Agoda


Wednesday, July 22, 2015

Homeschooling activities......

Umur berapa korang start homeschool anak korang?
Setakat sekarang ni...aktiviti homeschool Adriana berkisar dengan kehadiran pen dan drawing paper.....
Itu la aktiviti dia.....
Bila aku ajak2 dia lukis....nanti macam2 dia sruh aku lukiskan....

"Mama lukis cat"
"Papa....mama"
When she asked me to draw her papa....
So i draw a guy with exactly like Fido Dido hair...still remember Fido Dido?or u don't?hahaha....
80s baby sure know who d heck is Fido Dido.....

Macam2 la nanti aku lukis...n i later i asked her again what is this...and what is that.....

"Oh....cat....fish mama"

Ok well....
Walaupun lukisan aku buruk but still nampak the cat is cat and the fish is fish ok la kan.....
Tapi ada satu time dia suruh aku lukis dog...tapi aku tak reti...hahaha...
Macam mana yek nak lukis dog ni?
Tunggu mama blajar dulu ya Adriana....

So far...memang dia suka kalau bagi pen n buku kat dia...abih la dia conteng...tapi ok la kan....



Ni masa hari raya hari tu....
Berebut2 la dia dengan kakak Adni dia pen n buku....
Aduhhh maktok....later semua kena prepare triple triple...xdak makna budak2 ni nak share nya...mana mahu nyaaa



Ok lah...ni la lukisan mama dia....
Tapi nanti zasssss....Adriana wat abstract atas lukisan mama TT



Ni pun consider aktiviti homeschooling jugak ni...mama dia sebuk nk test make up...dia pun nak gak...last2 mama wat meow kat dia....

Hihi....

Ermmmm

Lagi satu nak tanya......
Umur berapa ya aku patut ajar dia menulis ABC?is it too early for her at her 2 years 3 months?
Aku taknak la push dia sangat...sebab aku rasa..aku dulu pun umor 5 tahu baru start kenal ABC n 123 kan....

Tapi ntah la...
Sekarang ni semua org macam too pushy to their kids....aku taknak la jadi mcm tu kan.....

Hermmm....

Oklah.....

Got to go

posted from Bloggeroid

5 comments:

  1. Sha x pasti la pulak.. tp biasanya kalau dia ada kakak, secara semulajadi dia akan minat nak belajar
    sebab dia tgk kakak dia.. cam anak sha..
    sha sendiri biarkan dia belajar secara perlahan-lahan..
    kenalkan sahaja tapi belum lagi menulis.. conteng tu iye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu la kan sha...setakat lani biaq ja dia pegang n conteng2 kan...klau xmau bgi conteng pun xleh gak..dari situ la dia nk bljaq mnulis ka mlukis ka apa kan....
      Cuma tu la....takmau la jadi pushy sngat...umoq 3 tahun xmau la kita xpect dia tau tulis abc bgai kan

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. This comment has been removed by the author.

      Delete
  2. Assalam alia,
    kaaaaaaaannn
    kalo dapat pen kat tangaaaannn kaaaaaaaaaa
    pulun nuleh soper terer sangat he3

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png