Agoda


Thursday, May 21, 2015

Lagi di urban garden ku

Jom jamu mata tengok urban garden kat tingkat 6 ni...
Ada yg kat corridor...ada yg kat balcony































Seronok bila tengok hasil2 cucuk tanam diri sendiri....

posted from Bloggeroid

Thursday, May 14, 2015

Naelofar gitewww

Galak sangat nak ber -naelofar kan...



Baru dapat 2 kaler ni...
Yg biru tu in basic chic chiffon
N jade green tu in glam woman..
Both in chiffon material...



Ni glam women....
Forgive me for my "hantu kak limah" face...yeah ada bekas jerawat di situ...P time...
Cantik kan...
Seriously...memang sa jatuh cinta sangat2 ngan Nealofar ni...
1 sebab material dia...lain la...kalau nak compare dengan Naelofar inspired...
Ko pegang material dia pun ko tau da..no wonder la harga mahal...plus Neelofa punya kot...so of coz la harga pun boleh tahan...tapi stil boleh la nk beli lagi...tapi xleh nk beli selalu...sebab nnt kena lepuk kang pulak dengan laki den haaa...

Oklah..tu ja lah nk ckp...
Okey bye.....

posted from Bloggeroid

Wednesday, May 13, 2015

KOLEKSI BAJU RAYA SYAIFUL BAHARIM




Salam,

Hi korang....da start shopping baju raya ke?ke korang ni pesen2 akak jugak?last minit shopping?
Heee...adik non...tu akak dulu la...akak yg dulu bukan lah yang sekarang...dulu haku ni main hentam ja beli semua last2 minit...tapi sejak ada laki dan anak ni..mula la eh...nak pakai sedondon gitewww....mula lah...eh apa kaler tema kita dis year eh encik shuben ku?kunun...satu family nk sedondon gitewww haaaa...
TAPI...
Korang kalau stock jenis takdak masa dan malas nk bersesak kat Jalan TAR masa weekend lagi-lagi masa bulan Ramdahooonnn nanti kan...elok lah usha-usha Koleksi Baju Raya Syaiful Baharim kat ZALORA ja...senang kan..semua kat hujung jari ja...clicks clicks ja sudaaaa...esok lusa sampai kat depan pintu rumah korang.....heee taknak ker?

Jom kita usha-usha pasal koleksi Syaiful Baharim ni ya korang

Serba sedikit pasal background designer kita ni
Syaiful Baharim adalah seorang pereka fesyen Malaysia yang sangat dikenali. Beliau telah mula menempa nama dalam industry fesyen dan keseluruhan empayar jenamanya dalam pasaran sejak lebih sedekad yang lalu. Dikenali sebagai seorang individu yang sangat berbudi Bahasa, pereka fesyen yang pernah memenangi pelbagai anugerah ini telah menghasilkan pelbagai koleksi fesyen terdiri daripada baju pengantin untuk perkahwinan, evening attires, pakaian Muslimah dan baju batik yang berlandaskan trend fesyen terkini.
Koleksi fesyen Syaiful Baharim menjadi pilihan ramai dan sangat dikenali di seluruh Malaysia dan luar negara seperti London, Sydney, Jakarta, Manila dan Singapura. Koleksinya direkan dengan elemen moden yang lebih sofistikated bersama sedikit sentuhan urban yang lebih menyerlah. Koleksi ready-to-wear Syaiful Baharim dapat membuatkan anda kelihatan lebih glamour dan menyerlahkan sisi feminine si pemakai.
Beliau juga telah bekerjasama dengan ramai artis terkenal seperti Misha Omar, Izara Aisyah dan Anzalna Nasir.


Cantiknya kan....
My faveret yang design paling kanan tu....adoihhh cun nya

Pendek kata...semua designnya lawa-lawa kan?

Koleksi baju raya Syaiful Baharim telah mula menjengah pasaran dan dalam tempoh yang singkat telah menerima sambutan yang cukup hangat dalam kalangan para pencinta fesyen dan pengikut beliau di Malaysia. Koleksi baju raya 2015 ini juga telah mendapat liputan yang cukup meluas dalam media sehingga menjadi viral di media social juga.


So korang-korang yang belum beli lagi..sila lah terjah ZALORA ya...banyak design yang lawa-lawa untuk korang grab....rugi woo kalau tak grab deisgner piece ni....
Apa-apa sila terjah ZALORAtau....rugi kalau tak terjah and shopping kat ZALORA...

