Agoda


Friday, July 24, 2015

Cloth diapers murah

Hi....

Quick update ni

Bagi yang nak mendapatkan cloth diapers yang murah..yang ekonomi....
Meh jenguk sini ya....
Ni cloth diapers dari Alva Baby ya...
Setiap set mai sekali dengan 1 microfiber insert.



Code 1



Code 2



Code 3



Code 4



Code 5




Code 6




Code 7




Code 8




Code 9




Code 10

Yang berminat boleh directly wassap kami ya 0133363775.

Ataupun boleh jenguk Fb Pages: Mama Arissa Shoppe
Ataupun
Instagram: mamaarisdashoppe

posted from Bloggeroid

Thursday, July 23, 2015

DIY boxes for our lil kids

Pictures courtesy from the internet.

Boleh dipraktikkan untuk DIY untuk anak-anak.

So lets recycle.

Jom tengok gambar-gambar ni


Washing machine pun boleh buat. kagum!



Laptop kau!



Kereta! vrommmm vrommmmm




Dapur alahai alahai comelnya




Kereta lagiiiiii




Dapur lagi. memang pasni leh DIY utk Adriana ni.



Castle.



Cute!



Ni memang terbaik!




Buat rumah barbie Adriana pun bagus ni!




Main pondok-pondok dalam ni. Kotak peti ais muat lani




Comel ja



Ni projek masa sekolah rendah aku ni boleh ajak Adriana wat nanti.



Ni pun sesuai. boleh buat track kereta lagi..menarik kan!


So jom mommies, kita DIY untuk anak kita...recycle ja kotak-kotak kasut ka kotak2 peti ais ka apa ka. At least tak membazir anak pun boleh main kan.

Yang aquarium tu korang pernah buat tak masa zaman sekolah rendah dulu?aku memang suka gila buat aquarium tu dulu.

Ok lah.
Nanti kita cari lagi bahan-bahan untuk DIY!

posted from Bloggeroid

Wednesday, July 22, 2015

Product review: Brush from Breena Beauty

Salam.....
Its been so long da beli this brush...
Nak review...nak review.....
Tapi asyik busy memanjang...
Yeah rite....
Busy la sangat kan.....



Beli ni time promotion...
Suka sangat bila dapat parcel taraaaaaa......
Bukak2 cantik ja packaging dia...
Nicely wrap....
Rasa macam dihargai sangat-sangat kan...
Hoverrr pulak akak malam2 buta update blog ni....

Oh ya...
Ada kad....
N nicely ada some greeting kat situ by the owner....Sabrina, my fellow beauty blogger frens...tahniah Sab....



Cantik tak???

Best tak brush ni???
Heee of coz tersangat la best....brush dia lembut gila....soft aja....sedap sangat kena kulit...si Adriana suka la kalau aku lalukan brush ni kan muka dia....
Kadang-kadang kita bz nak apply blusher ngan brush ni...nanti dia pun sendeng-sendeng mintak tenyeh2 kat pipi dia....
Hishhh....
N paling penting animal cruelty free ok....tiada binatang yang terlibat dalam pembikinan brush ni...



Tengok...mesti ada brush ni kat mana-mana...nak angkut travel pun best sebab dia tak la panjang sangat macam brush-brush lain...tak muat nak masuk make up case kan....pening nak pikir.....




Muka heppy pkai make up...pastu dapat pulak brush yang best...ermmmmm

To my dear Sab....
Good job dear....

More n more blusher please especially for eyes.....i've been looking for that brushes yang best macam ni tapi tak jumpa-jumpa pun....

posted from Bloggeroid

Homeschooling activities......

Umur berapa korang start homeschool anak korang?
Setakat sekarang ni...aktiviti homeschool Adriana berkisar dengan kehadiran pen dan drawing paper.....
Itu la aktiviti dia.....
Bila aku ajak2 dia lukis....nanti macam2 dia sruh aku lukiskan....

"Mama lukis cat"
"Papa....mama"
When she asked me to draw her papa....
So i draw a guy with exactly like Fido Dido hair...still remember Fido Dido?or u don't?hahaha....
80s baby sure know who d heck is Fido Dido.....

Macam2 la nanti aku lukis...n i later i asked her again what is this...and what is that.....

"Oh....cat....fish mama"

Ok well....
Walaupun lukisan aku buruk but still nampak the cat is cat and the fish is fish ok la kan.....
Tapi ada satu time dia suruh aku lukis dog...tapi aku tak reti...hahaha...
Macam mana yek nak lukis dog ni?
Tunggu mama blajar dulu ya Adriana....

So far...memang dia suka kalau bagi pen n buku kat dia...abih la dia conteng...tapi ok la kan....



Ni masa hari raya hari tu....
Berebut2 la dia dengan kakak Adni dia pen n buku....
Aduhhh maktok....later semua kena prepare triple triple...xdak makna budak2 ni nak share nya...mana mahu nyaaa



Ok lah...ni la lukisan mama dia....
Tapi nanti zasssss....Adriana wat abstract atas lukisan mama TT



Ni pun consider aktiviti homeschooling jugak ni...mama dia sebuk nk test make up...dia pun nak gak...last2 mama wat meow kat dia....

