimat cermat.

tips-jimat-belanja

KURANGKAN PERBELANJAAN

Jika kita tidak mampu tambah pendapatan di tahun 2015 ini, kurangkan perbelanjaan.

1. Batalkan langganan Astora anda
2. Guna lampu led
3. Kurang guna handphone
3. Berhenti beli majalah, akhbar dan mastika. Baca online saja
4. Hentikan keahlian gym atau golf anda, padang taman percuma
5. Bandingkan harga sebelum beli
6. Guna email ianya percuma
7. Beli barang dapur dalam jumlah banyak
8. Kurangkan wang dalam dompet
9. Banyak dirumah dari di pasaraya
10. Perpustakaan itu percuma
11. Jangan ke restoran sebaliknya ke gerai saja.
12. Pergi kedai seminggu sekali
13. Patuhi peruntukan belanja anda
14. Beli pakain hujung musim
15. Barang terpakai bukan dosa
16. Sewa bilik jika kita bujang
17. Jangan beli kereta jika masih bujang
18. Berhenti kesalun dan spa, potong timun letak dimata
19. Teliti kembali takaful anda, jangan sampai lebih belanja
20. Bawa bekal tak mengapa
21. Air kosong tetap sihat dan nikmat
22. Jangan merokok
23. Naik kenderaan awam, banyak awek di dalam
24. Kawasan perumahan yang lebih murah
25. Tukar jenama lebih murah
26. Hanya satu kad kredit had terendah
27. Mintak diskaun sebelum bayar
28. Beli bila ada diskaun
29. Tukar kenderaan kepada viva saja.
30. Melawat tempat yang percuma.
31. Beli bila ada tawaran saja
32. Henti beli dan belah
33. Nak jimat buat ulam, makan timun yang letak dimata
34. Kuih raya 3 jenis saja, siapa makan banyak kena denda
35. Baju raya untuk kanak kanak saja

Sila tambah apa yang anda lakukan, mungkin membantu yang lain.

Tidak semua orang bijak tambah wang, jika kita belum mampu mulakan dengan berjimat dahulu.

Wallahu A’llam

posted from Bloggeroid

Wednesday, April 15, 2015

Annoying

Lately ni aku rasa annoying sangat2....
Dengan somebody.....
Contohnya....

Bila aku upload gambar aku selfie...
Nanti dia cakap...make up da cantik...
Tapi tudung tu herottttt sangat....
Ehhhhh.....

Pastu bila aku...
Upload gambar makanan ka apa ka....
Nnt dia cakap ehh mmg wat macam tu ka...kita belajar tak macam tu pun....

Errrrŕ.....
I find it annoying...
Yer..tudung aku herottt...mmg trademark aku dr dulu pkai tudung herotttt(ehhhhh)
Yer...mak aku ajar aku msak mcm tu...dah kenapa kau nk kna ckp kau blajar mcm laen......ehhhhh.....

Malas aku...nak layan.....
Bo layan sudaaa

Tadaaaa....

posted from Bloggeroid

Resipi: kimchi mudah


3 balang kimchi ni sekali buat haaa
Puasss hati...

Sejak dua menjak suka sangat nk wat lacto fermentation food ni...n kimchi is one of them....

Oklah...
Nak tau cara2 nak wat dia dan bahan-bahan dia?
Meh usha meh

Bahan-bahan

Untuk sayur:
Kubis cina
Carrot
Lobak putih/radish
Daun bawang
Garam

Untuk paste 1:
Tepung pulut 1cup
Gula 3 sudu(ni utk feed bacteria korang utk wat keja dengan efektif ya)

Untuk paste 2:
Sos ikan 1 cup(ada yang guna budu tapi sbb mama aku ajaq aku guna sos ikan maja gunskan sos ikan)
Bawang putih 2 labu
Halia panjang jari telujuk korang
Bawang besaq(aku guna yg betl besaq terus..so aku guna 1 labu yg besaq tu ja)
Serbuk cabai/cili

Cara- cara

Untuk sayur:
Kubis cina tu aku potong-potong macam dalam gambar ni...cuci betul2 dulu before potong gini



