Agoda


Monday, October 27, 2014

Abah

kalau cakap pasal abah....memang banyak sangat aku nk coretkan tentang arwah...terlalu banyak....sampai mungkin aku tak tau kat mana nak start...
tapi setiap kali aku nak coretkan pasal abah...tiap kali tu jugak hati sayu....sayu teramat...macam2 dalam otak ni...kalau la abah ada lagi...kalau lah abah ada...kalau lah ...kalau....
aku hilang abah dalam sekelip mata...without any sign....sedih...pedih...sekelip mata lelaki yang aku paling sayang dalam hidup aku hilang....tapi aku yakin Allah lagi sayang dekat abah...sebanyak mana pun sayang kami pada abah..tapi Allah Lagi Maha Penyayang...redha...walaupun few months aku amik masa untuk recover...
untuk tak tekan num fon abah and kol abah...sebab aku dah biasa....balik rumah and anggap abah p out station...macam2 denial yang aku buat untuk tak bagi aku sedih....

terlalu sayang...dan terlalu kagum....kalau nak cerita pasal kagumnya aku dengan arwah tak tercerita aku kat sini...seorang ayah yang terlalu baik...seorang suami yang memahami...mana nak dapat suami yang tolong isteri iron baju sekolah anak2 weh....suami yang balik kerja terus basuh baju kerja dia sendiri dengan tangan and jemur sendiri..tak cukup dengan tu...iron bju keja pun sendiri...mana nak dapat??Alhamdulillah my Amir ada banyak ciri2 abah kat dia...boleh harap jaga anak2...iron baju sendiri sebab bini mmg jenih tak suka pegang iron dr dulu mai...tolong kemas rumah sebab tau aku busy and penat memasak dekat dapoq...tolong sidai kain dan lipat kain jugak...Alhamdulillah...Allah temukan aku dengan si suami yang rajin seperti arwah abah...

sebenarnya....aku terkilan...sebab...aku ngan abah ada hobby yang sama....photography...memang minat sangat..in fact masa dapat UPSR 5 A dulu pun abah bagi aku kamera...ala kamera yg guna filem tu...kira hebat tak sangga la kan....p mana pun tak tinggai la kamera tu...tapi....kami jarang sangat tangkap gambaq kami dua beranak...sampai la ke kamera dslr yg amir belikan kat aku tu pun mama kata...if abah stil around..mesti dia suka...ada jugak anak dia yang suka sangat ngan kamera2 mcm ni...

bangga sekejap...sebab semua sedia maklum...aku memang anak manja abah...terlalu manja...teringat lagi kalau tak dapat beli apa2...mesti menangis teresak2...tengok2 esok abah balik keja abah belikan.... T_T
sumpah rindu dekat abah.....

abah....
acik rindu abah sangat2. TT




ni kamera peninggalan arwah abah...ada dua bijik...satu aku tinggalkan dekat rumah mama...satu lagi aku mintak izin mama untuk simpan kamera arwah ni kat rumah....

oklah....
taknak panjang2 cita....
nanti ada yg hujan plak kat dalam bilik ni kang....


kalaulah abah ada...mesti dia suka sangat ngan si kenit ni

posted from Bloggeroid

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png