Agoda


Saturday, December 5, 2015

Food Review : Greentown Halal Dimsum Ipoh

Hai korang.

Untuk segmen food review kali ni aku nak review sikit tempat makan best kat Ipoh. Yalah kan, alang-alang hari tu hantaq che ta kat KK, kami pun lajak la ke Ipoh untuk makan dimsum yang best ni.
It was actually our second time visiting this place.

Ha ni lah dia kedai makan yang disebut-sebut. Dont worry gerenti HALAL ok!

Dijamin HALAL!

Tuan Amir Firdaus tengah pilih dimsum n dumplings.

Sedap ni. Dalam dia isi ayam!

Alamak! Tetiba lapaq pulak tengok gmbaq dimsum ni!!!ohoiiii

Rasa mcm benggong pun ada pergi upload gambaq ni tengah2 malam oiii....

Overall dimsum kat sini memang sedap-sedap. Bukan yang stail rasa tepung tu tau. Kalau dia kata ayam, memang akan ada ayam la dalam tu. Sama la dengan udang,memang akan ada la isi udang dalam tu. Memang puas hati kalau makan dimsum kat sini. Chi cho fun dia,wantan mee and radish cake pun sedap oiii. Yang ni pernah makan masa our first visit dulu. Sanggup oi dari Penang shoot ke Ipoh sebab nk try dimsum kat sini. Berbaloi2 sangat dengan rasa dia. Kedai pun sentiasa ada orang.

Rating: 4.5 / 5

Details tentang kedai:

Address:10, Persiaran Greentown 4, Pusat Perdagangan Greentown, 30450 Menglembu, Perak, Malaysia

Dibuka hari ini 8:00 PG – 9:00 PTG

Kalau on WAZE pun ok senang ja nak jumpa.

Ok la, tu ja segmen food review kali ni ya.

12 comments:

  1. Okey ! kalau pi sana, boleh try makan kat sini.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. P jgn tak p zaf...
      Serius dimsum n dumplings dia sedap2...
      Tetiba teringat n telan ayaq lioq ni

      Delete
  2. OH.. ada e.. Thank you alia for sharing...
    nanti nak gi dating sini.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada kak shahida..kat area greentown tu jer

      Delete
  3. aii loikee dim sum
    greetown mall tu sllu gak duk p..tp skrg dah lama x singgah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap kan kak el....
      Memang duk terasa2 udang dlm dimsum tu seketoi2...
      Haishhhh

      Delete
  4. harga dia mahal x kak ? hehe ritu selasa ada kat Ipoh ada google sini..
    tapi adeh selasa dia tutup plak..

    ReplyDelete
  5. Assalam alia,
    aduuuuuiiiiiiiiiiiiiiilaaaaa
    sob3
    ok bye

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png