Then toskan dia smpai air betul2 kering...
Baru masukkan dalam bekas macam ni dan tabur garam bagi sekata.then wat layer by layer macam tu...kubis garam..kubis garam..gutuuu...pastu kau tindihkan kubis yang digaramkan tadi tu dengan penutup and menda berat(aku guna lesung batu jaaa)
Ni orang panggil process osmosis...nak remove water dalam kubis cina tu..sebab tu la kena letak menda berat skit baru cepat..aku wat dalam 4 jam macam tu..
Lepas 4 jam bilas 3 kali dengan air biasa..nak bagi hilang rasa masin tu..kalau terlalu masin boleh bilas byk2 kali lagi...
Ok...pastu kubis tu korang toskan la..sampai la air semua da keluaq...xmau la ayaq banyak2 kan...
Boleh wat reja lain dulu sambil nak tunggu kubis tu kering sikit...
Oh ya potong carrot ngn radish tu macam bentuk mancis gituuuu....sama gak ngan daun bawang...potong panjang...cuci dan toskan 3 menda alah ni...

Untuk paste 1:
Larutkan 1 cawan tepung pulut dengan air dan masakkan...guna api slow ja sampai la pekat...dan kacau jangan tak kacau ...dekat last2 tu masukkan gula naaa...tunggu la sejuk...ok?




Untuk paste 2:
Blend semua mak nenek bahan-bahan kat atas tadi tu...
Tunggu paste 1 tu sejuk dan combine kan sekali...

Semua da siap..dah boleh combine sekali paste yang ada dengan sayur-sayur tadi



Da siap dah..
Fermented la utk 1 hari mcm tu...
Pastu pindah la masuk jar baru segak bergaya skit kimchi ku...haha



Dan malam ni aku da belasah dah kimchi dengan nasik panas n sambai udang...
Perghhhh sangattttt....

Ok lah..
Tu jaaa cara2 nak wat kimchi....

Tapi klau hampa malas nak wat..meh la beli ngn hakak niiii....
1/2 kg RM12 saja...
Dijamin halal dam toyibban gituuu


Hat ni da ready nk jmpa buyer dia da esok....

Klau selain dari penang..boleh ja poskan..tambah rm9 jer....

Ok lah...babai...
Gtg na

posted from Bloggeroid

Wednesday, April 8, 2015

Resipi : Retak Seribu Goreng Pedas


Ni la dia retak seribu goreng pedas yang less then 10 minutes nak msak dia...
Aku tak sure korang panggil ni apa..tapi kat tempat aku mmg panggil retak seribu.maybe sebab tgk kat shell dia tu mcm retak2 kan...

Ok lah....
Jom kita usha bahan2 dia...

Bahan-bahan:
*siput retak seribu(kalau nak ganti ngan kepah ka lala pun boleh jugak)
*garlics yang siap dipotong
*ibu sambal(sebelum ni da bagi resipi dah)
*sos thai
*kicap ikan
*daun selasih or thai basils omputih panggil... (nak ganti ngan daun limau purut pun boleh..tapi effect n bau dia lain la skit kan)
*minyak (sikit ja...utk menumis ja) tapi kalau guna minyak kelapa...perghhh dia punya wangi n sedap tu lain macam weh
*gula
*garam

Cara-cara:
1. Panaskan minyak, tumis garlics hingga naik bau.
2. Masukkan ibu sambal dan sos thai, masukkan siput retak seribu.
3. Then masukkan sos ikan, biarkan seketika. Jangan tambah air ya. At first memang akan nampak takda kuah. Tapi nanti air dari siput tu akan keluar.
4. Then seasoned to taste.

Dah siap weh...
Modai tak sampai rm9 kot...
Makan kt kedai siap la mendapat..
Ni hrga beli siput ni sekilo baru rm8 ja..
Makan puas hati...
Tu la best nya homecook ni..
Makan puas...
Muka ada sunyum lah

posted from Bloggeroid

Tuesday, April 7, 2015

Resipi: Cheese butter prawn


Tengok gmbar ni pun da telan ailio wehhh....

Hampa tengok gmbaq ni drooling dak???

