Agoda


Saturday, October 31, 2015

Thank you nuffnang


Dapat dari nuffnang tu memang Alhamdulillah la kan.
Tapi yang aku suka tu sebab dapat untuk kempen MOH breastfeeding campaign.

Al maklumlah ada orang kata kami ni obsess sangat dengan bf ni. Pffftttt.

Ok lah. Tu ja lah nak cerita sebenarnya.
Ni otw kat dalam ferry ke langkawi ni.
Short getaway jap.

Nanti hakak story mory ok?

posted from Bloggeroid

Heppy birthday

To my one n only blood sister



Angah..
Heppy birthday to u




Dah belanja brownies kira ok la tu kan?
Walaupun awal kennn

Semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki oleh Allah. Dan semoga terus istiqamah dalam menolong dan merawat ummah.

posted from Bloggeroid

Self reminder

Dear Alia,




Keep calm and dont tarzan- tarzan anymore.

posted from Bloggeroid

Friday, October 30, 2015

The Place Cyberjaya Review

Hai korang

Wat apa weekend ni?
Tak p chillex dengan kawan-kawan or family ka?

Hari tu aku ada upload kt fb gambar-gambar masa stay kt The Place Cyberjaya. Ramai gila yang cakap cool kan. Actually memang gila cool kot.
Selalu duk tengok kat dalam channel 728 ja kan rumah-rumah cenggitu. Ni haa depan mata ja.



Amcam? Cool tak?

Actually this studio apartment / condo ni belongs to my friend merangkap my make up guru Yana n her husband En Amir. Betul-betul located dekat sebelah Lim Kok Wing Universiti.

Kebetulan kami memang nak kena p amik angah yang baru balik bertugas kt Tanah Haram. Nak stay kt rumah abg kat Seputeh, ayaq pulak ada catuan ka apa ntah. So last minit la confirm dengan Amir ni cakap nak stay. Nasib date yang kami nak ni takdak orang lagi. Siap offer masuk awal lagi sebab takdak orang date sebelum kitaorang stay tu. Tapi as usual bila bawak kenit ni ada ja lah delay dia.

So jom cuci mata ya.






Tangga nk ke atas since studio ni duplex style.






Kat atas ada 2 katil single. Sebenarnya dijarakkan tapi sebab kami bertiga malam first tu. Kami rapatkan katil tu.



Ada ni jugak kt atas tu. Memang konsep minimalis la kiranya.



Dari atas boleh nampak si kenit ni tengah lepak.



Ni pulak kat bahagian kitchen dia.



Ada counter top for 2 untuk makan-makan.



Peti ais ada. Microwave ada.



Induction cooker pun ado.



Ni pulak kat tepi meja tu. Kami simpan barang-barang kami kat sini.



Si kenit bukan main lagi ajak mandi.


Ok ni the best part ok!




Swimming pool!
Sadly tak sempat pun nak bawak Adriana mandi pool sebab everyone macam penat gila n decide to stay at the room. Ni pun sebab aku p amik brownies kat Loone kat bawah. Sempat mengulaq p usha line kat sni.



Cantik tak?



Kat area pool.

Overall :
aku rasa tempat ni sangat cool ok. Owner pun bail hati. Siap sediakan jajan bagai. Air kotak bagai la. P hotel pun xdapat kan dengan harga macam gini. Memang puas hati sangat-sangat kot.

Rating: 4.5 / 5

Price : RM129++

To book boleh usha sini ok.

posted from Bloggeroid

#bloggerutara FAM TRIP, FUN RIDE with PENANG HOP On HOP Off | TEASER

Ecewahhhh

Ni teaser skit tau untuk korang tengok.

Geng #bloggerutara dah berkolabrasi dengan geng HOHO Penang yawww


Wewit.

Untuk pengetahuan korang sekarang ni Hop On Hop Off Penang ada wat promotion untuk beach route dengan city route dengan harga RM5 sahaja untuk pemegang Mykad.

Bagi yang berminat boleh check dekat SINI ya.

posted from Bloggeroid

Food review: Border's Tea Seberang Jaya

Hai korang.

