Agoda


Wednesday, January 21, 2015

Simple make up on the go

Sejak2 duk amik job make up org ni kan...suka la jgk make up nk ter over2....
Ehhhh....
Pastu nanti encik suami pun bising la....
"U ni nak p mana...make up lawa2 sgt ni???"

Ehhh dia ni....
Dia tak tau ka....bini dia ni da bergelar seorang mak andam...so kena la calit skit2 tak kasik pucat...
Ateee kalau ghopa ni....


Sapa la nak amik make up job ngn ai??rupa sendiri macam hantu kak limah dah....huhu

Ok lah....
Basically...
For the beginning....aku mmg takleh tinggal menda alah ni


Rasanya takyah nak cita pjg kot psal menda alah ni sbb da well known kan...


After few minutes pkai essence tu..aku apply ni skit...utk spf protection for my skin...not only moisturise my skin..tp berguna jgk as sunscreen protection since contain spf25...

After that baru la tempek foundation...

Biasa fav aku ni lah


Studio fix foundation ni...utk skin tone aku pkai NC25....bestla...tahan la 8jam mcm tu...tp bila da lama2 pkai tu dia blend tu rsa mcm xpkai foundation pun



Blusher ni wajib....sbb mcm nk bg ghopa tu berseri2 gituuuu



Then apply ja lip ice mcm ni kalau mcm nk make up releks2 wat lek wat pis kannn...make up ala2 kpop pipi ngn mulut ja nmpk light2 pink gitewww.. .

Hasil dia....taraaaaa....


Ok part kening mata mmg aku malas nak amik port kalau on the go ni....very the malas ok....

Make up abih simple ni...
Nak cpt...husband dah soundddd...cepatttt....satg tinggaiiii baruuu tauuuu

P/s: booking utk make up 2015 masih dibuka lagi ya

posted from Bloggeroid

2 comments:

  1. Nice entry.dh kawen suami tak bagi mekap2 sgt..tp suka ngan brg mekap.haha

    ReplyDelete
  2. Nice entry.dh kawen suami tak bagi mekap2 sgt..tp suka ngan brg mekap.haha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png