Oklah..jom kita tengok bahan2 dan cara wat

Bahan:

Untuk udang goreng
*udang besar
*kunyit
*garam
*minyak untuk menggoreng
Bahan-bahan kat atas ni untuk menggoreng udang ya

Untuk kuah:
*minyak sedikit
*butter 2 sudu
*garlics yang dicincang
*daun kari
*susu sejat/fresh milk pun boleh
*cheese keping /cheese parut(tak kesah sangat jenis cheese..asal bukan cream cheese)
*garam sikit
*gula skit

Cara-cara:
1. Goreng udang seperti biasa, angkat dan toskan.
2. Untuk kuah, masukkan sedikit minyak dan butter(guna api slow sbb bila letak butter, cepat hangit).
3. Tumiskan daun kari dan garlics cincang, masukkan susu sejat/ fresh milk.
4. Masukkan sedikit garam dan gula, seasoned to taste.
5. Lastly masukkan cheese, kalau kuah terlalu pekat n korang nk kuah banyak, masukkan air skit biar jap.
6. Tutup api....curah kuah atas udang goreng tadi.

*makan ngan nasik perghhhh Ya Ampun....jadi la 2 genggam atau 3 genggam...abih diet noks!

posted from Bloggeroid

Doakan aku...



Yerp bayangkan...aku rsa aku apply utk attend course ni dari 2013 or maybe dr awai thun lepas...i cant recall back...

Tapi perghhhh...bila dpt jwapan mcm ni...rsa mcm best la jugak...
Dan harap2 sgt aku dpt join program ni...
Fully sponsored weiiii...xnak ka?siap module kali ni lain dari sebelum2 ni...

Ya Allah...semoga aku dapat la..doa kan aku ya...

Semoga dengan ini..aku dapat tolong ramai lagi mak2 kat luaq sana yang nak bf tapi kurang knowledge or lack of moral support n etc....

Aku nak kalau boleh ...breastfeeding ni adalah benda yang biasa dan normal..bukannya bila kau nak bf anak kau kt mall even with nursing cover on u...orang pandang kau macam alien...ya macam alien!kau tau alien tu macam mana kan???dan orang pun xkkan cakap yang gmbar susu tu adalah aurat/aib(wut the heck???UAI pun da ckp susu ibu bukan aurat..yg aurat tu nenen ibu...tapi aku pasti utk Muslim bukan sj2 nak p selak bg jantan2 selain laki dia bg tengok aihhh...kadang2 secara tak sengaja...yang hampa yg tertengok tu takyah la nk otak blue n imagine maciam2 sangat lah!!!aku rasa lelaki yg waras takdak la nak pikiaq n imagine smpai gila2 mcm tu kan...)

So tujuan aku tak lain tak bukan hanyalah nak educate more mommies utk bf...n to normalize breastfeeding....ya cita2 aku utk tgk more n more mommies ada kesedaran nk bf ni sangat tinggi...sbb tu la knowledge dalam breastfeeding ni penting...aku pun banyak membaca psal ilmu bf ni..n walaupun skrang anak aku dah 2 tahun..aku still cari buku2 yg related to bf...sbb kadang2 lain org lain cabaran dia....n perjalanan bf aku pun bukan la seindah yang disangkakan...klau kau rasa aku berjaya dalam bf journey aku ni sbb susu aku byk..kau salah...aku ada jugak up n down jugak dalam dapatkan yield susu utk Adriana...di uji demam panas bertalu2(sampai 40C)..tonsilitis yg cronic...smpai kena operate buang tonsils semua tu...semua tu cabaran utk aku...tapi yang pasti aku bukan yg jenis cepat mngalah dan asyik pikir negative ja susu aku takdak..susu aku takdak...aku mmg akan pikir..susu aku ada...susu aku ada...Ya Allah..limpahkan aku dengan susu untuk anakku...tu yang aku doa hari2...n Alhamdulillah aku dah berjaya tempuh semua tu...

So untuk mama2 ..mak2..ibu2...mommies..bonda2 kat luar sana...dunt give up...susu anda adalah hak anak anda....