Kejap ja dah hari Jumaat kan. Kalau orang yang kerja tu mesti menjerit TGIF kan???mcm tu la aku dulu. Start ja hari isnin bila la nak hari jumaat bila la nak hari jumaat bahahaha.clichè sangat kan

Hari ni kebetulan ada customer mintak COD Vitalea n Vitamin E Shaklee kat Seberang Jaya. Zass pantas ke shaklee and then terus la singgah Border's Tea ni. Tak pernah try pun any border's tea ni. Selalu duk minum bukan kt border dah. Memang kat dalam Siam terus dah. Sana punya stail memang stock potong kaki terus punya. Minum banyak naik menugai rasa dia. Paham dak menugai tu padia? Bahahah. Menugai tu muak nak muntah derr.



Order milk tea ja pun. Ok la besaq gedabai macam ni RM4.50 kan. Lagi aku puas hati dari minum kat mamak tu. Ehhh



Kedai dia kecik ja. Tapi ok la just nice kan.



Few selection of desserts and jajan macam bahulu n popia.



Drinks selection. Okla rasa milk tea pun not bad. Next time nak rasa milk green tea pulak.



Budak kenit ni pulak sebuk la nak main dengan cat kat bawah tu. Larang pun bukan nak heran. Turun arwah tok wan dia la ni suka cat. Skit-skit cat.



Overall aku puas hati la dengan air ni. Banyak kali aku dengan adriana sedut pun tak abih-abih lagi. Kalau kedai mamaks tu kena order 2 gelas siap-siap asing aku ngan kenit ni. Kalau tak memang tak ckup. Dasar kan.


Next time memang akan p repeat lagi.

Korang pulak suka minum apa kat Border's Tea ni?

posted from Bloggeroid

Monday, October 26, 2015

Kadar bayaran baru untuk pasport antara bangsa Malaysia


Berita baik untuk kita semua. Kadar baru untuk passport antarabangsa sekarang dikurangkan sebanyak RM100 untuk tempoh 5 tahun. So untuk tempoh 5 tahun cuma bayar RM200 sahaja untuk umur2 ai ni.

Untuk tempoh masa 2 tahun yang dulu dikenakan bayaran sebanyak RM100 telah dimansuhkan.

Elok sangatlah passport kami husband n wife da nak mati december nanti. So boleh la renew sebelum ke Krabi nanti.

posted from Bloggeroid

Post Partum Blues

Terkejut bila tengok kt timeline fb khabarnya ada ibu berpantang terjun dari tingkat 26 sebab stress tak dapat susu kan anak dia yang berusia 10 hari.

Allahu. Sedihnya aku.
Tak cukup dengan tu ada pulak yang jadikan isu breastfeeding ni kononnya la penyebab. Kononnya ibu-ibu yang taksub bf ni la yang jadi penyebab. Ewah-ewah. Sedap-sedap mulut kau ja kan. Pastu pakat-pakat share kononnya ibu2 bf ni penyebab. Adoiyai. Bengap ke apa ni?

Maaf cakap. Selalunya mak-mak yang tengah berpantang ni bukannya stress dengan mak-mak lain yang boleh bf, stress selalu sebab orang asyik cakap topup la fm. Tak payah la mnyusu nanti sebab nanti nak p reja payah la apa ( tak pernah dengaq ka perkataan breastpump bhai???duduk zaman mana ni bhai???)
Tolonglah. Perkataan-perkataan macam ni la lagi mengundang stress kat ibu-ibu yang tengah berpantang. Banyak la lagi perkataan lain yang langsung tak membina. Bukan nak encourage tapi down kan.

Perlu kita tau yang perempuan dalam pantang ni sangat-sangat fragile. Si suami dan kaum keluarga, support lah keputusan si isteri. Beri sokongan moral kepada mereka. Aku sendiri pun pernah berdepan dengan post partum blues, tetiba nangis bila en suami balik penang. Pastu tetiba nangis rindu sebab kat en suami. Pastu abih pantang nak balik penang pun nangis lagi sebab sedih nak tinggalkan mama yang bersusah payah jaga kami 2 beranak masa dalam pantang. Serius weh bukan saja-saja nak p menangis ok! Satgi kol suami nangis-nangis sebab ntah hapa-hapa. Adoyai. Nasib si suami akan selalu cool kan aku.

Aku takleh bayang kalau suami aku jenis wat derk ja dengan aku. Mau jenuh gak la aku.

