Agoda


Friday, August 1, 2014

baby food recipe: macaroni cheese soup

disebabkan rasa malas nk msak nasik n no idea nk masak apa kt Adriana since today kami dah ada kt umah sdri n dlm fridge pulak mcm x memenuhi citarasa utk msak kt Adriana...maka masak lah ala2 western skit kt mek ni

wahhh intro kemain panjang nauuu...

ok lah...

bahan2:

*macaroni
*onion
*garlic
*potato...potong dadu...(boleh jgk guna carrot cellery dll...aku guna potato ni sbb nk abihkan potato ni sbb dah lama ada kt dlm bakul tu tak terguna2..nnt buruk pulak)
*salt skit jer
*crab sticks...potong2
*prawn 4 ekor mcm tu..potong2 senang dia nk mkn kn...budak2 mulut kecik ja..kalau letak sekor2 susah plak nk ngap
*cheese sekeping...aku guna cheese slice tu jer
*saffron(ni tak buh pun xpa..saja nk bg kaler menarik skit lagipun saffron ni kan bgus utk otak anak....so aku buh ja 2 helai sbb menda ada ja pun kt umah)

cara2:

1) panaskan sedikit butter with olive oil...then tumis bwang n garlic tu...
2)agak2 da naik bau...tambah ayaq...then buh garam skit
3) masukkan potato n macaroni....rebus naik smpai agak da kering...
4) then masukkan saffron...bila nampak kuah dah kurang...msukkan cheese dan kacau macaroni korg tu...
5) da siap dah...tunggu bg sejuk skit br suap anak korg yer



posted from Bloggeroid

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png