Agoda


Friday, May 23, 2014

make up

perempuan n make up???
berpisah tiada...
paling busuk2 pun mst ada compact powder Silky Girl or Maybelline kan..
pastu lipice kaler2 skit kan....
untuk yg minat make up tu mmg la berdozen2 collection diorg lg2 kalau yg mmg keja nya make up kan org...

aku ni...jatuh kategori byk make up tp tak make up org...just make up dri sdri tpi selalu xdpt kwal napsu nk mbeli alat make up...
sampai asik kena marah la ngn mama sbb asik beli make up ja....

ehhh...tpi bila da ada anak ni jarangggg tau jarangggg...tpi hri tu terbabas jgk msuk kt dlm cik Pora...oh i loveeee Cik Pora(Sephora)
bila da terbabas tu paham2 la penangan dia kan.....
kesattttt peluhhhh jantan masa nk mbayaq nya tuuu....phewwww

and pernah tak antara korang2 yg beli2 make up bgai tp jarang pakai?
aku la jgk tu...collect benefit blushers dr 2010 msa awai2 femes dlu....
ada 4 ka 5 ketoi ntah....
tp yg collection latest x collect dah...
mntak adiah bday kt amir pun mintak Benefit jaaa haaa....
ngada2 kau...haiyakkkk....

kenapa aku jarang pakai??
sebab one thing aku keja kt production line....pastu exposed ngn chemicals....pastu aku rsa mcm mngada2 ja kalau aku nk brtempek blusher...mascara...n eye liner bagai...
aku nak tayang kat sapa kan...
lgi pun....
bukannya aku ni handle mcm sales ka jmpa customers ka....jmpa vendor pun pkai mask...so xpyah la nk bermake up bagai....nnt org kata nk tackle sapa pulak pompuan ni....

so....
disebabkan itu.....
aku mempunyai banyak jugak brg2 make up yg jarang bersentuh....
dah sentuh skit...tp tak byk....
boleh kira la brpa kali kan...


so........

aku dah wat keputusan utk sedekahkan kt korg2 yg suka bermake up ni...
sayang tau....
dari duduk ja dlm drawer make up aku tu xberguna....meh aku wat giveaway utk korg....

mama kata baik bg kt org dr tak pakai kan...
nnt kt akhirat dia tnya kenapa membazir beli dia n tak pakai...lgi jenuh nk mnjawab tauuuu T_T
mama aku mmg suka tau buat ayat saiko org mcm tu.....
phewwww....
tp apa dia kata betol ja kan....










ni barang2 make up yg aku nk bg tu....
pakai 2 3 kali ja...bukan sbb tak best...sbbnya aku jarang n xdan nk ber eye shadow bgai ni...


cara dia mudah jerrrr

korang cuma perlu LIKE:
*blog aku yg tak seberapa ni...
*Ig : Mamaarissashoppe
* Fb page: Mama Arissa Shoppe...

and 3 pemenang akan dipilih randomly

In Sha Allah nnt akan ada lg mcm ni....
tpi tak tau la bila...
tunggu aku spring cleaning lgi naaa....

posted from Bloggeroid

7 comments:

  1. nice giveaway here, check out mine too.

    www.mymomsbest.us :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi sherry...
      thnx a lot....
      come n join my giveaway;)

      Delete
  2. saya dah like..kalo ader rezeki menang..bestnyer..hehe..

    ReplyDelete
  3. Hello!
    terima kasih atas giveaway ni~~ Dah Like semua~~

    Facebook: Princess Neverland
    Instagram: @princessneverland

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png