Agoda


Friday, January 31, 2014

Cuti

Currently working on something. ..
Please wish me d best...
Btw...
Heppy chinese new year to all my chinese fellas. .
N to others..heppy holidays...have a blast one!

posted from Bloggeroid

Saturday, January 25, 2014

Cerita British India

Ceritanya hari ni after knduri p la ke Queensbay...alang2 kan..Adriana pun ok..so mmg la kena moodnya kan..dia kan suka tmpat2 sejuk ni..sesuai la ngn cuaca malaysia lani kan...kennnn anak mama kennnn...kemain puteri salju tau mek tu...kalau tak peluh mencurah2...
So back to d story...
Hubs ajak la jalan2...kununnya dia nk cri kemeja la kan...dia kata dia ada dua kemeja ja...haah..mmg dua ja kemeja dia..asik duk rotate nautica ngn bonia yg beli time offer thun bila ntah...muahaha...kesian laki den poie kondori pakei baju samo joo...hikhik
So dia pun slmber jer lah langkah masuk British India..before that aku sound dia..
"Ehhh wait seminit...ni British India hat mahai nak mampuih tu kennnn? Bukan East India kennnn?? Ehhhh2..."
"Yerpppp"
"B u buang tebiat ka apa ka?"
"Nope...see ada discount kot..jom tgk..usha ja..."
Disebabkan lupa nk bwk stroller Adriana..so kena la berdukung si mek kenit tu..aku sruh laki aku galas carrier ergo tu dia kata takmau malu...sbb kaler pink...apa punya hampas la malu nk galas sebab kaler pink...heee geram pulak aku ni haaa...
Last2 kat BI tu aku yg kena dukung...sakit pinggang n belakang mama hg ni nak oiii..
Sementara dia duk pilih tu..ntah mcm mana Adriana da selamat tdoq kt aku msa aku tgh dukung tu..pilih pnya pilih dia pnya baju...ok la..dia pnya eksaites tu semacam...n he actually asked me to pick something that I like! I was like...urghhh no need...everything is expensive here...eventho it is stated 50 or 70 percents off..
Mulut kata mcm tu...tpi tangan n mata duk melilau2 tgk blouse...mak aih...beads dia n some design tu mmg lawoo oiiii...
Pastu sembang ngn sales girl dia..mcm2 la pasai BI ni...hahha...
Last2 angkut jugak la sehelai blouse tu sbb brkenan sgt...mmg rsa dis is d first n d last la kot kan...
Tp skirt dia super lawa kot....n d price is rm400++..I can remember specifically. .50 percents still the price is around rm200 something rite? So...a big NO NO for me...oklah...enuff about dat BI...org perak kan...pling2 ebat beli blouse kt jusco...tu pun rsa rm59 tu quite expensive for me...mmg la kan *kedek pnya olang...hahaha
Tpi kan tdi..sembang2 ngn sales girl tu...ada tau baju kt situ pling mahai hrga dia rm4k++..omak kau...tak tercapai akai ku...
Gilaaa arghhhh.....

*sesapa yg selalu shopping kt BI..boleh gtau aku dak psaipa mahai sgt..dah la ssh gila nk handle...basuh nk kena handwash ja..ada sesetengah tu kena dry lay down ja...xleh sangkut 2..kena letak flat kt bwah haa...tak ka haru gitu...mcm2 la si sales girl tu advice msa bayaq td...
Fuhhhh....

posted from Bloggeroid

Friday, January 17, 2014

Baik betul nenek ni...

Ni cita nenek kt negara omputih la..
Tak ingat la kat mana..
Tp amazing la kan..dia bg umah yg dia duk tu kt anak bongsu dia..anak pompuan dgn 5 org cucu dia rumah yg dia duduk...sbbnya anak dia tu bru ja kehilangan rumah dia...n disebabkan rumah tu cuma ada 2 bedrooms ja...dia decided utk bina satu cabin la konsep umah ni kt blkng yard dia...n jangan taktau dia buat sdri tau without hiring any contractor. .yg tlg dia cuma cucu dia ja...


Kecik ja 8 x 10 ja...n dua tingkat ok!


Ada dapur yg just nice


Ada tmpt nk letak pinggan mangkuk dia


Siap ada sofa lg ok!


Tv pun adoooo


Just nice!


Tangga nk ke atas


Ada walk in closet n rack skit


View kt ats!


Katil nenek tu..


Pndai dia organize kan..

Sumber: http://www.viralnova.com/grandma-tiny-house/
posted from Bloggeroid

Tuesday, January 14, 2014

Tips berjimat beli brg dapor

Tips la kunun sgt kan...
Mcm aku ni agk suka msak..so harus la bijak berbelanja beli brgab dapor...
Contohnya...
Utk cili sos tu kan...
Aku mmg jenis spesis simpan botoi sos kosong after guna...means dat lepas abih ja sos tu..aku akan basuh elok2...
Pastu dry kan smpai takdak setitis ayaq pun..biasanya bila stok botoi sos aku jdi kosong 2 botoi ka kn...so aku akan beli ni.


