Agoda


Thursday, September 3, 2015

Persediaan menghadapi jerebu

hai korang...

tempat korang jerebu teruk tak? kan aku ada bgtau kami anak beranak batu, selsema, demam semua pakej lengkap. dah dekat2 seminggu da berlarutan. aku la yang obviously kong kang kong kang batuk oi...sadis betul.

dah la dengan jerebu sekarang ni. husband aku cakap dia p keja, nak masuk pulau memang tak nampak langsung seberang sana. penang bridge pun samar-samar ja.

tudiennn teruknya index udara kat penang kan...

macam Pirates of The Caribean ja kan
pictures credit to Google masa Jerebu 2013 kat Penang.

so korang....

apa preparation korang masa jerebu ni?

1) Jangan lupa pakai MASK...ni memang aku wajibkan untuk shuben aku..lagi2 dia merempit kan hari-hari. kesian dia. tapi tu la sayang punya pasal.
2) Minum air masak banyak-banyak untuk elakkan dehydration.
3) Makan buaha-buahan yang kaya dengan Vitamin C untuk pertahanan sistem imunisasi kita.
4) Kalau malas jugak makan buah-buahan telan jer supplement. (sapa nak order Shaklee, boleh roger aku okeh...harga special pnya utk pembaca blog ni)

okey..tu ja nak share ngan korang pasal tip-tip nak menghadapi jerebu ni....

KEEP CALM & CHILL YO

6 comments:

  1. awal mggu ritu mmg teruk jerebu
    skrg dah makin ok

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah kan..sbb ada hujan jugak...tu yg boleh wash off skit jerebu tu...tp mmg terasa sgt udara tu kotoq...asyik nak batuk ja

      Delete
  2. Assalam alia,
    kaaaaaaannn
    dah seminggu
    redha jer la :)

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah harini ok dah sikit sebab semalam hujan lebat jg

    ReplyDelete
  4. hr tu smpai x nmpk seberang sana dh...truk gila

    ReplyDelete
  5. Masa start jerebu, rasa kelam dunia.. nak bernafas pun rasa tersekat je...

    Bila seronok berat badan turun.
    AMBIL CAKNA JIKA NAK KURUS

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png