KOLEKSI BAJU RAYA SYAIFUL BAHARIM 2015 KINI DI ZALORA

Naelofar Shawl

oh my sejak 2 3 menjak ni...asyik terbayang-bayang ja Shawl Nealofar ni...adoyaiiiii...
tetiba rasa mcm...boleh dak aku ni jadi cun macam Cik Lofa ke dak ke...ehhh..
dulu seriously aku tak suka sangat si Lofa ni...but then bila dia start berhijab ni aku jadi suka pulak...cantik n manis ja dia kan...sebelum ni pun cntik...tp daring...but now sweet2 gitu...

aku pun da tak mnyabaq nak tunggu Nealofar shawl aku sampai haaa....hihi...bunyi cewi gila kan...
jom jamu mata dlu...



kaler ni cun gila...okeh next time kena hunting ni



terlalu comel....bila pkai hijab ni...adakah aku boleh comey mcm lopa bila pkai nealopar shawl pasni?



beauty with brain...
i like her evenmore now....

keep it up lopaaaa....

posted from Bloggeroid

Saturday, May 9, 2015

Best ke Aidijuma ni??

Kata orang...tak kenai maka tak cinta cik oiiiii...
Tu la aku dulu....
Macam ehhh tudung bawai ja pun kotttt...
Nahhhh...
Bila tengok Sha pkai cantik...maka tetiba aku beli...n tetiba lgi terus gatai dan gatai nak beli lagi...
Macam comei ja...
Macam cantek ja...
Bukan aku yg comei dan cantek...
Tapi tudung tu...
Tpi klau da tudung da comey n cantik...
Automatik la si tuan dia akan comey lotey dan cantik gorjes gituuu haaaa....

Actually tudung AJ ni cetusan idea Datin Norjuma yg memang terkenal suka menggayakan tudung bawal...dik kerna kesukaan dia terhadap tudung bawal..maka terlahirlah Aidijuma...yang mana konsep dia menkomersialkan tudung bawal dengan pelbagai gaya dan corak...

And kalau korang nak tau...AJ ni pun ada byk label...white, pink, blue, green, red, gold dan black label...setiap label tu kualiti dia lain2 la sesuai dengan regaa dia la cik oiii...kira label yg top tu black label la...sbb paling mahai...kain pun lembut dan best ja....yg gold tu pulak dua mahai sbb biasanya limited edition sbb Datin bagi free sempena birthday dia la selalunya..tpi aku mmg takdak la gold label ni sbb xpernah bernasib baik pun...
Tapi yang tak tahan tu bila ada yg juai smpai RM250 utk tudung free yg dia dapat wei..at least...simpan la..wat kenangan...dpat free kot...limited edition lagi haaa...

Jom la layan gambaq hakak ni berAJ...
Selalunya aku lipat dua..n pkai mcm shawl...so aku akan lebihkan one side..pastu pin kat bahu...so kat depan tu..tudung aku jadi labuh..senang aku nk cover nyusu Adriana...


Ni antara fav AJ ni


Ni white label...tp comel dia tahap nk pengsan!



Ni pink label



Hat ni black label rainbow old season...



Ni pun white label yg comel



Ni green label....

So korang suka tak AJ?
Bagi aku AJ harga AJ ni kita reasonable la lagi...klau mhal memang xla aku layan....
Tapi da banyak jugak aku letgo sebab jarang pakai...
Korang tau tak...AJ preloved ada value?siap ada yg sanggup tukar dengan cincin emas untuk design2 AJ yg old season wei...
Rugi aku lambat terjebak ngan AJ ni..klau dr dulu terjebak...design2 OS tu aku leh juai..wat modai bisnes...hahaha....
Gilos kan...

Oklah....
Kepada yang baru nk terjebak bgan AJ...harap2 jangan la sampai membaziaq macam haku ni.....

Rasa macam nanti nak wat giveaway tudung AJ pulak kt readers blog hakak niii haaaa

Okla....
Babaiiii

posted from Bloggeroid

Food review: Fisherman Grill

Disebabkan birthday suamiku yang tercinta jatuh ngam2 hari Sabtu...maka gunakan kesempatan ni untuk keluaq makan n celebrate la kan...

