Agoda


Wednesday, June 25, 2014

fakta bukan auta

fakta pertama: UniKL mmg sebuah universiti swasta di Malaysia

fakta ke 2: fully owned by MARA...DIULANG FULLY OWNED BY MARA...

fakta ke 3: pencapaian tier 5 dlm universiti2 di Malaysia...

fakta ke 4: excellent student from MRSM kebanyakkan diserap masuk ke dalam UniKL because fully sponsored by MARA

fakta ke 5: where knowledge is apply...fakta yg tak boleh disangkal...cuba bagitau aku kat U mana yg diploma student boleh run freeze dryer sendiri utk fyp without any supervision?dpt tajuk...dapat manual..supervisor/lecturer and technician terang skit...nah...kau buat sendiri a to z....diberi kepercayaan penuh eventho ko baru diploma student...u lain?aku dgr student Master ja dpt pegang equipments...ni lecturer aku sdri yg mngaku sbb diorg pun student local u jgk dlu....so they said..u shud be thankful sbb diploma pun dpt pegang equipments tau...ktorg dlu..technicians run demo ja..so tell me..kat mana lekehnya U kesayangan aku ni???

fakta ke 6: sapa kata private U ni lekeh?meh sini aku nk luku kepala korg laju2...private u lain aku tak tau...tp UniKL aku ni...fully owned by MARA so i think u better trust MARA ok!

fakta ke 7: kau ingat senang nk.lpas MQA accredition?aku ni first batch..tau la mcm mana nk dptkan akreditasi MQA ni...dah la yg jdi panel tu Prof2 local u...masing2 kemain haaa....kerek kemain...tnya soklan tu soklan ni...check lab report itu ini bagai...kau ingat si diorg ni nk bg senang2 ktorg lepas?

fakta ke 8: lab yg superb...sesuai dengan student engineering....budak2 local u pernah tak run bubble cap distillation column sendiri masa diploma ngn degree?pernah tak?ka korg kena sambung master baru boleh run???ehhh sorry la kalau soklan ni kerek2 alam...sbb aku pun mnyampah jgk bila org kata ala private u...ada duit jalan...i tell u...waklu...ko hingat lecturers ktorg ni bingai nk bgi lulus kalau kau tu tak layak lulus???

fakta ke 9: senang nak dapat reja...terbukti....tak abeh belajaq lgi pun dah pnggil reja...ni kejadian sebenar ke atas diri aku dan kawan2....

fakta ke 10: theory ngn practical gempak...sbb where knowledge is apply la katakan....sesetengah tu nama ja engineering student...gempak tang theory ja..tapi practical harammmm......takyah ckp lani...berlambak2 ja kt tmpat aku keja pun...kunun dr U yg gempak gila suka tendang menendang org...tp...menda simple pun problem solving takdak..technical skill hancoqqq....aku pun tak paham apekejadah yg gempak sgt ntah....

fakta ke 11: pinjaman mmg kaw2 ngn MARA..tp kalau score....byaq skit ja lah beb....lab report jgn malas buat...buat betul2...hg malas wat lab report bagai...lecturer pun malas la bg markah kt hg kan...walaupun kdg2 aku sdri pun mnyampah gila nk wat lab report...sbb almost every subject ada ja lab kena wat...dah ada experiments...kompem2 la kena wat report kan...tu belom kira esaimen bgai lg....study weeks pun tak pernah ada kt UniKL tu...so struggle lah kalau xnak byaq byk2 kt MARA tu....
lgpun MARA bukan kejam mcm ptptipu...ehhhh...tetttt....sowieee😅😅😅

oklah...
sekian sahaja...
dr ex student UniKL MICET

posted from Bloggeroid

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png