Satu pek ni 1kg...br dlm rm4++ murahkan...ko boleh isi dua botoi sos yg medium tu..which normally cost u rm3.50++ per bottle kan..

Same goes to sos tiram or oyster sauce..


Ni rm4++ ka rm5++..but still super cheap kot compare to yg dln botoi2 tu..satu botoi tu dlm rm4.50++ kot..ni pun sama dpt 2 botoi medium...worth kan...
Utk yg suka2 masak tu..meh la kita berbelanja dgn bijak..memandangkan hnya hrga kangkung saja yg turun dlm msia ni...

posted from Bloggeroid

Wednesday, January 8, 2014

Homemade honey+vit c shaklee masker

Since my beauty trial success. .maka dgn ini beta nk kongsi crita mcm mna nk wat honey+vit c masker!!

Bahan2:


* few drops of honey


* 1 piece of Shaklee vit c plus 500mg
N not to forget few drops of water (masak punya ya )

How to:
Mix all the ingredients in small container...senang nnt yg balance boleh simpan dlm refrigerator. ..bila nx nak pakai sejuk2..
Pakai for 15 mins...then rinse with water...
Muka korg akan rasa fresh n best...pores pun lama2 akan mngecil..n muka korg akan nmpk glowing gitu...
Aku da pakai dua kali..ada lgi balance...
Best gila kot...
No need to buy masker dah pasni...
Home made sudah...
Lgi fresh n best...

Nota kaki:takdak vit c shaklee..pkai vit c lain pun boleh..tp kalau korg nk cri vit c shaklee boleh WA aku ok...0133363775

posted from Bloggeroid

Saturday, January 4, 2014

Cheap nursing cover

Disebabkan aku nak abiskan stock nursing cover ni..lai lai...
Aku juai murah2 jer..
Tak mahai pun..


Kain tak panas...
Lebar...leh cover perut...
Selesa lah yg penting
Brapa harga dia???
Murah ja....
RM35 JERRRR
SERIUSSS
RM35 JERRR...DIULANG RM35 JERR

So sesapa yg brminat dgn nursing cover ni..boleh terus whatsapp aku jer...
Ni num 0133363775

posted from Bloggeroid

New hope perhaps?

Currently been looking for a new job...
Sebab apa?
Of course because aku rasa apa yg aku wat skarang hnya lah 1% of what I learnt in chemical engineering school before...oklah2...1% mcm pembohong sgt lah pulak..suka nk melebih2 lah kan...I up to 5% la kan..
Its not like I hate this job...but mainly because I cant see I can grow no where from my current job...
Keep doing routine jobs..tak thrills langsung rasa...
Rasanya my study time dulu lgi challenging nk mamposs....
Nk kena present itu ini...ini tak...bila aku voice out n give some opininions trus kena carasss...mainly sbb cost la...
Arghhhh..untung billion2...nk wat d bottlenecking pun xnak..ecewah..da lama tak guna word d bottlenecking ni...
Mmg la aku rasa ok senang...keja aku p keja wat menda yg sama..but as human..aku rsa mcm tak ckup...I want more...sebenaqnya aku give up pun ada jugak...
Fed up dgn perangai org tu takyah ckp la..
Apa pun...aku harap2 sgt aku dapat keja yg relate sgt2 dgn apa yg aku blajaq dulu..so dat aku boleh brush up aku pnya skills...boring wei...muak wei...bukan job scope kita pun kita kena wat apa citaaaa??


Bukanlah aku nk keja yg mncabar smpi nk keja kt oil n gas field...idokler gitu...
But I want a job that can satisfy me...
Please pray for me;)
Tiap2 kali solat duk berdoa moga2 dpt la keja lain yg lebih better...yg mana company tu much more better in terms of benefits and others...

Ok bai...
Off to bed now....
Zzzzzz

posted from Bloggeroid

Kenangan masa kecik2 dulu..