Kami celebrate kami2 ja...no cake...bday boi kata takyah la nak kek2...da tua pun dia...tau pun tua kan...kalau nak tau Fisherman Grill ni located kat Sungai Ara..dulu masa wat part time kt Sumitomo masa cuti sem degree...aku duk Sg Ara..mati2 aku ingat tu kedai cina apa la kan...sekali usha2 kt page Jalan-jalan cari makan di Penang..nampak restoran ni ada orang review...da byk kalo ajak laki aku p...tp dia wat dek ja...bila tengok member2 dia upload gambaq baru le gelenyar nak p makan ke sini...cisss sangat kan....aku cakap taknak caya...piappp kang....

Tapi takpa la...yang penting bday boi heppy ye dak...masalah nya...boi kaaa???hahhaha


Selfie skit ngan shuben kita si bday boi tuuu...ehhh



Tak lupa jugak selfie ngan anak dara kesayangan kami berdua...


Ehhhhh...
Berbalik kepada cita Fisherman Grill ni...kami attack kedai ni lepas maghrib...utk pengetahuan korang...lepas maghrib time2 kul 8.30 mcm tu mmg ramai...masa kami smpai meja tak penuh lagi...sambil tunggu2 adik ipaq aku n family dia smpai...nahhh...meja semua da penuhhhh......

Amir awai2 lagi memang da mark nak makan lobster...so aku ni rasa macam nk men-ayam kan diri....maka aku pun order lah parmesan chicken...RM18.80 ...


Sedap...served dengan pasta...kira berbaloi2 la



Ni pulak yang Amir pnya...dia amik lobster served dengan salmon....actually boleh pilih lobster serve dengan apa...salmon ka beef steak ka..lamb chop ka...so laki haku ni amik with salmon...ok la memang sedap...rasa memang semua perfectooo.....
Bapak mentua aku pulak amik lobster with lamb...aku rasa lamb dia sedap jugak...tapi sebab aku da kenyang sebat parmesan chicken..maka termonyeh-monyeh gak la nak abih kan..
Harga utk lobster set ni RM78

Adik ipaq aku n biras aku...sorang amik sirloin steak..sorg amik chicken milani...tapi aku tak tangkap la gambaq la..sebab malu la kan..nak p tgkp gmbaq kat makanan org...mcm hapa pulak perangai nnt org2 kt situ kata...hahaha...
Oh ya yg my nephew plak makan chicken chop...pun sedap jugak!

Overall memang berpuas hati sangat2....
Cuma kalau tanya aku pasal steak...
No other place can beat TGIF steak.....
Sebab aku punya tekak memang tak leh nk go sangat kalau well done steak...mesti nak medium....ni semua salah laki aku ajaq makan steak medium rare!ohoiii sedappp nyaaa lahh tenesse steak kat TGIF tuuu...padahal dulu aku mmg tak layan beef steak..apa2 semua nak lamb...sekali kau..rsa tenesse steak kt TGIF mmg xleh blah weiii....terus jatuh cinta....ingat lagi masa preggy...kul 9 mlm teringin nak makan tenesse steak kat TGIF..terus shoot ke Queensbay Mall pnya TGIF...berbaloi..nasib suami aku melayan ja...dalam masa tak sampai 15 minit aku clearkan steak tu...licin baiii...
Victoria Station pun kalah 10 tiang aku rasa!

Oklah..da melalut cita sampai ke TGIF da apa semua....

Overall...food kat Fisherman Grill ni sedap...tempat pun ok la...selesa...





Buku menu yang shomellll



Papa mithali adalah papa yg sggup dukung anknya yg tgh tdoq smbil main COC...steady lah papa!


To my shuben....
May Allah bless u n our lil family...may He protect us n guide us to be a better Muslim...Amin....
I love u moì shubèn...Amir Mohammad Firdaus ...

