Agoda


Monday, November 16, 2015

Trip Alia : Langkawi Part 3

Duhhhh.
Blog da bersawang. Tak tau apa yang duk sebuk pun xtau la kan. Tapi tu la. Ada lagi tugasan hakiki yang lain yg perlu jugak disetelkan.

Ok lah untuk Part 3 mainly nak cerita pasal after Sky Cab kat Langkawi hari tu. Actually lepas ja Sky Cab tu kami gerak keluar dari area situ. Terus ronda-ronda nak p Pantai Pasir Hitam ka apa ka ntah. Tak ingat dah nama dia. Last-last sesat ke Tanjung Rhu bagai. Tapi perghhhhh lawa nak mam oiii pantai dia tu. N no wonder la rates dia pun mahai nak mam. Bahahahha.

Pusing punya pusing punya pusing last-last rupanya kitaorang da nak abih tawaf da satu pulau. Tengok-tengok nampak MRSM da. Ehh dekat la dengan rumah yang arwah abah beli dulu tu. Tapi jangan tanya kat mana sebab aku pun lupa oi. Nama ja ada rumah kt lamgkawi tapi bertahun-tahun tak pernah mai sini. Yang selalu incharge pasal rumah abah kt langkawi tu pun angah ngan mama ja. Kami yang lain memang tak amik port.

Terus lagi ehhhhh. Ismail Group la. Nampak food court. Baik la isi perut dulu. Ok la not bad makanan dia. Aku p yg kedai makan kt tengah2 food court tu sebab yg hujung depan tu nampak mcm ramai ja so aku malas. Baik pegi yang takda orang sangat. Lepas ja makan terus masuk kat Ismail Group tu. Apa lagi cari coklat dulu la. Aku of course la Twix kan. And sempat jugak aku mintak Amir belikan pressure cooker! Yahuuu pasni leh amik cater nasik daging la kan!

Lepas shopping semua. Time tu memang panas gila-gila. Semua balik bilik memang terbongkang. Petang sikit da redup kitaorang p ke Underwater World. Nasib sebelah resort ja. Memang jalan kaki ja lah.

Untuk tiket Underwater World:

Dewasa (pemegang Mykad): RM33
kanak2 (bawah 3 tahun) : FREE

so means dat Adriana FREE la hari tu. Kami berdua la kena bayaq so total dalam RM66 gitu la.

Jom kita explore dalam Underwater World Langkawi tu jom.



Kemain lagi menghayati.



Anjing laut yang cute!



Tengok penguin sat.



Papa n Adriana tengok penguin pulak.






Tun M



Tun Siti Asmah.



Starfish yang cantik.



Ikan2 besau.



Cantik kan?



Subhanallah. Amazing kan.



Jelly fish. Nampak ja cantik. Tapi dia punya bisa Ya Rabbi.

Kalau yang tanya aku perlu ker pergi Underwater world ni?

Jawapan aku bergantung pada budget korang la kan since dia punya tiket agak pricey jugak kan. Tapi pricey dia pun bertempat la kan. Sebab tempat macam ni maintenance dia pun bukan calang-calang. Apa pun depend dengan bajet korang jugak la sebenarnya kan. Yalah kalau 5 6 orang da berapa kan. Ye dak?

Tapi sebab kitaorang ni da tak tau nak pusing mana dah petang tu sebab tu kitaorang p yang sebelah motel ja.

Okla korang da mengantuk gila ni.
Apa pun tunggu Part 4 ya.
Aku da tak daya ni. Ngantuk sangat2 ni haa.

posted from Bloggeroid

12 comments:

  1. underwater world ni mmg saya xmasuk walaupon pegi Langkawi brapa kali dh... sbb bajet jugak hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btul..agak mahal..tp kwan kata beli yg promo kt groupon kdg2 leh dpt murah lagi

      Delete
  2. teringin nak bawa anak2 ke underwater world nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak sha try cari tiket kt group on lot2 ada promo ka

      Delete
  3. underwater world dh berubah la.. heheh
    sejak besaq ni lama dh xmsuk situ kalau p langkawi

    ReplyDelete
    Replies
    1. akk lg la dulu p..chenang tu kosong ja kan..
      lani da happening dah skit...
      dasyat gak tengok

      Delete
  4. bestnyer..nanti mokcik pon nak p laa..jeles ngn mak jem ni

    ReplyDelete
  5. sumpah Kak Alia.. penguin kat underwater world ni lagi besar dari yang CT jumpa kat sana..
    lagi pueh tengok walaupun dalam kaca.. dulu pun tngk kat langkawi la..

    ReplyDelete
  6. kira kan ada satu masalah dengan underwater world, takut akuarium tu pecah mcm ada satu movie omputih tak ingt tajuk ape tu. mana pernah masuk underwater world huuu

    ReplyDelete
  7. caniknya starfish... terpegun tengok dia.... ntah berapa lama ntah stop kat situ... hehe

    ReplyDelete
  8. Bl nk lps p l'kawi tah... Abh aqil adik bz ja

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png