Agoda


Friday, November 6, 2015

Stress rambut gugur!

8Ahhhhh tidak!!!!
Banyaknya rambut gugur!!!
Tengok kat lantai bersepah-sepah dengan rambut gugur!

Stress wei. Bila stress lagi la cepat rambut gugur!!! Then nak wat macam mana pulak kan???

Apapun, basic things kena kenal pasti apa masalah sebenar rambut kita gugur. Antara sebab-sebab utama rambut gugur:
1. Baru lepas deliver baby.
2. Stress.
3. Kekurangan vitamin dalam badan.
4. Berpenyakit tiphoid.
5. Kerap melakukan chemical treatment kepada rambut (yang mungkin tak sesuai dengan kulit kepala kita)


OH TIDAK!!!!

stress kan bila nampak rambut bersepah-sepah dekat atas lantai tu. Jenuh la nak vacuum / sapu setiap masa!!!

Tapi, setiap problem ada penyelesaian dia kan. Mungkin sedikit sebanyak boleh improve kita punya masalah rambut gugur ye dok?

Antaranya kita boleh cuba:
* makan makanan yang tinggi kandungan protein dan zink.
* kurangkan aktiviti mewarna, melurus dan kerintingkan rambut (fav masa zaman jahiliyah dulu permed rambut sokmo sebab perasan cantik. Pastu rambut rosak mnyesal. Tapi pastu permed lagi sampai lebam!)
* jangan pakai wig. Nanti kulit kepala tu pengudaraan tak elok. Sebab tu makin menjadi-jadi rambut gugur.

Ni pulak antara makanan-makanan yang kaya dengan protein dan zink yang boleh diambil oleh kita:
* ayam dan daging
* taugeh
* sayuran hijau
* makanan laut
* ikan

Tapi macam mana kalau da makan semua ni tapi macam tak berkesan?

Haaa kat sini la pentingnya supplement sayang-sayang semua.



Dalam set rambut sihat dan menawan shaklee ni ada :

1. Zinc complex yang penting untuk menguatkan dan mengukuhkan rambut kita.
2. B complex penting untuk kurangkan stress dan pengaliran darah di sekitar kulit kepala.
3 & 4. Revitalizing Shampoo dan Lightweight Conditioner dari Prosante Hair Care untuk rambut yang lebih sihat bersih dan mudah diurus. Hanya yang SEMULAJADI. Tidak mengandungi bahan kimia yang boleh menyebabkan kanser seperti paraben, SLF, SLS dan lain-lain.

Yang penting 1 set ni bertahan sehinggan 4 bulan. Untungkan. Lelaki pompuan dua-dua boleh pakai tau. Dari spent beribu-ribu untuk rawatan rambut gugur korang boleh try supplement Shaklee ni.

Kalau berminat boleh la terus contact hakak ya.

Alia - 0133363775
Your shaklee independent distributor.
Konsultasi free akan diberikan untuk customer-customer hakak sayam tau.

posted from Bloggeroid

8 comments:

  1. Oooo.. Ada ea shaklee untuk rambut

    ReplyDelete
  2. adik murni dah cuba..memang berkesan..terbaek

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alia amik zinc...mmg nmpk kurang la rmbut gugur tu

      Delete
  3. purata sehari perempuan gugur rambut 100 helai.. hewhew..
    tapi memang stress kalo skali sikat tudia.. boleh buat benang =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah betul..purata 100 helai sehari...kalau lebih2 tu patut risau...hihi

      Delete
  4. Rmbut gugur gak sesejak bsalin ni

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png