Hope u will love d Chanel Blèu...
Sorry tak mampu lagi nak beli Tag Hèur bagi kat u...i nk beli kt u Hublòt(bukan brand sebenaq..hahaha...)..siot ja kan aku niii


posted from Bloggeroid

Hidup seorang WAHM

kalau nak cita psal kehidupan sebagai Work At Home Mom ni mmg takkan abih...
Ada ja....
Dari celik mata...
Sampai la nak pejam...pikir lagi apa yang tak setel lagi...
Apa yang tak buat lagi......
Lagi-lagi pulak macam sekarang ni fasa Adriana baru nak tengah up...
Aku baru ja ON pc....nanti dia nk mintak duk atas riba aku la...nak mintak main keyboard la...
Nak mintak karipap la...nak mintak ayaq la...nk mintak susu pun celah2 tu jugak...sudahnya....biasa aku masuk SOHO awl pagi..masa dia dah tdoq....
Kul 1 pagi macam tu baru masuk opis...
Tengok order...
Pikir resipi homemade soap, scrub la bagai la...
Macam2 la kan...ni pun ada sedikit lagi projek yang akan diupdate sooner...
Ni pun da lmbat gila dateline aku nk hntaq kat partner aku....adoihhh....
Sorry weiii...


Nasib la bila penat2 boleh p tengok pokok2...boleh petik roses...
Seronok la skit...

Penat mmg penat...
Double the penat masa keja dlu...
No more ME TIME...
More less OUR TIME....
istilah nak menikmati cheese cake SR sorg2 mcm masa balik keja dlu mmg tak dapat la...
What do u expect?eat calm with u 2 years old lil girl?believe me....memang tak calm punya laaaahhhhh....hahahha

Tapi takpa....every sacrifice that i make...In Sha Allah...Allah akan reward aku ganjaran yang lebih...sebab tu yang aku pegang sekarang...

Walaupun keja-keja yang aku wat ni mungkin tak seglamor keja-keja kat luar sana...tapi Alhamdulillah aku puas hati...believe in Allah...rezeki Allah tu luas sangat2...that's what i see now....kesihatan yang baik tu rezeki...anak tak sakit2 tu rezeki...suami tak buat perangai tu pun rezeki...projek masuk berduyun2 kat si suami tu pun rejeki.....Alhamdulillah....nikmat mana lagi yang kita nak dustakan....



Working on my collagen soap...
Will be ready in 2 weeks...
Sapa nak coba boleh roger2 den....



Ni pulak budak busuk yang sentiasa jadi peneman mama dia...its ok...mama tak kesah pun xdapat layan wayang sekarang...esok2 awak besaq..kita leh gang...leh main mekap2 sama2....

Ok lah....

Babai

posted from Bloggeroid

Tuesday, May 5, 2015

Allahu...sedihnya hati ni

Kalau cakap pasal eksiden kt DUKE... Mesti ramai2 nak maki 6 jahanam yang bawak MYVI JE PUN!!!YANG BERASA FAST N FURIOUS TUUUUU!!! memang serius makan maki ja layak ngan diorang ni...dan semoga Allah balas yang setimpal untuk mangkuk2 ni.... Dah salah...lagi nak salahkan orang lain.... Sebanyak mana pun kita marah kt mangkuk2 ni....kita akan lagi marah...sedih dan sebak bila tengok kedua2 anak arwah kan.... Dah la hilang tempat bermanja...dua2 parents hilang sekelip mata kot....adik yang masih baby pun sama dijemput Illahi.... Bukanlah menidakkan ketentuan Illahi...tapi yang 6 Jahanam ni....kau dah kenapa nak race2 kat jalan biasa? Tak pikir skit ka nyawa orang lain? Nyawa hang lantak p lah hang nak mati ka apa ka.... But please....hang da libatkan nyawa orang lain....
N tak pasai2 ada yang jadi anak yatim.... Hang tak rasa ka diri hang sangat jahanam n bedebah oiiiiii..... Memang mintak kaki betoi la kan.... Kepada club2 keta...club2 moto....xyah la duk rasa sempoi...nak racing2...nk convoy2 n mnyusahkan pengguna2 lain.... Ingat la psal pengguna yang lain sama.... Tak kesian ka tengok...tak pasai2 sebab hampa yang macam samdol...anak2 kecik ni jadi mangsa...hilang mak ayah depa sekelip mata.....kalau ya ayah depa ada duet banyak tinggai kat depa pun...duit ngan kasih sayang mak ayah takkan sama oiiii....... paham dak aku cakap ni 6 jahanam oi???? Aku ni memang tak boleh tengok video ka psal budak2 ni...nanti mula la hati tisu aku ni nak reyau sama......weiiiii.....takleh bayang wei...takleh bayang.....aku 10 tahun lepas pun jadi half weng takleh nak terima kenyataan....ni kan pulak anak2 sekecil ni.....hilang tempat bergantung..hilang tempat bermanja...Allahu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png