Si suami di luar sana, post partum depression is real ok! Jangan pandang sebelah mata. Aku ada sorang vendor ni dia cerita wife dia memang kena post partum depression and sampai lani duk depression tak hilang-hilang. Anak dia dah masuk 5 years rasanya and disahkan mild autisme. Bayangkan baik nya dia ni, every month akan p bawak wife dia check up. Anak dia, dia yang uruskan. Dia cakap my wife n kid are all i have, alia. Sebab aku pernah tanya dia tak plan for second child ka. Dia kata i nak tapi my wife dia kena post partum depression masa bersalin dulu. So i memang xkkan paksa dia untuk mengandung and beranak lagi. Wah rasa nak menangis aku dengar. Lepas tu dia cerita pulak anak dia mild autisme. Lagi la aku jadi sebak. Tabah gila dia kot. Aku ingat kan diorang memang nak anak sorang ja sebab biasa kan chinese memang anak sorang dua ja kan. Rupa-rupanya ada cerita disebalik tu tau dak.

Aku ni memang ada tabiat suka p duk belajaq dengan vendor perongkah equipment-equipment aku dulu tu masa duk reja. Kadang-kadang sambil duk testing nak calibrate ka apa memang akan keluar la cerita macam-macam. And cara dia cerita tu, dia agak regret bila keadaan wife dia sekarang. Mungkin he put the blame on himself. Tapi aku cakap aku memang kagum dengan dia sebab dia seorang yang kuat.

So guys ingat, berikan support yang tak berbelah bahagi kepada wife korang. Emosi kitaorang memang tak stabil time tu. This is not a breastfeeding issue!! The post partum blues/ depression is real.

And kepada ibu-ibu yang tengah preggy tu, persiapkan diri anda. Banyakkan pembacaan. Join support group and cari kawan-kawan yang berjaya dalam penyusuan. Sebab aku tak rasa ibu-ibu yang menyusu ni akan bagi korang down. We will support each other.




Picture from Mr Google.


Ibu mana tak sayang anak wei. Baik kau feed bm ke fm ka. Tetap lah kita sayang anak.

Para ibu-ibu sekalian let dig more n more knowledge about breastfeeding. And para bapak-bapak sila lah support bini anda tak berbelah bahagi. Jangan la tetiba cakap bini mengada-gada ka hapa pulak!

posted from Bloggeroid

Sunday, October 25, 2015

Tshirt kami #bloggerutara


Ewahhhh cantik dak baju kami???

Heee.
Tu ja lah tayang. Bahahaha

Nanti kita cerita lagi naaaa.

posted from Bloggeroid

Friday, October 23, 2015

Bajet 2016

Berikut intipati pembentangan bajet 2016 yang dipetik dari MALAYSIAKINI




Antara intipati bajet 2016
23 Okt 2015, petang 4:54
Dikemaskini 23 Okt 2015, petang 6:15


Berikut ialah antara intipati Bajet 2016 yang dibentangkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak, yang juga menteri kewangan, di Dewan Rakyat hari ini.

Bajet 2016 bertemakan "Mensejahtera Kehidupan Rakyat".

Bajet 2016 menggariskan lima tunjang utama iaitu memperteguh ketahanan ekonomi negara, meningkatkan produktiviti, inovasi dan teknologi hijau, mempersiaga modal insan, memperkasa agenda bumiputera dan meringankan kos sara hidup rakyat.

* Bajet 2016 memperuntukkan RM267.2 bilion, berbanding RM260.7 bilion peruntukan dipinda 2015.

* RM215.2 bilion bagi perbelanjaan mengurus, RM52 bilion untuk perbelanjaan pembangunan

* RM70.5 bilion untuk emolumen, RM36.3 bilion untuk perkhidmatan dan bekalan

* Di bawah peruntukan pembangunan, sektor ekonomi menerima agihan RM30.1 bilion

* Peruntukan untuk sektor sosial merangkumi pendidikan dan latihan, kesihatan, perumahan dan kesejahteraan masyarakat RM13.1 bilion

* Peruntukan sektor keselamatan RM5.2 bilion

* Kutipan hasil kerajaan Persekutuan untuk 2016, diunjurkan RM225.7 bilion, meningkat RM3.2 bilion berbanding 2015.

* Defisit fiskal kerajaan dijangka menguncup kepada 3.1 peratus pada 2016.

