Agoda


Thursday, October 8, 2015

Janji masak

Salam...

Hai mood nak blogging asyik kelaut ja.
Bz dengan few projects skit.
Harap-harap berjalan lancar la hendaknya.

Bila asyik pikirkan nak wat tu nak wat ni, menda paling serabut aku kena pikiaq.
Nak masak apa hari ni.
Susah dia tu bukan main. Kalah soalan process control.
Choi sangat tauu.

Xpa lah apa pun janji masak kan. Janji terisi perut anak and suami dengan air tangan aku ni. Amik barokah la sikit.

Duk merepek-merepek ni pun nanti bila keluar ja ikan dari freeser tu baru zasss otak pun keluaq idea itu ini nak masak. Okla bagus-bagus. Macam dapat ilham nak jawab paper Mass Transfer pulak. Ehhh apa kau merepek ni alia!!!

Masak jangan tak masak ya. Janji masak sudah!


Hainanese steamed chicken rice



Ni favourite aku ni. Resipi boleh tengok kat sini.



Mee goreng campak-campak.



Chewy goey brownies. Nanti mak jem bagi resipi k



Asam podeh melako ikan temenung yo



Ni menu malam ni. Ikan temenung msak asam tu memang fav tpi jarang buat padahal senang ja kot. Resipi kat sini. Yang teloq tu pulak memang fav la wei lagi pulak dulu zaman duk sekolah asrama penuh memang hat ni kira sedap la. Cuma tak goreng ja. Hat ni takyah nak mintak resipi sangat lah. Haru sangat kalau nak mintak resipi ni!

Oklah.

Itu ja nak update.
Orang kata seronok jadi fulltime housewife ni bukan buat apa pun kt rumah. Seronok la aku kalau tak payah buat apa kan. The best thing about working from home, u dont have to deal with pain in the ass boss, the stupid and annoying colleague yang kuat membodek. Ehhh sekian.

posted from Bloggeroid

15 comments:

  1. eheheh akak !! meeee goreng kalo homemade memang favourite ceq.. campak2 la macam mana pun..
    alamat please nak ketuk pintu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mee goreng ni dulu tak berapa suka makan..tpi kakak kita pndai masak mee goreng...belajaq dengan dia la bru pndai makan mee..sebb mee kalau xpndai masak rasa kapoq kan...
      Kita more to goreng kueytiaw klau kt rumah mak...dia slalu incharge klau mee2 ni

      Delete
  2. Homemade food is the best!
    Hihi..

    ReplyDelete
  3. semuanya menyelerakan...saje nak story mggu lepas masak nasi ayam nasi terlembik..hohoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xpa kak..nx week buat lagi..msti tak lembik..hihu

      Delete
  4. sebelah umah lia tu ada umah sewa kosong
    leh ari2 mtk tapau kat lia haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiri kanan penuh laaa...hahahha
      Bwah atas ada kot kosong

      Delete
  5. Banyaknya lauk... dalam jenuh dok pikiaq pun banyak jugak menunya.. clap2

    ReplyDelete
  6. Ehhh ! cup.. punya engineering sampai nak masak pun keluar process control and mass transfer bagai.. hahahaha

    ReplyDelete
  7. rajinnya masak...
    kita blk2 ja tgk mknn dh siap sedia suami beli.xdan nk masak.kdg smpai buang la bahan basah sbb dh lama

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png