To my lovely Adriana Arissa...thanks for being a good girl to mama...
N to my shuben..thnx for being my backbone throughout my breastfeeding journey...
I love both of u mucho2...

And to u yg membaca ni...
Tolong doakan aku ya

posted from Bloggeroid

Sunday, April 5, 2015

Cara penyimpanan susu perahan( expressed breast milk-EBM)

Hi...
Banyak ibu2 yang baru terjebak ngn bf ni agak blur2 dgn cara nak simpan susu perahan...
Berapa jam tahan suhu bilik? Berapa hari kt chiller?berapa hari kat tempat beku atas tu?dan tak kurang jugak deep freeser kan...

Memang seriously akan blur2 jgk awal2 tu...sbb ada tang cakap mcm ni..ada tg cakap mcm tu...

Apa pun...depends jgk ngan korang pnya observation....selain dari observe dengan mata kasar..korang boleh bau...boleh jugak rasa..elok lagi ke tak...geli nak rasa??? Helooooo...susu korg kot....nak geli kenapa plak jemah oii

Ok lah...ni some reference utk new mommies out there ya...






Ok ni ada sekali untuk yg dah thawed(nyah beku) sekali macam mana...

**oh ya...btw dalam deep freeser boleh up to 2 years ya...

Aku punya deep freezer penuh lagi dengan stok susu beku Adriana....huhu..
Ni dia da masuk 2 tahun..n currently i'm a WAHM...mmg takdak maknanya dia nk feed dr bottle...try bg dutch lady choc pun dia taknak...ntah macam mana ntah nak wean off dia..n bagi dia mnum susu lain ntah....
(Ni da masuk dilema mak nak wean off anak dah ni)

Ok lah...
Apa pun...
Ilmu breastfeeding ni luas tau...
Kena sentiasa gali dan gali yer...

Ok lah...
Majulan breastfeeding utk anak kita

posted from Bloggeroid

Friday, April 3, 2015

Aku perhati ja dia ni...

Yerppp...
Aku mmg dah lama perhatikan perangai si mangkuk lahabau ni...
Sorry perkataan utk post hari ni akan ada unsur kesat yg melampau....
Mangkuk ni aku dah lama perhati perangai dia...nnt kan dia upload cerita n status kt fb perangai adik dia...

Cerita anak adik dia buas la apa la...
Uishhhh seram aku...
Sbb anak aku ni kategori kahaq...aku tak tau la cita apa pulak dia duk p menjaja kat orang lain pasal anak haku kan...
Ye lah anak dia baik gila vavi budi pekerti...duduk stempat ja...sbb mak ayah bagi gadget...sruh main tu...jangan nakal2 yer....asal skit suap gadget...pastu bila aku share pasal artikel jiji yg nk control anak dgan gadget tu tetiba meroyan...
Puihhhh sangat kan....

Tu aku tak tuju kat hang pun mangkuk lahabau....aku share sbb aku nak take note jugak...sb aku pun kadang2 bagi jugak adriana note aku...tpi adriana ni...5 minit 10 minit dia layan lagi la..pastu nan hadoooo...tak minatnya dia!so yg tu utk garis panduan jugak utk aku in future...
Xyah nak terasa bagai sangat la gile!kau kan mak yg baik gila...org lain ada ja tak kena mata kau...status ko kat fb pun good2 jer!

Tu belum lagi part aku da resign keja apa la...tetiba ja nk update status cita psal org tak keja la kalau nak resign bla bla bla...
Macam la makan berak..bra aku semua kau tolong bayaq kan kan????takyah la nak jadik loser sangat bz body sangat hal org tak keja ka apa ka...jaga mulut kau yg busuk n family kau sudah yer....
Aku percaya rezeki aku Allah yang tentukan...ke kau jeles sbb aku takyah keja and kau pulak kena keja nak gila??

Dah lama aku perhati...dah lama ok..dah lama!
Jangan bajet good2 sangat...
Nnt terserlah kebodohan diri sendiri....

Bebelan hari ni hasil pendaman selama beberapa tahun....

Kalau kau terbaca...insaf lah...xdak sapa pun nak heran kat hang tu...seriously!

posted from Bloggeroid

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png