Agoda


Monday, November 9, 2015

Ooo anak

Gila mencabar kot nak homeschool kan anak konon2 nya lah kan.

Kita ajaq A - B -C dia sebuk nak main lego dia. Ok lah oklah. Kesimpulan dia kita belajaq ABC 10 minit dulu jadi la ya hari ni.

Esok kita belajaq lagi. Yang balance kita main-main la ya.


Ajak baca buku jap. Ok lepas da abih baca dia belek-belek buku ni. Ok sudah ma.

So lepas tu mama dapat idea, jom la kita kaler buku. Walaupun tau memang akan tak kaler sangat pun kan!



Ok la bagi la dia pegang n mau sendiri pegang pensil warna tu untuk dia main-main.



Mama pun sama la bergading bahu kaler ngan adriana kan.


Hasil kerja adriana n mama. Ok la kennnn. Pupuk minat dia sikit-sikit. Tak leh nak push dia sangat pun. Biasa la baru 2y 7 m takkan kita nak push dia suruh kaler ikut skema yang diberikan.

At least today she learnt something, coloring which is fun for both of us.
Well maybe mama pun kena beli coloring book yg advance untuk mama kot. Hari tu jumpa kat Borders. Nanti nak p usha-usha lah.

Tu ja nak cerita hari ni.

***Actually tengah usha-usha kindy kt Adriana. Tengah usha jugak progran Permata kan. Banyak bagi feedback syllabus Permata bagus. So why not kan? Menda baik kita terima, menda hat tak elok kita tolak la ye dak? Ada yang pernah hantar anak kat Permata?i mean yg fully owned by Permata?

posted from Bloggeroid

8 comments:

  1. xpe nti lama2 dia boleh biasakan nti tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la ekin..nk bg dia biasa ja...sementra tu kan

      Delete
    2. Buat slow hihihi sedap ekin.ckp ank pun xada lg ni

      Delete
  2. hehehe..mereka kecik lg xbleh paksa sgt..mcm alysa pon klau mai mood malas dia akan ckp "alysa penat laa'..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btul kak murni...5 minit ja focus kt abc tu..pasty kelautttt

      Delete
  3. memang kena tabah kak.. tabaaaah.. focus span anak2 kecik pun bukan lama dats why 10mins je..
    kita yang dewasa ni pun focus span kelaut ehehe..

    kasi pegang pensil semua.. build motor skill dia.. gud luck kak =)

    ReplyDelete
  4. Alia.. nanti share kat blog eh pasal permata tu.. Cam best lak dengar..
    mende bagus kan.. yang x bagus kita buang jauh jauh..

    ReplyDelete
  5. Kwn hntr ank kt permata...dia kata bgus tp ank xmo p school plak. Dok reyau

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png