Agoda


Saturday, May 9, 2015

Food review: Fisherman Grill

Disebabkan birthday suamiku yang tercinta jatuh ngam2 hari Sabtu...maka gunakan kesempatan ni untuk keluaq makan n celebrate la kan...

Kami celebrate kami2 ja...no cake...bday boi kata takyah la nak kek2...da tua pun dia...tau pun tua kan...kalau nak tau Fisherman Grill ni located kat Sungai Ara..dulu masa wat part time kt Sumitomo masa cuti sem degree...aku duk Sg Ara..mati2 aku ingat tu kedai cina apa la kan...sekali usha2 kt page Jalan-jalan cari makan di Penang..nampak restoran ni ada orang review...da byk kalo ajak laki aku p...tp dia wat dek ja...bila tengok member2 dia upload gambaq baru le gelenyar nak p makan ke sini...cisss sangat kan....aku cakap taknak caya...piappp kang....

Tapi takpa la...yang penting bday boi heppy ye dak...masalah nya...boi kaaa???hahhaha


Selfie skit ngan shuben kita si bday boi tuuu...ehhh



Tak lupa jugak selfie ngan anak dara kesayangan kami berdua...


Ehhhhh...
Berbalik kepada cita Fisherman Grill ni...kami attack kedai ni lepas maghrib...utk pengetahuan korang...lepas maghrib time2 kul 8.30 mcm tu mmg ramai...masa kami smpai meja tak penuh lagi...sambil tunggu2 adik ipaq aku n family dia smpai...nahhh...meja semua da penuhhhh......

Amir awai2 lagi memang da mark nak makan lobster...so aku ni rasa macam nk men-ayam kan diri....maka aku pun order lah parmesan chicken...RM18.80 ...


Sedap...served dengan pasta...kira berbaloi2 la



Ni pulak yang Amir pnya...dia amik lobster served dengan salmon....actually boleh pilih lobster serve dengan apa...salmon ka beef steak ka..lamb chop ka...so laki haku ni amik with salmon...ok la memang sedap...rasa memang semua perfectooo.....
Bapak mentua aku pulak amik lobster with lamb...aku rasa lamb dia sedap jugak...tapi sebab aku da kenyang sebat parmesan chicken..maka termonyeh-monyeh gak la nak abih kan..
Harga utk lobster set ni RM78

Adik ipaq aku n biras aku...sorang amik sirloin steak..sorg amik chicken milani...tapi aku tak tangkap la gambaq la..sebab malu la kan..nak p tgkp gmbaq kat makanan org...mcm hapa pulak perangai nnt org2 kt situ kata...hahaha...
Oh ya yg my nephew plak makan chicken chop...pun sedap jugak!

Overall memang berpuas hati sangat2....
Cuma kalau tanya aku pasal steak...
No other place can beat TGIF steak.....
Sebab aku punya tekak memang tak leh nk go sangat kalau well done steak...mesti nak medium....ni semua salah laki aku ajaq makan steak medium rare!ohoiii sedappp nyaaa lahh tenesse steak kat TGIF tuuu...padahal dulu aku mmg tak layan beef steak..apa2 semua nak lamb...sekali kau..rsa tenesse steak kt TGIF mmg xleh blah weiii....terus jatuh cinta....ingat lagi masa preggy...kul 9 mlm teringin nak makan tenesse steak kat TGIF..terus shoot ke Queensbay Mall pnya TGIF...berbaloi..nasib suami aku melayan ja...dalam masa tak sampai 15 minit aku clearkan steak tu...licin baiii...
Victoria Station pun kalah 10 tiang aku rasa!

Oklah..da melalut cita sampai ke TGIF da apa semua....

Overall...food kat Fisherman Grill ni sedap...tempat pun ok la...selesa...





Buku menu yang shomellll



Papa mithali adalah papa yg sggup dukung anknya yg tgh tdoq smbil main COC...steady lah papa!


To my shuben....
May Allah bless u n our lil family...may He protect us n guide us to be a better Muslim...Amin....
I love u moì shubèn...Amir Mohammad Firdaus ...

Hope u will love d Chanel Blèu...
Sorry tak mampu lagi nak beli Tag Hèur bagi kat u...i nk beli kt u Hublòt(bukan brand sebenaq..hahaha...)..siot ja kan aku niii


posted from Bloggeroid

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png