Wednesday, February 26, 2014

Blackboard wallpaper anyone?

Ok...
Sapa ada anak kecik yg suka2 hati duk contiang kat dinding tu..angkat tgan kaih..
Nak marah..xleh..sbb tu kan part of their learning process...
Apa kata korang make over skit dinding korang tu jadi blackboard...
Nak kena cat ke?
Xpayah...
Pakai wallpaper ja nokss...takyah ssh2..


Tgk haaa....suka ja anak2 berkarya...
Aku ni tak sabaq pulak nk tgk Adriana berkarya kat black board dia nnt haaa...
Suka2....



Sesuai jugak kan...utk budak2 yg tgh blajaq n nk wat peta minda ka...practise nk present ka apa ka..
Tak ckup ngan tu...
Korang jgk boleh potong ikut suka korang bentuk mcm mana pun utk korang lekat kat jars ka...feeling2 ala2 Martha Stewart kennnn....
Suka mak jemah oiiii

Ni contoh2 chalkboard labeling kt jars


Nice kan


Yg ni pulak soo suwittttt gituuuu....

So

Apa lagi korang....
Kalau berminat leh whatsapp utk order tau....
WhatsApp kt num ni ya 0133363775

Okeh nak cita psal blackboard wallpaper ni....
Ukuran dia: 45cm x 200cm
Free: 5 batang colorful chalks!
Harga: RM43 ja satu roll....

Kalau berminat....
Leh whatsapp jer k....
0133363775
posted from Bloggeroid

Plastic ziplock for breastmilk storage: Autumnz vs Jingle Jungle

Amboihhhh...pjg nauuu tajuk entry hahhhh....mak jemah kan..biasa lah pokpek2...so hari ni nk cita psal plastic storage plak utk breastmilk...eden suka guna plastic..jimat space haa...
Ehhh...sorry yer ni entry utk bf mama ya...yg tak suka or haters aku yg suka dok stalker tu sila tekan button X kt atas tu...takyah lagi nk ckp aku ni pura2 suci dgn susu aku la blablabla...mulut mcm haharemmm jaa...
Ok back to tajuk...
Aku pkai dua2 brand ni...
Ada pro ada cons la both...

Jingle Jungle


Apa yg aku suka?
Kat label dia sebab kt atas tu kan..senang nk label..
Pastu yg aku suka..aku kan bubuh tak penuh..dlm 6 oz gitu ja utk 2x minum...so aku kan leperkan n simpan dlm keadaan leper...n dia tak mngelembung

Apa yg aku kurennggg suka?
Dia senang terkoyak kalau ni...
Cth kat bwh


Gmbaq ni dr tenet...tak sangka org lain pum sama ngn aku...maybe kami ganas kot...tapiiii....
Pastu cepat bocoqqqq....masa simpan tak bocoq...bila thaw tu tgk2....ayaq ada susu...means ada kebocoran kt plastic tu...sedeh oiii kena buang susu cenggitu ja

Ok now move to Autumnz plak


Apa yg aku suka?
Lgi tebai
Boleh brdiri lebih kukuh dr Jingle Jungle. .
Ziplock dia lgi ketat
Tak pernah bocoq so far

Apa yg aku tak suka??
Label dia kat tgh2...so ssh skit kalau nk mlabel kalau susu tgh sejuk...mula la pen zebra tu pun xlekat
Bila da beku dia mengelembung...mcm boroi brbanding Jingle Jungle tu

Yg aku tak suka kat Autumnz sikit sgt...n plus aku tak pernah lg hadap msalah bocoq ngn Autumnz...maka....aku dengan sebulat suara mmg suka kat Autumnz...n sbb tu la aku amik keputusan utk juai brg2 Autumnz...sbb mcm lgi best...
Tapi semua ni terpulang kt diri masing2...
Mcm aku lebihkan penting kan safety...safety yg aku mksdkan susu aku takdak la terkorban...

