Agoda


Sunday, December 14, 2014

Trip Alia Krabi: Day 1

salam...

as promised kat fb kan...
nak wat entry utk #tripaliakrabi kan...

ok lah...
as u guys know...aku ni org jitra...so umah mama aku mmg dekat jitra..which is about 40mins to Bukit Kayu Hitam/ Danok...so kami memang decided nak p ke Krabi by car saja...

pagi Selasa hari tu dalam kul 9 da gerak keluaq dari rumah..dlm kul 9.30 mcm tu da smp kt Changlun utk tukaq duit ...wat insuran n isi form masuk ke Siam...

so dalam dekat kul 10 tu da enter Danok n kena que utk enter masuk Siam...rsanya ada la kot kena que dekat2 30 minit..phewww...lap peloh...basah keti tahu dakkkk....ramai gila org Msia p bercuti kat Siam...

oh ya lupa nak habaq..part tukaq duit...duit Malaysia jatuh teruk yer...tukaq 100 baht=myr9.46 hokeyyy...dlu pling cikai 100baht=myr9.8 kot....malas nak berletiaq pjg..kang ada kata tak tau bercukur duduk kt Msia ni...ehekkkkss..

then dalam kul 10.45 pg mcm tu jugak l nk tggu kereta semua settel...baru ktorg gerak ke Krabi...perjalanan ke Krabi dr Danok memakan masa lebih kurang 6-7 jam...

otw ke Krabi ktorg berhenti 2x saja...1 kat Patthalung utk lunch..dont worry kt area ni tepi jalan..byk jer kedai makan Muslim..satu lagi tempat ktorang berhenti kat petrol pump...rsanya tu area Trang kalau x silap la...so dari Trang kami teruskan sampai ke Krabi...dah sampai ke Krabi...kami terus ke Ao Nang...sebab kami booked resort kat area Ao Nang...



masa ni kat Trang kalau tak silap aku la kan..


sempat la kami 5 beranak duk ber selpie sat...



antara pemandangan yg kami dapat semasa perjalanan...hahhaha



time ni da smpai Krabi dah...nak ke kawasan Ao Nang plak...mcm kat Perlis rsa..sebab banyak bukit batu kapoq lagu tu...



haaa...ni la Ao Nang nya...

kami stay dekat Maleedee Bay Resort...resort ni ke dalam skit...tapi xjauh mana pun ngan pantai..dlm 1.4km jauhnya dr pantai...oklah...suasana kampung2 skit...tapi very nice



ni villa yg kami duduk...dia ada standard room n villa mcm ni..yg villa ni..ada mcm 1 hall sekali ngan katil king...sofa bed semua..then ada 1 blik masuk ke dalam skit...pun ada king bed size...puas hati sgt dengan villa ni









ok ni dari dalam bilik satu lagi



ni bilik kitaorang



spacious kan villa ni??



little princess lawat kwasan ngan maktok dia...



merata dia jalan hokeyyy...



dalam resort ni ada 3 swimming pool..pilih la nak mandi yang mana satu..

rate 1 malam kat villa yg macam kami duk ni harga sebenar lebih kurang rm750 rasanya..tp book thru booking.com dapat lebih kurang rm375 mcm tu inc bfast for 4 persons...

dont worry diorang ni ada sediakan selection utk Muslim food sebab banyak jugak staff dia Muslim...and kat area tu pun perkampungan Muslim...

so malam tu ktorg decided nak sewa moto kat hotel ja..normal rate 250baht/dat..tapi punya kecek la kan...dapat la 400baht utk 2 bijik moto utk 1 hari..kira ok sangat la kan...

so malam tu kami merempit utm cari makan kt Ao Nang...last2 makan kat Hasanah Palace ni...ok la makanan dia..nak mata mahal tu..mahal la dari kedai biasa sebab location dia kat Ao Nang kan..kalau nak murah..nanti aku gtau lagi hotspot kat mana yg murah...yang aku ngan Adriana spot accidentally masa hari ke 4...

ok la...stay tune utk sambungannya okey....

Assalamulaikum n gud nite uolls...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png