Agoda


Tuesday, September 1, 2015

DIY project

Hai korang.

Kali ni nak kongsi DIY project alu sendiri kat rumah ni sambil dibantu oleh partner in crime aku encik suami tercinta.



Ni color asal dia da fade. Ni pun mama yang bagi. Cermin ni da hadap 2 kali banjir dah masa kt Jitra. Masa first dapat kerja kat Penang and masuk umah sewa lama, mama bagi cermin ni untuk aku. So kita make over skit. Kasik spray skit bagi lawa skit.




Ni pulak kitchen cabinet aku, dah lama gak ni guna. Dari ujung tahun 2010 masa start keja kt Ibiden lagi aku pakai cabinet ni untuk letak dapoq gas aku. Rasa macam da bosan pulak kaler tu. Cat la kaler putih pulak. Maktok kata lawa! Tak semestinya kena tukar cabinet baru lawa kan. Janji kena kreatip sikit la kekdahnya.




Ni pulak rack hyllis kat ruang tamu. Color asal dia nampak macam boring skit, too industrial pnya color. So kita spray kaler gold bagi nampak mewah skit. Seriously i love the outcome! Terus nampak mewah kan


Heee.....
So korang suka tak DIY barang-barang kat rumah korang? Bagi aku, kadang-kadang barang-barang lama ni ada sentimental value dia. Cuma kita la kena pandai skit untuk jadikan dia lebih menarik. Betul tak?

posted from Bloggeroid

13 comments:

  1. betul.,,tak perlu tukar baru, cat pun dah Nampak macam baru dan cantek kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tukar baru...semua pkai duit...mana dpt jimat zaman meleset ni kita jimat ja dlu

      Delete
  2. tak perlu berbelanja besar asalkan kreatif dan rajin. :)

    ReplyDelete
  3. cantik...nk tgk gambar penuh boleh? huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak..gmbar penuh?nnt alia tgkp lain ya kak

      Delete
  4. cantik...nk tgk gambar penuh boleh? huhu

    ReplyDelete
  5. Assalam alia,
    hat kabinet dapor tu santek kaler putih :)

    ReplyDelete
  6. tak pandai nak DIY2 ni..untungla pandai DIY

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png