Agoda


Wednesday, September 2, 2015

Kedai dobi layan diri di Perda

Ok.
Kali ni nak cerita pasal kedai dobi layan diri atau erti kata lain self service dobi kan.

Disebabkan dari hari balik dari KL haku demam. Maka aku sempat basuh baju sekali ja. Tu pun aku basuh ja, part nak menyidai aku da surrender sebab takleh nak dongak kepala aku bagai so aku pass kat laki aku ja. Memang selalu part-part sidai menyidai ni pass baton kat dia. Muahaha. Untung dapat laki tinggi ni. Muahahehehe.

So hari a lepas, memandangkan petang tu da rasa macam ok skit dah. Maka aku pun gigih la basuh 2 kali full load dan ajak laki aku standby siap-siap jom kita p dry ja kat kedai dobi self service. Bayangkan 2 full load tu kalau nk tunggu kering ntah bila pastu dengan baju yang duk pakai lagi. Masing-masing dalam rumah ni pakai baju pun xnak kalah. Maka jom search kat mana ada kedai dobi self service ni. Check-check ada nu haa kat perda ja. Alhamdulillah

Nama kedai dobi tu BUBBLE LAB

Terletak di 9, Lorong Perda Utama 4, 14000 Bukit Mertajam, Pulau Pinang, Malaysia

Senang ja nak cari, sapa suka Emas tu mesti selalu p Kedai Emas Anwar kan. Haaaa kat area situ la dia. Yang kedai emas belah kat kedai pasaraya ekonomi tu. Bertentang ja.

Jom usha skit.




Perghhhh aku kalau student uitm ka memang tahan ja baju bergunung seminggu baru mai basuh time off peak hours.




Washer 14kg and 23kg ada kalau tak silap aku.



Mak jem ni kan memang nak sibuk ja keja dia.



Suka hati dia ja kan.




Siap ada tv and free wifi lagi. So tak la boring sangat kan nak tunggu. Macam kitaorang nk dry ja. Ada la 30 minit gak nak tunggu. Nasib ada cita and wifi. Best la sikit.



Siap ada tempat tukar duit lagi. Tak payah nak pening-pening dah.




Tu baju kitaorang la tu tengah dry. Total bayar cuma RM5 ja. Okla kan terus kering dan wangi. Bestnya kalau rumah ni ada dryer. Mesti wangi dia macam baru lepas hantar dobi.

Tengah misi mengecek laki ku beli dryer ni. Berbaloi atau tak?

posted from Bloggeroid

5 comments:

  1. Assalam alia,
    he3
    soka nooooo uols dobi kedai :)
    siap lipat ada tak????he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Duk cari gak klau ada mesin lipat siap...buh2 kluaq elok ja lipat...
      Hahahahah....

      Delete
  2. akak tak pernah ke dobi layan dr..dobi sendr jerrr kat rumah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni sbb xdaya dah nk tunggu dia kering sdri...so mau takmau p la dry dia guna dryer ja

      Delete
  3. siap ada meja tu ok la kan...boleh mkn2 smbil tggu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png