Agoda


Wednesday, October 14, 2015

Cara naikkan follower di instagram tanpa bayaran

Salam korang.

Semua mesti ada account Instagram kan?kalau xda tu macam pelik la kan lagi-lagi kalau perempuan kan.
Tapi laki aku pun takda. Hahaha. Ok tak pelik pun sebenarnya sebab laki aku ni bukannya jenis suka tangkap gambar kecuali gmbar untuk kerja-kerja dia ja. Yang lain macam gambar aku, aku kena paksa dia.tu pun kalau ada gambar aku ka dalam fb dia yang macam sweet2 tu aku la yang hijacked fb dia. Padan muka!



Tak cool la kan orang-orang yang hipster macam kita ni takdak ig kan. Laki aku tu lain, sebab dia tu bukan ada perasaan sangat pun.

So macam mana korang naikkan bilangan follower korang dekat instagram?

1. Sentiasa upload gambar yang menarik!
2. Letak # yang bersesuaian. Ni salah 1 cara paling baik untuk gain follower.
3. Komen dekat ig orang lain (terutama untuk bisnes yang guna ig, letak nama yang menarik sekaligus orang berminat nak click nama korang and tau produk korang jual bila ternampak komen korang dekat mana-mana ig, cuma jangan la duk spam pulak duk tak abih-abih visit my ig ja)
4. Jangan sombong berbalas komen dekat gambar korang. Sekali sekala tak salahkan pergi komen kat ig orang yang selalu komen gambar korang kan.

So far keempat-empat ni memang mujarab. Kadang-kadang tu bukan nak mencapub pun tapi bila ada da follow mak jem ok ja. Banyak yang follow mak jem punya ig terdiri dari geng-geng #urbangraden #naturalmakeup #homecook #homegrown . Ni untuk personal mak jem la. Kalau yang 2 lagi ig bisnes makjem tu lain la.

Jom follow mak jem korang!

posted from Bloggeroid

13 comments:

  1. ehehe amboi orang2 hipster ye kak.. ehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hipster la kununnya kannn
      Tapi somi i tak hipster

      Delete
  2. dah polow mak jem.. nanti mak jem polow laa mek jem @murni.alysa yer.. #polow4polowgitu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baik mak jem aku pollo semua kwan2 mak jem

      Delete
  3. Replies
    1. Tips tak sengaja nama ni arz..
      Selalu utk bisnes duk wat ig review brbayar pun kdg2 tak la berkesan...
      Tp tips hat no 3 tu mmg agk berkesan..lg2 kalau komen kt page retis..cuma jgn duk spam ja lah

      Delete
  4. selalu buat yg no 3 tu komen ig artis ramai follow ig ekin yg menjual barang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann..berkesan kan..nama ig utk bisnes pun mainkan peranan jugak kan

      Delete
    2. Kann..berkesan kan..nama ig utk bisnes pun mainkan peranan jugak kan

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png