* Sasaran sumbangan pelaburan domestik kepada KDNK pada 26.7 peratus bagi tahun 2016

* Pembangunan Malaysian Vision Valley dengan unjuran pelaburan permulaan RM5 bilion

* Pembangunan Cyber City Centre di Cyberjaya dengan nilai pembangunan RM11 bilion

* Pembangunan Bandar Lapangan Terbang atau Aeropolis KLIA dengan pelaburan RM7 bilion

* Pelaburan RM6.7 bilion oleh Khazanah Nasional dalam sembilan projek domestik berimpak tinggi

* Projek RAPID Complex Pengerang, Johor dengan pelaburan dianggarkan RM18 bilion

* Projek Rubber City di Kedah dengan peruntukan RM320 juta, Taman Perindustrian Samalaju, Sarawak (RM142 juta) dan Jeti Minyak Kelapa Sawit di

Sandakan, Sabah (RM20 juta)

* Elaun Pelaburan Semula Khas dalam sektor pengilangan dan pertanian terpilih bagi syarikat sedia ada

* Pengecualian duti setem 20 peratus ke atas surat cara pembiayaan patuh syariah untuk pembelian rumah

* Skim Dana Pembiayaan PKS Patuh Syariah sehingga 31 Dis 2017

* Peruntukan RM107 juta untuk melaksanakan Pelan Induk PKS

* Peruntukan RM60 juta untuk Skim Anjakan Usahawan serta Skim Peningkatan Kapasiti dan Keupayaan PKS

* Peruntukan RM200 juta untuk menubuhkan dana pinjaman SME Technology Transformation Fund di bawah SME Bank

* Membina dan menambah baik pengangkutan rel dan lebuh raya

* RM900 juta untuk projek penyuraian trafik Jalan Tun Razak

* Kajian pembinaan lebuh raya pesisiran pantai Masjid Tanah-Klebang-Jambatan Syed Abdul Aziz di Melaka

* RM42 juta untuk membina Lapangan Terbang Mukah, Sarawak, menaik taraf lapangan terbang di Kuantan dan Kota Baharu

* Kajian pembesaran landasan Lapangan Terbang di Batu Berendam, Melaka

* Projek sambungan LRT Ampang-Putra Heights siap Mac 2016, Kelana Jaya-Putra Heights siap pertengahan 2016

* Projek MRT Sungai Buloh-Semantan dapat digunakan pada Disember 2016, Semantan-Kajang pada pertengahan 2017

* Projek MRT II Sungai Buloh-Serdang-Putrajaya bermula suku kedua 2016, siap 2022

* Projek LRT3 Bandar Utama, Damansara-Johan Setia, Klang mula dibina pada 2016, siap 2020

* Kerajaan teruskan rundingan High Speed Rail dengan Singapura

* Bus Rapid Transit KL-Klang, Kota Kinabalu akan dilaksanakan

* SKMM sediakan RM1.2 bilion untuk projek jalur lebar luar bandar, National Fiber Backbone Infrastructure, jalur lebar kelajuan tinggi dan sistem kabel dasar laut

* RM250 juta untuk projek pendigitalan penyiaran nasional bagi tingkatkan kualiti audio visual dan beri nilai tambah kandungan tv

* RM1.4 bilion untuk membina dan menaik taraf jalan luar bandar

* RM878 juta untuk projek Bekalan Elektrik Luar Bandar kepada 10,000 rumah

* RM568 juta untuk Projek Bekalan Air Luar Bandar kepada 3,000 rumah

* Kerajaan sasar 30.5 juta pelancong pada 2016, menyumbang RM103 bilion kepada ekonomi negara

* Permohonan visa secara dalam talian untuk China, India, Myanmar, Nepal, Sri Lanka, Amerika Syarikat dan Kanada

* RM450 juta untuk pelbagai program pertanian berimpak tinggi

* RM190 juta kepada FAMA untuk Program Penurunan Harga untuk tambah 50 Pasar Tani dan wujudkan 150 Agrobazaar Rakyat 1Malaysia

* Penjenamaan semula MARDI, Jabatan Veterinar, Jabatan Pertanian dan Jabatan Perikanan

* RM235 juta untuk Program Promosi 1Malaysia, Dana Eksport Perkhidmatan dan Dana Promosi Eksport di bawah Matrade