So kalau korg berminat nak beli Autumnz Ziplock plastic storage...korang leh whatsapp aku terus tau...
Ni num aku 0133363775

Harga biasa RM12.90
Tapi aku juai RM12 ja...tpi beli above 3 kotak..dapat la kasik RM11 satu kotak
oh ya..dlm tu ada 25 pcs...
So klau nk jimat...beli la byk2 skit...postage pun jimat korg...

Ok lah...
Till now...
Assalamualaikum

~Breastfeeding is Sunnah~

posted from Bloggeroid

Saturday, February 22, 2014

Hairstyle

Cakap pasal style rambut kan...
Rambut aku skrg ni da caca marba dah..
Luruh tu da kurang sejak2 amik supplement collagen...
Cumanya aku ni jenis mst wajibula ghunnah kena basahkan rambut aku sehari sekali..kalau tak...aku rsa nk pitammm...xdpt derrr....
Rmbut aku ni pulak jenisnya tebaiiii....lebat....n cpt pjg...rsa mcm bru ja 2 bulan lepas aku potong sdri kt lam toilet..aras bahu...ni dah lepas bahu dah...haihhhh...


Rambut straight...pjg...pastu wat layered ala2 lagu ni laaa....
Tapi lama2 bila da pjg sgt...strt tak terurus....nk shampoo rmbut pun terkejar2 ngn Adriana sudahnyaaa....
Aku risau rambut aku turn out to be like dis...


Hantu kak limah oiii!! Laki lari..anak pun lari kalau rmbut jd lagu ni!!

Sebenaqnya dulu msa on off hijab ni..aku sgtlah suka perm kan rmbut aku...serious mmg suka...bila da strt straight pegi balik perm kan...nk jgk rmbut curls gitewww...suka2...tpi tu lah kan...mcm aku ckp..aku rsa straight hair mcm kejung! Tak suka...balik2 kalau aku p treatment rmbut mst org kata..akak wat rebonding kt mana...cantik straight rmbut akak!! Ehhh seumoq idup aku ni tak pernah lg la rebonding...perm mmg ya...

Rindunya nk rmbut curls mcm ni..bajet Ms Blair skitttt
Taknak wat lagi ka?
Mmg tak la kan...
Rambut perm mmg lgi ssh nk jaga!

Tpi sgt sexayyyy kan rmbut curlss mcm ni!!!

Tapiiiiii....disebabkan tahap kerimasan makin mnjadi2...aku wat keputusan...esk nk p ke salon muslimah kt sni...nk cuci rmbut...nk gunting rmbut cenggini..


Ala2 bob cut hair...mcm muda remaja kan...
muka bulat mcm aku tak sesuai???

Entah la labu...
Belasah jaaa...


Si muka bolaatttt kelly clarkson ni relax ja bob cut rmbut dia...
Ehhh belasah ja...
Janji aku tak rimas2 n selesa..
Lgipun esk leh tinggai Adriana ngn papa dia...leh mama dia ni p chillex sat cuci rmbut potong rmbut!!
Yeayyyersss

posted from Bloggeroid

Friday, February 21, 2014

Libresse..

Sapa suka pakai libresse angkat tangan???
Yeayyy saya!!
Walaupun aku da lama tak period...
Da 19 bulan tak period kot..sejak2 preggy kan Adriana...
Pastu pas deliver dia smpi lani la aku tak period2 lg..
Tapiiiiii....
Anytime pun aku leh period kan...
Ye lah..I'm exclusively bf her...
Tpi boleh ja kan klau nk period...
So standby n back up kena ada okei...



Of course la libresse pilihan hati aku...tiada tolok ganti nya...ehhh
Tapi kan....
Tak sangka plak beli yg combo boleh dpt ni....



So comels kan infinity bracelet ni. .beli combo pack tu dpt free....
Seronok sehhhh....