Apa kenangan anda zaman menjadi budak-budak?
1. Buka kipas, cakap dengan kipas, nak dengar suara bertukar.
2. Naik kereta, tengok bulan, ingat bulan ikut kita.
3. Naik basikal, boleh lepas tangan dari 'handle', rasa hebat.
4.Masa sekolah ada orang bagi milo free, lepas ambil sekali, menyamar jadi orang lain beratur ambil lagi.
5. Lukis burung guna huruf 'm'.
6. Lukis matahari di penjuru atas kertas lukisan dan antara bukit.
7.Masa kecil fikir bentuk hati macam ni ""
8. Tutup peti ais dengan perlahan, sebab nak tengok bila lampu dia mati.
9. Main belon sabun dalam bilik air time tengah mandi . 1 jam dalam bilik air.
10. Fikir dunia kartun memang wujud.
11. Makan singgam. Lepas tu jilat sampul dia sebab nak tepek tatoo kat tangan.
12. Gigit kulit nugget dulu kemudian baru makan isi sebab tak nak cepat habis.
13. Koyak tengah-tengah buku latihan sebab nak buat kapal terbang, sampan, origami.
14. Susun kusyen dan buat seni binaan.
15. Fikir sticker lesen P dengan L kat kereta P untuk perempuan, L untuk lelaki.
16. Kawan terpijak kasut sekolah, lepas tu pijak kasut dia balik.
17. Lepas abes peperiksaan akhir tahun, guna buku matematik buat main SOS.
18. Beli sharpener yang ada cermin sebab nak betulkan tudung, main pantul cahaya. Lepas tu tak bagi kawan tiup takut tumpul.
19.Hembus nafas kat cermin tulis saya sayang awak.
20. Anggap zaman dahulu dunia berwarna hitam putih sahaja.
21. Tuang air panas dalam piring sebab nak bagi sejuk, kemudian minum dalam piring.

22. Tak bagi kawan korek pensel di kedua-dua hujung nanti mak mati.
23. Bila blackout, pakai lilin buat pelbagai aksi dengan bayang-bayang.
24. Sebelum minum susu kotak, koyak dulu tepi dia, tengok sama ada tanda + atau -. Orang cakap kalau tanda -, tak boleh minum. Pastu terus buang. Haha
25. Susun snek bentuk cincin (Super Ring) pada setiap jari kemudian makan satu persatu.
26. Tengok tanda kat tapak tangan. Kalau berbentuk K bermaksud nanti jadi orang kaya kalau berbentuk M nanti jadi orang miskin.
27. Tak bagi kawan join masa main. Kalau nak join jugak dengan syarat kena main Ti Ai Pi Yu..
28. Ingat kalau tertelan biji, pokok akan tumbuh dalam perut.
29. Kencing dengan yakin sebab rasa dah sampai ke toilet, rupa rupanya atas katil.
Itu semua kenangan-kenangan waktu kecil remaja.

Kopipes sbb byk yg btui dgn aku..korg mcm mn?

posted from Bloggeroid

Friday, January 3, 2014

Owl pillow

Gila plak aku dgn kecomelan owl pillow ni kan...beli kt Adriana la tpinya...
Baru beli satu kt jusco hr tu...
Ni mama dia nk tlg tmbah kan collection owl pillow dia...


Onyonyo...



So kawaii



Alololo


Heeeee



Geram sgt ni..

Ada.sesapa tau tak kt mana online shop yg juai owl pillow yg super comels mcm ni x?

posted from Bloggeroid

Thursday, January 2, 2014

Shabby chic for small apartment like mine

Aku nk request husband cat kaler baby blue or mint green kt living hall lah...
Baru mcm tenang ja skit kan..kan..kan..
So jom cuci mata ngn deco shabby chic for small apartment like mine..
Xpa kecik..yg penting heppy n ceria kan..


Sweet ja kan...


Ni pun sweet sgttt


Nmpk luas n elegan...


Ermmmm...


Tin2 jgn buang...boleh tanam herbs mcm ni...

All pictures courtesy to Mr Google!
posted from Bloggeroid

Food poisoning punya pasal

Yeahh...
Sakit gila oi food poisoning. .
Dr mlm smlm mnyucuk2 perut ni...
Masa kt tmpt kerja lg da smcm...pastu sakit kepala..nyut2...
Then mlm tu smbil duk baring mnyusukan Adriana tu rsa berdenyut2 sgt kepala ni...nk muntah...nk muntah!! Tunggu la hudband blik dr beli mknan sbb mak jemah dah tak daya dah nk msak..melepet gitu ngm sakit kepala nya..lagik nak masak!!
Nasib la dlm brpa minit dgar pintu n grail amir bukak...cpt2 pnggil dia..sruh temankan Adriana since aku mmg nk trmuntah gila2...
Bila muntah tu legaaa....abeh sayoq kangkong yg lunch aku mkn pun kluaq blik..oh em gee...tak digest ok! Bygkan aku mkn kul 11.30 am kot...aku mntah 9 pm kot...fuhhh...patot la sakit kepala smcm....
Pastu bila da mntah scara automatik la perut kosong so bedal la apa yg amir beli..tp bedal skit je lah since seriau2 lagi takut mknan tak digest lgi..kang muntah pulak...
Tgk2 lpas mkn jer...sempat la basuh pinggan etc..terus p ker jamban sbb sakit perut..
Makan adegan cherry berry pulak berlarutan hingga ke pagi ni...
Reja mnum ayaq ja..
Nsib mmg stndby revive...so xdak la rsa dehydrated sgt...
Fuhhhh...baru 3rd january dah MC...apa nk buat..klau aku cherry berry n pengsan kat tmpt reja lg haru kan...

posted from Bloggeroid

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png