Hihi....

Ermmmm

Lagi satu nak tanya......
Umur berapa ya aku patut ajar dia menulis ABC?is it too early for her at her 2 years 3 months?
Aku taknak la push dia sangat...sebab aku rasa..aku dulu pun umor 5 tahu baru start kenal ABC n 123 kan....

Tapi ntah la...
Sekarang ni semua org macam too pushy to their kids....aku taknak la jadi mcm tu kan.....

Hermmm....

Oklah.....

Got to go

posted from Bloggeroid

Tuesday, July 21, 2015

Eidul Fitri semua!!!

It's ages tak update blog....
Fuhhhh
But first of all....

SELAMAT HARI RAYA SEMUA...
MAAF ZAHIR BATIN YA




So sorry sbb da dkt2 2 weeks+ tak update blog...bz dengan preparation nak raya(kuih, beli baju raya anak..mama n papa sekali....fuhhh)
Then bila raya pulak....
Bz layan sedara mara...senteng lengan...cuci gelas..pinggan etc....
Ok mmg penat...but it worth bila ramai2 gather...heppy sgt dapat jumpa adik beradik kan...
Rasa penat tu hilang bila tengok adik beradik semua heppy makan2...minum2 sambil bersembang......

I love festive season!

Ok lah.....

Ni nak sambung kt dapor....
Nak memasak...my brother nak singgah jap sblum blik kl.....

So ok....
Daaaa



Our family potrait...
Yang xda dlm gmbar usu Adriana...
Sbb ada kt Jeddah..on duty...

posted from Bloggeroid

Monday, July 6, 2015

Contouring vs strobing???

Contouring techniques








Strobing techniques







My look using

Contouring techniques:










Strobing techniques:










And this is the difference between contouring and strobing


Left one contouring while the right one is using strobing technique...
Which do u prefer?
Me personally prefer the strobing one bcoz it is quite easier n less work to do..
Plus i like the finishing dewy look....
While contouring is more like matte finishing.....ermmmm....so i will switch in between this two techniques ikut kerajinan n mood....ok x?

posted from Bloggeroid

Thursday, July 2, 2015

Resipi nasi daging utara

Semalam buat nasi daging utara....
Memang favourite sgt tu...
Bila upload kt fb...ramai pulak tanya resipi kan...
Ok lah...mai ai share resipi ngan hampa naaa



Ni juadah buka posa semalam....
Roti tu pun buat sendiri...nnt aku share resipi ya korg

Bahan-bahan:

Untuk sup
* bahan menumis untuk sup(buah pelaga, bunga lawang, kayu manis)
*bawang besar dan bawang putih(blend)
*daging potong ketul besar skit
*garam
*stok ayam

Untuk nasi:
*minyak+butter/minyak sapi
* beras -2 cawan
*bawang merah dan bawang putih potong2
*bunga lawang, buah pelaga dan kulit kayu manis
*rempah kurma
*sos tomato
*garam
*cukup rasa
*air rebusan daging(2 cawan setengah)

Untuk air asam:
*belacan
*cili
*air asam
*tomato potong dadu
*bawang besar
*garam
* gula

Cara-cara:

Untuk sup:
1. Tumis semua bahan-bahan dan masukkan daging.
2. Tambah air dan rebus dalam sejam(untuk bagi daging empuk)
3. Tutup api dan asingkan daging dan kuah sup.

Untuk nasi:
1. Gunakan minyak+butter, biar panas seketika, then tumis bawang merah, bawang putih, bunga lawang, buah pelaga dan kulit kayu manis.
2. Agak dah naik bau masukkan sos tomato dan rempah kurma..kacau sat.
3. Then masukkan beras lepas tu masukkan air rebusan/sup tadi.
4. Masukkan daging sekali dalam nasi then kacau2 bagi daging tu mesra dalam nasik.
5. Pastikan air rebusan/ sup tadi cukup untuk pastikan beras korang masak.
6. Letakkan garam dan cukup rasa.
7. Tunggu ja nasik masak dalam rice cooker tu..

* oh ya step 1 smpai abih semua aku buat dalam rice cooker saja..

Untuk air asam:
1. Tumbuk cili dan belacan(aku guna stock smbal belacan aku dalam peti ais saja) untuk step ni sama macam nak buat sambal belacan.
2. Lepas tu dalam mangkuk lain, masukkan cili+belacan tadi n then masukkan air asam jawa.
3. Lepas tu tambahkan tomato dan bawang yang da dipotong tadi..
4.gaulkan dan masukkan garam n gula.

Dah siappppp....

Kuah sup yang lebih tadi boleh dihidangkan sekali....

Ok lah....

Selamat mencuba...

Ni nak bersilat kat dapoq sat.....

Ok babai

posted from Bloggeroid

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png