* RM877 juta untuk pelbagai usaha teknologi hijau seperti bekalan air bersih

* RM515 juta untuk meningkatkan mutu bekalan elektrik di Sabah

* RM41.3 bilion untuk Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia bagi 2016

* Pembinaan 30 sekolah rendah, 27 sekolah menengah, empat MRSM dan lima SBP

* RM135 juta untuk Program Memartabatkan Bahasa Malaysia dan Memperkukuh Bahasa Inggeris

* Had maksimum amaun pelepasan cukai ke atas yuran pengajian dinaikkan RM7,000 daripada RM5,000 setahun

- Bernama


Notakaki: katanya bajet kali ni mensejahterakan rakyat. Tapi xnampak lagi kat mana la kan. Alangkah indahnya tol, gst dan semua yang mengarut yang lain dimansuhkan. Baru la betul mensejahterakan rakyat.

posted from Bloggeroid

Wednesday, October 21, 2015

Natural air purifier / humidifier

Teruknya jerebu lately ni kan.
Stress rasa. Sliding door kt balcony takleh bukak, tingkap kat kitchen pun takleh nak bukak. Aiyoo stress nya. Oxygen tu rasa macam limited ja kan.



Tengoklah kat luaq tu, hiway juru tu nampak macam Sleepy Hollow sangat aih. Selalu nampak la jugak fly over atas tu. Ni apa pun tak nampak. Macam mana la kat Indo sana kan!

Sebab terul sangat rasa dalam rumah ni. Rasa macam suffocated sangat-sangat. Adusss. Terus la gugel natural air purifer and humidifier ni.

Fuhhh rupa-rupanya banyak jugak menda-menda asas kat dalam rumah ni boleh wat sebagai air purifier.

Baking soda.

Ya untuk baking soda ni aku letak dalam air and letak dalam air purifier /humidifier yang aku beli kat cosway tu. Memang dah tak letak la aromatheraphy ka apa ka dalam tu. Nanti pening bila bau bercampoq bila masak nanti. Dah la tak boleh bukak tingkap kan.


Ni la air purifier /humidifier yang beli kat cosway tu. Dalam rm50 tak silap. Beli masa tu tak kena gst lagi. Lani xtau la harga dia berapa kan.

Pokok hiasan


Pokok hiasan ni pun boleh mebekalkan more and more O2 dalam rumah kita.



Sama la jugak dengan pokok lidah mak mertua ni.

Arang.




Yes arang memang terkenal sebagai air purifier. Memang aku selalu simpan dalam peti ais utk serap bau. So boleh la letak kat dalam rumah ya kawan-kawan.



Ermmmm lagi satu. Jangan lupa rajin-rajin cuci filter air purifier korang tu.



Tengok air purifier aku yang ni. Brand Toshiba kami beli dulu masa Adriana baby lagi ni. Rasa macam baru 2 weeks yang lepas aku baru cuci. So boleh bayangkan tak macam mana kualiti udara kita sekarang kan.

Apapun, take care korang.

Minum air banyak-banyak. Banyakkan makan buah , makanan sunnah dan juga supplements korang. Musim jerebu ni kan macam-macam penyakit boleh hinggap kat kita kalau badan kita lemah. Nak-nak pulak sekarang typhoid outbreak ni. Haish macam-macam kan.

posted from Bloggeroid

Tuesday, October 20, 2015

Wordless Wednesday


Best ker Hop On Hop Off Penang ni?
Kalau nak tau best ke tak tunggu kami #bloggerutara review nanti naaa....



posted from Bloggeroid

Monday, October 19, 2015

Update dari urban garden

Haiiiii

Dah lama tak update apa jadi kat kebun balcony sekangkang kera aku tu kan.

Jom layan mata dulu naaaa



Bunga peria kata sekarang tengah galak berbunga. Fuhhhh tak sabaq nak makan hasil dia.




Sama jugak dengan tomato aku. Galak jugak tu. Sukanya dalam hati ni




Bunga rose aku. Sayang gila kot.




Strawberry pun da berbunga. Harap dapatla makan buah dia dan biakkan dia ke pasu lain pulak.



Ni pun baru la nak galak berdaun bila da letal baja roti bagai. Kalau dak, nan hado haaa.

