Agoda


Monday, December 22, 2014

Trip Alia Krabi : Day 2

hi...

sorry...lmbat gila baru nak hapdet #tripaliakrabi kannnnn....
asal nak hapdet ja wat keja laen...asal nak hapdet ja ada ja kena wat menda lain....

ok lah back to the story...
day 2 at krabi kami decided nak lepak2 n chill kat Ao Nang jer...mandi pantai...cari pulut ayam kat kedai2 kampung Muslim kat Ao Nang ni...ohh ya..kami sewa 2 bijik moto dr mlm sebelum tu lagi.....kami sewa dekat resort yang kami duduk tu ja...1 hr biasanya 250Baht ..tp sebab kami amik 2 biji moto...mama kecem2 dapat la 400Baht ja utk both motor....ok dak????
so hari ke 2 ni kami memang lepak2 n chillex by the beach la..mengadap pemandangan pantai Ao Nang yg super cool~ioooo.....


pagi yang sehat...bangun2 tengok mcm ni..memang sehat la kekdahnya...ni pemandangan pagi2 nampak hiway toll juru...erkkkkk....


kami 3 beranak..yg dua beranak tu mcm nak Uh Uh jaaa...


candid kami anak beranak by husband...me n mama n adik...



me n Adriana...ni dekat side Railay Beach dekat ujung2 tu....ayaq cangkat gila...tgk depa2 tu mandi smpi ke tgh tp duk kt paras dada ja...

so tengah hari tu kami lunch beli pulut ayam ...somtam bagai kt kedai kampung ja....wak balik makan kt resort...seppp skit..kalau makan kt area Ao Nang mmg mahai la jawabnya...but dont worry makanan mmg senang nak cari compared to Patong Phuket...kena cari kat side Masjid Patong ja bru byk Halal food...tp kat Ao Nang berlambak....

dah sudah makan bersidai perut n tergolek2 sat dlm bilik maka kami pun p solat kat Masjid Ao Nang...cantik jugak masjid dia laki aku la cakap..sebab aku xsemayang so mmg aku xmsuk la kan....oh mama aku mmg suka kalau p jalan2..nak p semayang kt masjid...mama kata tengok masjid tempat orang mcm mana....ok la..rugi la kan kalau x tengok masjid kt tempat orang ye dak..


ni orang xleh masuk dalam mesjid duduk ja lah lepak kat tangga kan...



dah sudah tu..mama ckp nak bawak Adriana mandi laut...ok lah..layan ja lah maktok nak main ngn cucu dia kan...mama dia mmg tak mandi la time2 pe'od mcm ni...nasib ada pak usu nak melayan Adriana...thnx adik!


bercinta sat laki bini kat tepi pantai yang indah...


xcukup kat laut...balik sambung plak kt resort...aku time ni da mandi kt bilik...bersiap2 nk keluaq nak p ke cafe terdekat












lepak2 sorg2 me time sat...sambil layan green tea latte n free wifi...tak tau psaipa time tu tenet down kt resort...tak dpt tenet kt bilik...mana boleh!hihi

so malam tu...kitaorang kluaq la nk cari makan...nak terjah nite market kat area perkampungan Muslim kt Ao Nang ni...tengok2 sambil duk naik moto tu boleh plak si kenit ni melentok2...dah pulak....
sudahnya...mama ngn adik ja p beli makanan kt Nite Market n balik makan kt bilik....and Adriana tdoq sampai ke pagi esok...penat nauuuu swimming tuuu...

dengan kami2 pun lena awai malam tuuu.....


bersambung lagi nanti yerr....

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png