Agoda


Tuesday, October 21, 2014

Kempen I Want To Touch A Dog

frankly speaking i am against this campaign...not because i hate dog n will abuse dog if i see any dogs come near by me...NO!!!

mainly because i feel offended....what are u guys try to prove????it's ok if u guys want to campaign awareness about how to treat a dog(jumpa dog kena abuse ka...jatuh longkang ka....or etc)....but this kind of thing mmg annoying....i'm pretty sure...there are more bad impact rather than good impact....

yes...tak haram pegang anjing because it's only ñàjìs berat....but let me ask i something....would u go and simply touch taik org lain weh??no right????so whats the point yg duk gatai2 p sentuh n posing gitu bagai....nak buktikan apa sebenaqnya???tak semestinya aku yg tak sentuh ni benci gila dekat anjing....i do feel dat chihuahua is cute...but dog is dog...Al Quran pun da address anjing dengan babi jatuh kategori najis berat...so takdak makna kenapa aku nak kena saja2 p pegang....NO POINT RITE???

korg tak rasa ka lepas ni akan ada golongan2 Melayu yg kononnya urban la sgt akan bela chihuahua dan bajet ala2 paris hilton...and claim...tak salah pun nak bela...khilaf banyak...najis jer pun...nnt ai sertu laaa....u olls sebuk ni apehal??lgi pulak dah ada sabun2 untuk sertu katanya...buatan org melayu lgi...hikhik...nmpk tak permainan dia??

ada sebab kenapa Allah listkan anjing tu najis berat...cuba check apa effect ayaq liuq dia...n korg yakin ka time korg pegang tu dia betoi2 kering...korg betul yakin handbag korg, seluaq baju korg...korg sertu n cuci elok2 lepas tu...kemon lah....sifat anjing tu sendiri suka menjelir2 n mnjilat2 badan dia...so aku tak sure celah mana dia kering sokmo....google please psal ayaq liuq anjing and effect dia dari segi perubatan dsb...aku malas nk gebang hal tu kat sini...tolong rajinkan diri untuk iqra...

pastu...korg tak rasa ka nnt anak2 korg akan kompius gila....wut d heck ni....kenapa rumah kawan arissa tu sara nama dia...mama dia bela dog as pet???mama cakap kat arissa org Islam tak boleh sentuh dog...y dia bela mama....
then tak ke haru kau nak explain kat anak kau yg berusia 3 tahun tu dengan terperinci nyaaa...itu pun kalau dia paham la.....kalau tak????

dah pulak nnt klau dah ada pahaman mcm ni...its ok to touch a dog n there is nothing wrong....anak2 kecik korg selamba ja sentuh2..then balik rumah sana sini dia calit...tp kau tak tau ni yg anak kau da main2 ngn dog tadi....so agak2 jadi macam mana la kn???pegi bukak balik cita bahtera Nabi Nuh ok...kenapa anjing dan babi tu haram....dalam cerita bahtera Nabi Nuh ada cerita jgk why....

lastly...akhir zaman...korg kena ingat..mcm2 dakyah untuk sesatkan dan pecah belahkan umat Islam...if a lil things like this korg tak dapat nak pikiaq secara mendalam...payah la nk cita....pernah dengaq fitnah dajjal di akhir zaman????


aku setuju ngn point ustad ni



dan aku pun sangat bersetuju dengan UKE....

Akhir kata dari aku...matlamat tak menghalalkan cara...apa pun matlamat kempen ni....aku tetap tak setuju dgn part peluk2 anjing bagai tu...please la org Islam...jarum2 halus dah banyak sangat mnusuk otak dan hati kita...tinggal kita utk berfikir dan cari org2 alim untuk bertanyakan hal2 yg khilaf macam ni...

sekian....

posted from Bloggeroid

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png