Korang xnak ker?
P la beli combo pack ni..untung2 dpt lg bracelet ni...

posted from Bloggeroid

Wednesday, February 12, 2014

Tutu skirt for baby girl

Hi salam readers n mommies

Skrg ni aku amik tempahan utk tutu skirt...
Tak kesah la baby girl korg tu tak smpai setahun ka..dua tahun ka..3 tahun ka..


Ni Adriana dgn tutu skirt dia...
U can choose the color..up to 3 colors for one tutu skirt


Ni contoh2 combination colors yg aku leh watkan...



Ni plak cth yg plain ja...

Apapun boleh staright away whatsapp for fast responds
0133363775~alia

posted from Bloggeroid

Friday, February 7, 2014

Biar tak putih...

Lani kan...org da tak kesah putih ka tak ka...janji kulit kita nmpk flawless..gebu gebu gituuuu...biaq itam manis pun xpa..janji flawless...ni kalau muka putih tp jeragat berkerak2...bintik sana bintik sini..jerawat batu sana sini....
Serious korg pun seram kan...
Tu la delima yg aku hadapi lately...
Muka aku ni kategori antara putih ke gelap kiranya in between or peralihan la kot ya.kalau dalam jadual berkala chemicals tu mcm logam peralihan la kot kan....kulit kuning langsat kot...kot la kot...ehhh..
Tetiba start ujung bulan 12 hari tu..kulit aku mengalami break outs yg agk teruk...naik mcm jerawat tak jerawat kt bahagian dagu secara berleluasa..pastu tgan aku ni bukan bangsa reti duk diam...ada ja nk nghunaih dia (bahasa kedah...mksud dia kopek buang)..pastu lama la jgk dia nk ilang...so bila da kering n nk ilang tu...satu lg pulak msalah...ada scar dia...kan gatai sgt tgn tu duk p nghunaih dia..vit c amik mcm biasa...still pakai clinique tu lagi..msih setia!
Tapi aku lupa...tahun ni tahun terakhir aku brgelar 20s...oh no noks! Mak da tua!! So tnda penuaan kat kulit makin jelas...kulit mkin lmbt nk revocer dgn sdrinya...so mak harus berbuat sesuatu...
Ni haaa yg aku wat after dok cri pnya cri apa yg sesuai...research bagai kan..


Mak try safi rania gold serum ni! Dlm rm25++kot..tak ingat..tapi sumpah best! Bru pakai dlm 5 hri..tp duk usha la pores kt muka ni mkin jdi lagu mana...Nmpk mcm ada skit kicik adik manis...



Ni utk mata...ok ni harus! Sbb nya aku kan kdg2 tak ckup tdoq...duk bgun nyusu Adriana lgi tgh2 mlm...so ni wajib try..best pakai...tak melekit...serap elok kat kulit...mata pun rsa fresh...n nmpk la sikit perubahan...nnt hasil final aku akan update ok skali ngn gmbaq muka..adakah akn secun rozita che wan yg tua bergetah tuu?? Atau secomel nora danish...atau sejelita fazura...atau semanis fasha sandha....kita tunggu...

Untuk pencuci muka..aku pakai yg comes together ngn moisturiser tu..dia mxm dlm botoi comes with pump...sedap jgk pakai..aku alternate pakai ngn clinique...sedap n best jgk pakai...

N lagi satu...mmg aku tak tinggai kan...vitamin C Shaklee...mmg bgus utk kulitkan...n currently aku tgh amik collagen from K Colly 17 tu...

N nak tau hasil dia? Nnt aku akan update lgi yaaa...

Mata da berat n ngantuk ni...
Very2 d ngantuks

Iklan sat:




Bagi yg mencari genie bra...aku ada juai...sesuai utk org nursing. ..
RM55 ja one set

Boleh refer size kat sini ya:




Manis kan kaler pinky ni

Boleh direct WA aku 0133363775

posted from Bloggeroid

Saturday, February 1, 2014

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png