Agoda


Sunday, October 4, 2015

Sakit

Aku rasa la kan manusia ni makin sakit.
Bukan sakit physically tapi sakit mentally.



Contoh sakit-sakit otak yang duk ada, orang mintak tolong tapi dalam English. Hampa sedap-sedap maki dia lupa asal usul la, lupa jati diri la, nama melayu tapi cakap nak english la, nanti amik kelas bahasa la.
Ishk apadia hampa ni??????
Sakit tang mana la bila orang nak cakap English ka urdu ka tamil ka hokkien ka siam ka....

Kalau tak mau tolong, tak payah la nak bebankan orang tu dengan kata-kata nista hampa semua tu. Simpan ja lah.
Dah la orang susah hati, hampa pulak kuat camdek.

Tu belum lagi yang kes p warehouse sales sampai rempuh panjat pagar bagai. Ishk-ishk bertudung pulak tu. Tak malu ka?
Baru sales kasut Vincci RM15 da menggelupoq macam apa. Macam mana la nak hadap fitnah-fitnah Dajjal nanti. Sebab tu la Rasul pun kata nanti kalau Dajjal mai, si suami elok ikat anak bini kat rumah bagi duk diam-diam sebab perempuan ni tedency dia nak ikut Dajjal tu lebih tinggi. Ni baru bunga-bunga kecik Dajjal wei. Dah menggelupoq tak cukup tanah. VINCCI JA KOT!




Tu belum lagi yang bajet femes boleh senang-senang nak aibkan Tanah Haram ka apa ka.
Ishk tak paham aku.
Semakin haru nampak.

Tanda akhir zaman?
Sama-sama la kita pikiaq tengok.
Sedih kadang-kadang tengok.

posted from Bloggeroid

6 comments:

  1. thanks Alia ats peringatan..kadang2 kita ni ter'over'..semoga kita semua dijauhi dari segala fitnah dajal ..Aamiiin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin kak...
      Alia awal2 da ckp kt husband...
      Nnt ikat saya dan anak2 ya...
      Takut kak oiii

      Delete
  2. skrg ni iols tgh sakit kepala ni huwaaa

    ReplyDelete
  3. Assalamualaiku...singgah sebentar....
    Betul tu.....Kalau Ikut sifat mahmudah..mesti cantik perangai semua...

    ReplyDelete
  4. biasalah kak.. nama pun manusia.. dok cari kesempurnaan tp diri sndiri x sempurna..
    janji kita jangan jadi macam tu k ? kita jadi yang baik2 saja..

    ReplyDelete
  5. tang kasut vinci tu mmg mcm hapa ja tgk....adehhhh...smpai lupa hrga diri dok mnjat bgai

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png