Ni la terapi aku. Seronok bila tengok hasil dia. Orang yang ni ja yang tau perasaan bila guna hasil yg kita tanam sendiri untuk masak n makan.

Bukan sahut seruan kerajaan pun. Tapi sebab langkah berjimat cermat. Busuk-busuk pun menda-menda alah ni makan jugak RM3 -4 kalau kena beli kan.

Bagi yang nak start , aku suggest start dengan yang simple simple macam daun bawang ka apa ka. Bila tengok hasil baru la korang akan excited semacam. X caya sudah! Hihu.

posted from Bloggeroid

Saturday, October 17, 2015

Salak Denai Chalet

Sebenarnya dah lama nk cerita pasal chalet ni. Tapi asyik peram ja. Ntah hapa-hapa punya baloq kan. Ni cerita masa sambut anniversary tau. Bulan 5 nun haaa. Lama dah sebab tu kata entry peram.

Tapi takpa moh kita cita pasal chalet ni.

Salak Denai Chalet ni terletak dekat kaki Gunung Jerai nun dekat Yan sana.

Memang sesuai sangat-sangat sapa yang suka kedamaian n nak relax dari hiruk pikuk kota. Wah ayat. Macam nak submit karangan paper BM SPM pulak kan.



Apa yang best kat chalet ni, setiap chalet ada pool dia tersendiri. So hampa tak payah risau bab tersentuh dengan bukan muhrim ka apa ka la.


Ni yang untuk chalet kecik macam kami duduk tu.
Ada jugak chalet yang ada bilik-bilik dalam tu tapi kami sebab p 3 orang ja kan. So kami amik yang kecik ja lah.


Muka tak sabaq nak terjun kolam tu. Apa yang pasal kolam ni. Air dia dari air terjun Gunung Jerai nun. So air sentiasa mengalir.



Amik mood dulu haaa



Gila sejuk wei. Memang serius sejuk kot. Tapi best la kan. Siap ada gelungsur lagi. Si kenit pun bukan maim suka lagi gelungsur ngan papa dia.



Siap nak suruh papa repeat naik gelungsur tu banyak kali lagi ha.



Siap ada tempat untuk masak lagi. Kalau nak masak kena bawak rice cooker sendiri la ya. Yang tu semua tak disediakan. Aku memang masak siap-siap sebelum mai sini. Banyak pulak tu masak. Lepas mandi tu hampir lincin wei. Malam tu lapaq perabih apa yang ada and masak megi ja lah.

Please note jugak yang tempat ni memang agak ke dalam. So sediakan makanan banyak-banyak la ya. Kami sebab p time weekdays kan malam tu rasa sunyi la hai. Kul 9 da gelap dengan bunyi cengkerik bagai. Tak pernah-pernah tdoq kat penang ni bunyi cengkerik bagai rasa macam fuyooo wei. Tapi serious la sunyi kan. Kalau p ramai-ramai ok kot. Dengan wat BBQ apa ka. Ni sebab kami 3 ketoi ja. Hang tengok aku aku tengok hang. Wakakak.



Map nak ke Salak Denai Chalet.

Contact number Salak Denai Chalet : 0125376151

Check in : aku dah lupa dah kul berapa tapi check out kul 11 ya. Sebab kami pun sampai lambat hari tu.

Lagi 1 kalau hampa nak check out sblum kul 8 malam dia akan charge hampa RM80 instead of RM100..duit depa akan bagi masa keluaq tu. Macam yang kami p tu time weekdays kan so rate untuk weekend lain na. Tapi harap maklum weekend dia selalu full wei.

Yang lain-lain tu bawak la ubat nyamuk letrik tu siap-siap. Kami pakai hat tu ja. Memang bawak siap-siap dah.

Pagi tu nak balik memang tak mandi dah la kat pool tu sebab mandi kat dalam toilet dia pun sejuk gedi wei. Lagi nak terjun kolam. Tapi kenit tu keep on ajak mandi kolam. Tak koser mak pak kau ni nak oiii.

Tu ja lah nak cerita pasal entry peram aku ni. Sapa nak p retreat hampa punya diri. Tempat ni memang baguih la. Sunyi sepi siap bunyi cengkerik lagi haaa.

Oklah tu ja lah nak cerita.

Okey babai

posted from Bloggeroid

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png